Succesvolle lancering van de vakbeurs Solar Solutions Kortrijk

30 oktober 2023

Succesvolle lancering van de vakbeurs Solar Solutions Kortrijk

De eerste editie van de vakbeurs Solar Solutions Kortrijk trok 6.048 professionele bezoekers. In twee hallen met een totale expositieruimte van meer dan 12.600 vierkante meter, toonden 150 exposanten hun producten en diensten. Opvallend was de hoge kwaliteit van de bezoekers, zo’n 60 procent bestond uit directeuren-dga’s en senior management. De succesvolle eerste editie vond plaats in Kortrijk Xpo en werd officieel geopend door Ruth Vandenberghe, Schepen (wethouder) van Dienstverlening, Energie, Nette Stad en Kortrijk Spreekt.

De beurshallen waren verbonden door de innovatieboulevard, waar de meest recente innovaties werden tentoongesteld, met inbegrip van kanshebbers voor de prestigieuze Innovation Awards. In totaal werden drie awards uitgereikt tijdens het evenement. Blubase werd bekroond voor hun uitmuntende standuitstraling, wat resulteerde in de Beste Presentie award. Cebeo werd geëerd voor hun effectieve klantuitnodiging, waarmee ze de Beste Promotie award verdienden. De Beste Innovatie award ging naar de Seaforce zoutbatterij van Auton Energy, die met hun innovatieve benadering de opslagsector versterkte.

“Een resultaat naar verwachting en daarom zijn we zeer tevreden”, aldus Peter Groot,  directeur van Solar Solutions Europe. “We zien voor 2024 nog flinke groeimogelijkheden. Door meer focus op de solarmarkten van Noord-Frankrijk en Wallonië, en meer focus op de sterke groei van EV-infrastructuur en warmtepompen in België.”

Een hoogtepunt van het evenement waren de European Solar Games België, een wedstrijd georganiseerd door Esdec, Rexel en SolarEdge. Installateurs streden om de felbegeerde Gouden Dakhaak, waarbij kwaliteit, veiligheid en snelheid van installatie van cruciaal belang waren. HMtechnics werd terecht uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Dakhaak, terwijl DURASUN de verdienstelijke tweede plaats behaalde.

Solar Solutions Kortrijk was het tweede internationale evenement in de uitrol van het Solar Solutions beursconcept. Op 29 en 30 november aanstaande zal Solar Solutions Düsseldorf voor de tweede keer plaatsvinden, nu al drie keer groter dan in 2022. Voor 2024 staan Amsterdam, Bremen, Kortrijk en Düsseldorf op de agenda. In 2025 wordt Leipzig er aan toegevoegd.

De tweede editie van Solar Solutions Kortrijk zal plaatsvinden op 2 & 3 oktober 2024 in Kortrijk XPO.

Dit artikel is 30 oktober 2023 geplaatst door: Solar Solutions International