Gewoonweg de beste: REC Group wint prestigieuze Intersolar Award 2020 voor zijn krachtige Alpha-zonnepanelen

1 december 2020

Gewoonweg de beste: REC Group wint prestigieuze Intersolar Award 2020 voor zijn krachtige Alpha-zonnepanelen

München, Duitsland – 6 juli 2020: Internationale pionier in zonne-energie REC Group maakt met trots bekend dat zijn vlaggenschipproduct, het REC Alpha-zonnepaneel, de prestigieuze Intersolar Award 2020 heeft gewonnen in de categorie “Fotovoltaïsch”. Dit is al de tweede keer dat REC Group de award wint. In 2015 sleepte de REC TwinPeak-serie deze bekroning in de wacht.

Shankar G. Sridhara, Chief Technology Officer van REC Group, zei: “Het feit dat wij voor de tweede keer de Intersolar Award in ontvangst mogen nemen, toont duidelijk aan wie in de zonne-industrie vooroploopt als leidende innovator. Met ons inhouitgevonden en gepatenteerde REC Alpha-ontwerp halen wij een piekproductie tot 380 Wp in een 60-cellig formaat, dus zonder meer cellen te gebruiken. Dat we bij REC dergelijke vermogensniveaus op een kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier weten te realiseren, is een bewijs van ons voortdurende streven naar excellentie in onze inspanningen om mensen van schone zonne-energie te voorzien. Vaststaat dat onze gedurfde stap om vanaf het begin te investeren in 600 MW aan Alpha-productiecapaciteit zijn vruchten heeft afgeworpen. De REC Alpha-serie is snel aan het uitgroeien tot het favoriete hoogwaardige paneel voor klanten over de hele wereld.”

De Intersolar Award wordt uitgereikt aan bedrijven die een substantiële bijdrage leveren aan het succes van de zonne-industrie. Deze award bekroont technologische innovaties en baanbrekende oplossingen. Een onafhankelijke jury van industrie-experts beoordeelt de toonaangevende panelen op basis van innovatie, technologische creativiteit en voordelen, milieu-impact en prijs. REC-panelen krijgen herhaaldelijk erkenning van de industrie. Zo wint REC Group niet alleen Intersolar Awards maar scoort het ook al vijf jaar op rij als topperformer in de jaarlijkse DNV-GL PV Module Reliability Scorecard. Deze erkenningen als geavanceerde producten tonen duidelijk aan dat REC Group de zonne-industrie vooruithelpt door zich toe te leggen op innovatie en eersteklas kwaliteit.

De REC Alpha-serie werd vorig jaar op Intersolar Europe gelanceerd tijdens een spectaculair evenement op de REC-stand met onder andere toespraken door de CEO en CTO van REC Group. Het hoogwaardige zonnepaneel is gebaseerd op heterojunctiecellen, een van de meest geavanceerde fotovoltaïsche zonnetechnologieën. Het bevat REC’s bekroonde split-cell- en split-junction-box-technologie, die inhois ontwikkeld en een grote sprong voorwaarts betekent. Nog voor de opstart van de productie in oktober 2019 kondigde REC Group al aan dat het zijn productiecapaciteit voor Alpha met nog eens 2 tot 3 GW zou uitbreiden. In mei 2020 begon het merk met de productie van de REC Alpha 72-serie. Met een piekproductie tot 450 Wp en 213 watt/m² zorgt de versie met 72 cellen voor hogere energieopbrengsten en lagere kosten voor de opwekking van zonne-energie bij eindgebruikers. Door te kiezen voor REC Alpha-hoogrendementspanelen, profiteren huishoudens en bedrijven van ongeveer 20% meer vermogen, grotere energieopbrengsten en hogere besparingen op hun elektriciteitsrekening.1

1 Op basis van een vergelijking van de REC Alpha 380 Wp met een zonnepaneel met 60 cellen van 320 Wp.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Katrin Anderl
Marketing Manager EMEA
Tel.: +49 89 44 23 85-990
E-mail: katrin.anderl@recgroup.com

 

REC Solar EMEA GmbH
Leopoldstraße 175
80804 München, Duitsland
Managing Director: Cemil Seber
Hof van Registratie: Munich HRB 180306
Btw-nr.: DE266243545

 

Dit artikel is 1 december 2020 geplaatst door: REC Solar EMEA GmbH

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu