Solar Monkey en Van der Valk Solar Systems verzilveren partnerschap

7 januari 2021

Solar Monkey en Van der Valk Solar Systems verzilveren partnerschap

Solar Monkey heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems opgenomen in hun ontwerpsoftware. Dit bespaart installateurs en werkvoorbereiders veel tijd. Niet alleen worden materiaallijsten automatisch aangemaakt, de dimensies van zowel de panelen als de montagematerialen worden nauwkeurig in de software weergegeven zodat het ontwerp altijd past.

Het heeft lang geduurd totdat de expert in zonnepanalensoftware en de specialist op het gebied van solar montagesystemen hun krachten konden bundelen. Echter, niet alle integraties zijn even vanzelfsprekend. Zo had Van der Valk Solar Systems al een eigen PV-planner waar hun installateurs mee aan de gang waren, en had Solar Monkey een volle agenda met ambities om hun software uit te breiden.

Solar Monkey’s CEO Jan Pieter Versluis zegt: “We praten al jaren over een samenwerking, op elke vakbeurs en borrel. Nu is het er eindelijk van gekomen en kunnen we onze installateurs veel beter bedienen.”

Dit uitstel leidde ertoe dat installateurs in de software van Solar Monkey een ontwerp maakten met aannames over de Van der Valk Solar Systems materialen, om deze vervolgens in de PV-planner van Van der Valk Systems te controleren. Met de lancering van de nieuwe functie is het veel makkelijker: de software houdt direct rekening met de materiaalkeuze en maakt ook de materialenlijst aan. Dit scheelt iedereen tijd en energie.

Productmanager Paul van der Meer van Van der Valk Solar Systems over de samenwerking: “We zijn trots dat de koppeling tussen de ontwerpsoftware van Solar Monkey en de ValkPVplanner eindelijk is gerealiseerd! Het werd hoog tijd dat we onze gezamenlijke klanten dat stukje efficiëntie kunnen bieden.”

Dit artikel is 7 januari 2021 geplaatst door: Van der Valk Solar Systems

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Advanced installatietraining

Logo Esdec
19 januari 2021
14:00-15:00
online

Esdec

Lees verder

Webinar: Surge protection for maximized safety

Logo Fronius International GmbH
19 januari 2021
04:00 - 05:00 pm CET
online

Fronius International GmbH

Lees verder

Webinar: SMA | Basis PV – alle technische aspecten van een zonnestroominstallatie

Logo BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l.
20 januari 2021
9:00 - 10:30
online

BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l.

Lees verder

Webinar: SMA | Installatie A-Z: Aansluiten en instellen van SMA-omvormers

Logo BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l.
20 januari 2021
11:00 - 11:30
online

BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l.

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu