's Werelds grootste zonnecentrale op dak van Warner Bros in ontwikkeling

13.10.2020 Joyce Beuken

Het grootste met zonnepanelen bedekte dak ter wereld zal worden geplaatst in het Warner Bros pretpark in Abu Dhabi. De projectontwikkelaar verwacht dat het project aan 40% van de jaarlijkse energievraag van het park zal kunnen voldoen.  

Het in Abu Dhabi gevestigde Miral, een toonaangevende ontwikkelaar van recreatie en entertainment, heeft een overeenkomst aangekondigd met het Abu Dhabi Future Energy Company (Masdar) voor de ontwikkeling van het grootste fotovoltaïsche dakproject in zijn Warner Bros-themapark op Yas Island.

16.000 zonnemodules

De ontwikkelaar verwacht dat het project in het vierde kwartaal van 2021 operationeel zal worden. Er zullen ongeveer 16.000 zonnemodules geplaatst worden op het 36.000 m2 grote dak van het themapark. Eenmaal voltooid zal het park het grootste op zonne-energie werkende themapark van de Arabische golfstaten zijn, dat bijna 40% van de jaarlijkse energievraag van het park produceert.

Mohamed Abdalla Al Zaabi, CEO van Miral, stelt het volgende over het project: “Deze samenwerking toont dat wij ons inzetten om de meest efficiënte, innovatieve en duurzame systemen te ontwikkelen op Yas Island, waarmee we het eiland tevens verder positioneren als een wereldwijde topbestemming voor entertainment, vrije tijd en zaken."