PV-panelen verankeren op hellend dak met bitumen, epdm of pvc

8 maart 2023

PV-panelen verankeren op hellend dak met bitumen, epdm of pvc

PV-panelen plaatsen op een hellend dak met dakbedekking? Dan is het gebruik van ballast onverstandig. Maar wat dan wel? De enige stormvaste oplossing is door het montagesysteem te mechanisch te verankeren aan de dakconstructie. Ook verzekeraars sturen steeds vaker op deze montagemethode, met name in de hoogbouw. 

 

Technea

Als eerste in Nederland, bracht Technea zogehete 'ballastvrije montagesystemen' op de markt. Hierbij wordt een speciaal dak-anker (M12) in de houten, stalen of betonnen dakconstructie aangebracht. Hierdoor worden anker én het dak als ware één geheel. Je maakt daardoor  gebruik van de stevigheid van het dak én krijgt zekerheid bij stormachtige wind. 

Na doorboring van het dak, wil je deze uiteraard 100% waterdicht opleveren. Hiervoor monteer je een dakconsoles aan het anker. Dit is een RVS-rozet met een geintegreerde dakbedekking naar keuze. Bijzonder is dat deze consoles én de dakbedekking in de fabriek alvast waterdicht worden ingewerkt. Op locatie hoef je de dakconsole dus alleen te bevestigen aan de bestaande dakbedekking. Wist je bovendien dat je ieder merk en type dakbedekking kunt laten integreren? Van bitumen en epdm tot aan pvc. 

Bovenop dit geheel komt vervolgens het montageframe. In het geval van een hellend dak, alleen geschikt voor zonnepanelen. Is er sprake van een plat dak? Dan zijn er ook frames om warmtepompen en collectoren stormvastte monteren. 

 

Isolatie, geen punt?

Omdat het anker in de constructie wordt aangebracht, wordt bij isolatie een langer anker toegepast. Echter is er bij een hellend dak sprake van meer zijwaartse druk. Daarom wordt zo'n ankers voorzien van een extra versteviging. Hierbij komt de druk niet op het totaal te staan, maar bij het punt van fixatie in de dakconstructie. 

 

Meer info

Wil je meer weten over deze oplossing? Kom naar de Solar Solutions of lees meer op onze productpagina

Dit artikel is 8 maart 2023 geplaatst door: Technea

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu