Zonneplan, Pure Solar, GoVolt, Veranderstroom én Dak Profijt kiezen voor Groen Lenen van Santander Consumer Finance

3 november 2021

Zonneplan, Pure Solar, GoVolt, Veranderstroom én Dak Profijt kiezen voor Groen Lenen van Santander Consumer Finance

Deze zonnepanelen specialisten gaan werken met Groen Lenen, een leenconcept van Santander Consumer Finance, speciaal ontwikkeld voor de duurzaam wonen-markt. Met Groen Lenen biedt Santander Consumer Finance haar partners de mogelijkheid hun klanten een verantwoorde financiering, tegen een zeer lage rente van 3,9%, te laten afsluiten voor de aankoop van zonnepanelen inclusief installatie. Omdat Groen Lenen een maximale looptijd kent van maar liefst 10 jaar, is op deze manier duurzaam wonen voor iedereen binnen handbereik!

Waarom financieren aanbieden bij de verkoop van zonnepanelen?

Volgens Milieu Centraal is de opbrengst van Zonnepanelen vergelijkbaar met 4% spaarrente. Dit rendement in combinatie met lage maandelijkse financieringskosten maakt Groen Lenen voor zonnepanelen erg interessant voor consumenten. Een andere optie is het huren van zonnepanelen, echter is dit een stuk minder interessant.

De consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar het huren van zonnepanelen. Zij stellen in de conclusie van hun onderzoek naar zonnepanelen dat ‘het beter is om geld te lenen en zonnepanelen te kopen dan zonnepanelen te huren.’ Dat heeft voornamelijk te maken met de mogelijkheid voor consumenten om bij het financieren van zonnepanelen de BTW terug te vragen en daarnaast is de rente aftrekbaar, dit geldt niet voor de huur van zonnepanelen. Dit maakt dat zonnepanelen aanschaffen zonder investering vooraf,  steeds interessanter wordt voor consumenten.

Als conclusie heeft de consumentenbond in hun rapport een rekenvoorbeeld gemaakt waarin duidelijk wordt dat een persoonlijke lening met een lage rente een van de meest aantrekkelijke opties is.

Groen Lenen van Santander Consumer Finance is de ideale lening voor energiebesparende aankopen. Het is een persoonlijke lening, met een rentepercentage van slechts 3,9% en een maximale looptijd van 10 jaar. Dit garandeert een laag maandbedrag, waarbij de maandelijkse besparing in de energiekosten vaak al meer is dan de klant per maand voor de lening betaalt!

Daarnaast is de betaalde rente over de lening, fiscaal aftrekbaar. Dat komt doordat zonnepanelen gerekend worden tot woningverbetering door de Belastingdienst.

Santander Consumer Finance

Santander Consumer Finance, onderdeel van de Santander Groep, is één van de grootste financiële instellingen ter wereld en heeft - alleen al in Nederland - ruim 35 jaar ervaring in consumptieve kredieten en autofinancieringen via Point-of-Sale kanalen en directe afzet.

Als lid van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland) onderschrijft Santander Consumer Finance volledig alle door de VFN opgestelde gedragsregels en werkt zij onder vergunning afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.santander.nl/groen-lenen en vul het aanmeldformulier in of neem tijdens werkdagen contact op via 030-6388700 (optie 2).

Dit artikel is 3 november 2021 geplaatst door: Santander Consumer Finance

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Esdec Basis Installatietraining ClickFit EVO

Logo Esdec
6 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: SAJ Roadshow - editie Roosendaal

Logo SolarToday
7 juli 2022
15.00 - 17.00 uur
SolarToday kenniscentrum Roosendaal

SolarToday

Lees verder

Webinar: Esdec ClickFit EVO montagesystemen

Logo Esdec
12 juli 2022
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
12 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu