Hopewind Leidt de Elektrische Revolutie met Grid-Forming Technologie

5 juli 2024

Hopewind Leidt de Elektrische Revolutie met Grid-Forming Technologie

Als een vooraanstaande leider in elektrische oplossingen blinkt Hopewind uit in technische innovatie en brengt het voortdurend nieuwe impulsen voor de vooruitgang van een betrouwbaarder en stabieler hernieuwbaar energie-ecosysteem. De introductie van grid-forming technologie vormt een kernonderdeel van Hopewind's baanbrekende inspanningen.

Wat is Grid-Forming Technologie?

Grid-forming technologie is een transformatief systeem dat zorgt voor de stabiele en betrouwbare werking van stroomnetten, vooral in de context van de integratie van hernieuwbare energie en gedecentraliseerde netten. In tegenstelling tot traditionele grid-following systemen, controleert grid-forming technologie actief de frequentie en spanning van het net, waardoor stabiliteit wordt behouden, zelfs tijdens stroomonderbrekingen of loskoppeling van het hoofdnet. Het maakt gebruik van geavanceerde regelalgoritmen, vermogenselektronische omvormers, energieopslagsystemen en communicatienetwerken om de omstandigheden van het net te reguleren en hernieuwbare energiebronnen naadloos te integreren. Deze baanbrekende technologie verhoogt de netweerbaarheid, biedt black start mogelijkheden en zorgt voor een continue en betrouwbare stroomvoorziening.

Hopewind's Prestaties in Grid-Forming Technologie

Als pionier in grid-forming technologie nam Hopewind deel aan het wetenschappelijke onderzoeksproject Wingrid, ondersteund door het EU Horizon 2020 programma via het DNV Netherlands Laboratory. In 2023 ontving Hopewind's windenergie-omvormer de eerste grid-forming certificering ter wereld, uitgegeven door DNV. Later in november werd de eerste grid-forming windmolenpark ter wereld met Hopewind-omvormers in gebruik genomen in Gansu, China.

Uitbreiding naar Zonne-energie

Hopewind's inzet voor innovatie strekt zich verder uit dan windenergie; zijn grid-forming technologie wordt ook geïntegreerd in zijn geavanceerde 385kW string PV-omvormer. Deze omvormer, de krachtigste in zijn klasse ter wereld, biedt cruciale mogelijkheden voor grootschalige zonne-energieprojecten. De black start functie, actieve spanning/frequentieregeling en naadloze netkoppeling verbeteren de algehele netweerbaarheid en maken een hogere penetratie van hernieuwbare energie mogelijk. De reactive power control en transient stability functies van de omvormer verhogen verder de netstabiliteit, waardoor het een optimale keuze is voor grootschalige zonne-installaties. Bovendien kan de omvormer werken bij hoge omgevingstemperaturen tot 40 graden Celsius zonder prestatievermindering. Door gebruik te maken van SiC-gebaseerde componenten voor de DC/DC-module onderscheidt hij zich door verbeterde temperatuuradaptatie, schakelsnelheid en spanningswaarden.

Erkend voor de uitzonderlijke prestaties van dit innovatieve product, is Hopewind's 385kW grid-forming PV-omvormer genomineerd voor de prestigieuze Smart E Award 2024, die zal worden onthuld tijdens de komende Intersolar Europe 2024 tentoonstelling.

Bezoekers van Hopewind's stand B4, 478 krijgen de kans om deze ultramoderne grid-forming technologie van dichtbij te zien.

Dit artikel is 5 juli 2024 geplaatst door: Hopewind Electric