QuickPlan 3.0: PV-projecten plannen, berekenen en beheren in één softwarepakket

11 april 2023

QuickPlan 3.0: PV-projecten plannen, berekenen en beheren in één softwarepakket

De Noord-Duitse fotovoltaïsche groothandel EWS heeft QuickPlan, de gratis softwareoplossing voor PV-professionals, opnieuw gelanceerd. QuickPlan 3.0 combineert technische planning, calculatie van offertes en online aankoopadvies in één compacte tool.

In de huidige marktsituatie met een exploderende vraag en onzekerheden over de beschikbaarheid van materialen biedt QuickPlan zonne-energiebedrijven tijdwinst bij de uitvoering van hun PV-projecten, betrouwbaar online advies en zekerheid bij de aankoop van componenten. "QuickPlan is vrijwel een 'Zwitsers zakmes' als het gaat om de complete afhandeling van PV-projecten. Het tijdrovende en onzekere gebruik van verschillende tools voor de technische en commerciële aspecten en vermijdbare herschikkingen behoren nu tot het verleden", verklaart EWS-directeur en bedrijfsoprichter Kai Lippert. Zijn zoon en opvolger Jan Paul Dahm, die het team van acht fulltime ontwikkelaars leidt, is verheugd over de exploderende gebruikscijfers van de bij EWS geprogrammeerde online tools: "Vorig jaar al verdubbelden de aanmeldingen voor onze digitale platforms tot meer dan 12.000 per week en verdrievoudigden de online bestellingen. Met de nieuwe versie gaan ze nu door het dak!"

Professionals en nieuwkomers in de PV-sector vinden in QuickPlan 3.0 de bewezen rekentool QuickCalc geïntegreerd, maar geherstructureerd met veel nieuwe functies voor een duidelijke en innovatieve creatie van complete systemen. Naast de directe toegang tot de lay-out van het panelenveld via Google Maps biedt QuickCalc nu ook een beslissingshulp voor het optimaal aangepaste onderconstructie en aanbevelingen voor opslagsystemen. Deze laatste vloeien voort uit het gekozen belasting- en opwekprofiel, dat net als de ontwikkeling van de elektriciteitsprijs ook individueel door de gebruiker kan worden aangepast. Bij de productsuggesties wordt altijd rekening gehouden met de technische compatibiliteit van alle componenten, de beschikbaarheid van de producten in de tijd tot zes maanden vooruit en de projectspecifieke leveringsvoorwaarden. Het programma berekent zelfs automatisch de vrachtkosten.

Omdat alle deelgebieden in het planningsproces nu nog nauwer met elkaar verbonden zijn en alle verwerkingsstappen gebaseerd zijn op een consistente database en een vergelijking van productbeschikbaarheid in real time, krijgen PV-professionals nu nog meer zekerheid en arbeids- en tijdsbesparing.

Ook aan boord in de nieuwste versie is weer QuickShop, de online inkoopadviseur van EWS, een professionele opbrengstprognose en een uitgebreide rentabiliteitsberekening. Met slechts enkele muisklikken ontvangen PV-professionals een overtuigende projectdocumentatie en een vrijblijvende eindklantenofferte in de eigen bedrijfsopzet. Een aparte projectadministratie zorgt voor een beter overzicht of controle van de afzonderlijke aanvragen en opdrachten. Het is ook mogelijk QuickPlan in

de gewenste lay-out op de eigen homepage te integreren. Zo kunnen aanvragen van eindklanten snel en eenvoudig worden gegenereerd, voorgekwalificeerd en verwerkt. Partnerbedrijven van EWS gebruiken de softwareoplossing gratis en zonder licentiekosten.

Ga voor meer informatie over QuickPlan naar www.fotovoltaiek.nl.

Dit artikel is 11 april 2023 geplaatst door: EWS GmbH & Co. KG