Slimme trafostations voor zonnepark Borssele

2 juli 2020

Slimme trafostations voor zonnepark Borssele

Alfen heeft in opdracht van PfalzSolar slimme transformatorstations geleverd voor een nieuwe grote zonneweide op het terrein van EPZ in het Zeeuwse Sloegebied.

Het Duitse PfalzSolar heeft in opdracht van EPZ, exploitant van de kerncentrale in Borssele, op het voormalige terrein van de kolencentrale en een aangrenzend perceel 60.000 zonnepanelen geplaatst. Het totaal vermogen van het zonnepark is 21MWp en kan daarmee 7.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Transformatorstations
Alfen heeft voor het zonnepark de hoogspanning- en transformatorstations geleverd die optimaal geschikt zijn voor de laatste technologie van zonne-installaties. Het zonnepark in Borssele is als één van de eerste in Nederland uitgevoerd met 185 kW 800V omvormers. Alfen heeft speciaal hiervoor laagspanningverdelingen op maat ontwikkeld.

Wind en zon op één aansluiting
Op hetzelfde terrein staan voor 2020 en 2021 windmolens gepland met een totaal vermogen van circa 20 MWp. Plan is om deze windturbines en het zonnepark op dezelfde plek aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Dat is efficient, want als het hard waait dan schijnt meestal de zon niet, en omgekeerd. Dit geeft een beter economisch rendement en belast het net minder zwaar.

Meerdere zonneparken
PfalzSolar heeft de ambitie om meerdere zonneparken te bouwen in Nederland. Dat meldt sales manager Serge Kraaijeveld van Alfen, dat eerder heeft samengewerkt met PfalzSolar. “Dit project is wederom een prachtig voorbeeld van een duurzaam energieproject waarin Alfen een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie,” zegt Kraaijeveld. Zowel Kraaijenveld als Jürgen Hampel, hoofd verkoop en ontwikkeling van grootschalige projecten bij PfalzSolar, zijn lovend over de samenwerking.

Dit artikel is 2 juli 2020 geplaatst door: Alfen

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec Webinar: FlatFix Fusion, FlatFix Wave and ClickFit EVO

Logo Esdec
2 maart 2021
14:00-15:30
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar over de 2021 InstallQ regeling - Wat betekent dat voor mij?

Logo Esdec
2 maart 2021
12:00-13:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
3 maart 2021
14:00 - 15:00
online

Esdec

Lees verder

Webinar: Advanced installatietraining

Logo Esdec
4 maart 2021
15:00-16:00
online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu