Megger MFT-X1 installatietester

8 maart 2023

Megger MFT-X1 installatietester

EURO-INDEX presenteert met de Megger MFT-X1 de eerste van een nieuwe generatie installatietesters voor het testen van laagspanningsinstallaties bij inbedrijfstelling, periodieke controle en het stellen van een gedetailleerde diagnose bij storingen.

Het toestel biedt uitgebreide functionaliteit en de mogelijkheid om functies aan te passen en zelfs nieuwe functionaliteit toe te voegen via firmware-upgrades. Deze upgrades kunnen door de gebruiker worden gedownload en toegepast op het instrument. De MFT-X1 is bijzonder gemakkelijk te bedienen met 2 draaiknoppen en een groot TFT-kleurendisplay met hoog contrast. Met de kleur-gecodeerde draaiknop kiest u de gewenste functie. De kleur van deze functie wordt tevens weergegeven als achtergrond in het display. De functionaliteit van de 5 knoppen aan de bovenzijde van het display is afhankelijk van de gekozen testfunctie en wordt duidelijk weergegeven. Met de rechter draaiknop selecteert u de gewenste meetbereiken of testopties. Het instrument biedt helpfuncties met aansluitschema's voor elke meting.

De MFT-X1 is o.a. voorzien van een testfunctie voor 6 mA aardlekschakelaars, waardoor het toestel in combinatie met de optionele Megger EVCA210 testadapter geschikt is voor het testen van de elektrische veiligheid en functionaliteit van laadpunten voor elektrische voertuigen. Het instrument biedt unieke functies die testen sneller, betrouwbaarder en zelfs nauwkeuriger maken, waaronder configureerbare aardlekschakelaartesten, True Loop meettechnologie en de gepatenteerde Confidence Meter. Met CertSuite biedt Megger een handige en veilige softwareoplossing voor het creëren, printen en bewaren van professionele certificaten en meetrapporten. Deze software is “cloud based” en beschikbaar als Android en iOS app voor smartphones en tablets en tevens te gebruiken via een browser op een laptop of desktop PC.

Klik hier voor meer informatie.

Dit artikel is 8 maart 2023 geplaatst door: EURO-INDEX b.v.

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu