Nieuws

Kamer verzoekt regering plafond voor zonne- en windenergie los te laten

06.04.2022 | Nieuws

De kamerleden Henri Bontenbal (CDA), Raoul Boucke (D66) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) hebben een motie ingediend die de regering verzoekt om het plafond van 35 terawattuur voor zonne- en windenergie los te laten.

Wereldrecord met negatieve prijs voor veiling drijvende PV

06.04.2022 | Nieuws

In Portugal heeft de eerste veiling van rechten voor het bouwen en exploiteren van drijvende zonne-energiecentrales een wereldrecordprijs van min 4,13 euro per megawattuur voor toekomstige productie opgeleverd, meldt Reuters.

Verbeter de wereld, begin bij je eigen zonnepanelen

06.04.2022 | Innovatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de groene industrie zouden eigenlijk hand in hand moeten gaan. Toch is dat heel vaak niet het geval en kan er op vele vlakken zeer veel verbeterd worden.

Enel Green Power bouwt gigafactory met Europese steun

05.04.2022 | Nieuws

Het Italiaanse Enel Green Power heeft een overeenkomst gesloten met de Europese Commissie over de ombouw van zijn 3Sun panel factory in Catania tot gigafactory.

Noodzaak hernieuwbare energie en elektrificatie na nieuwste IPCC-rapport nóg groter

05.04.2022 | Nieuws

In zijn nieuwste rapport waarschuwt VN-klimaatpanel IPCC dat de uitstoot onmiddellijk omlaag moet om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, dat meldden verschillende media waaronder NRC.

‘Technologische samenwerking staat centraal in toekomstige businesscases zonne-energie’

05.04.2022 | Interview

Onlangs zette Harold Hofenk, teammanager Energie en Klimaat bij Triodos Bank voor Solar365 het belang van zonneparken al uiteen en welke rol de bank voor zichzelf ziet in de financiering.

Borrels en meer

05.04.2022 | 't Hoekje

Op Solar Solutions International kijken bezoekers hun ogen uit. Met duizenden producten en honderden stands is er overdag genoeg te beleven. Aan het einde van iedere dag kan er gelukkig worden nagepraat en ontladen op een van de vele borrels die bedrijven organiseren.

RVO opent drie regelingen die klimaatdoelen dichterbij moeten halen

04.04.2022 | Nieuws

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de DEI+-, HER+- en MOOI-regeling opengesteld om de CO2-uitstoot in verschillende situaties te kunnen verminderen.

Oorlog in Oekraïne verstoort de uitrol van elektrische mobiliteit, en dus de energietransitie

04.04.2022 | Analyse

Elektrisch rijden zit in de lift. De verkoop van elektrische auto’s (EV’s) neemt toe, laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer autoproducenten kondigen grote investeringen in hun elektrische divisies aan.

EU haalt alles uit de kast voor heropbouw PV-productie

01.04.2022 | Nieuws

De Europese Commissie zal "alles doen wat nodig is" om de Europese industrie die onderdelen voor zonne-energie-installaties produceert, weer op te bouwen.

Zonnepanelen geven groene asperges unieke smaak

01.04.2022 | Nieuws

Het aspergeseizoen nadert. Franse aspergeteler Darbonne Planasa teelt groene asperges in kassen waarvan de daken vol liggen met zonnepanelen. Volgens directeur Frédéric Faillières hebben de panelen een positieve uitwerking op de seizoensgroente, dat schrijft Groentenieuws.

‘Consument kijkt niet alleen meer naar opwek maar naar energiesysteem als geheel’

01.04.2022 | Interview

Dit interview is verschenen in het Nationaal Solar Trendrapport 2022. Het rapport is hier te downloaden. Het in Israël-gevestigde SolarEdge levert alle belangrijke oplossingen voor een optimaal werkend PV-systeem, van Power Optimizers tot omvormers, tot softwareoplossingen voor monitoring op paneelniveau.

SolarComfort plaatst ruim 5.000 zonnepanelen bij Volvo Car Nederland

31.03.2022 | Nieuws

SolarComfort heeft in totaal 5.392 zonnepanelen en 113 laadpunten geplaatst op alle geschikte dakvlakken van het pand en het parkeerterrein van Volvo Car Nederland in Beesd.

Ook Jumbo gaat snellaadpunten uitrollen bij winkels

31.03.2022 | Nieuws

Nadat Albert Heijn vorige maand aankondigde in samenwerking met Eneco laadpunten bij haar winkels te gaan plaatsen, gaan Jumbo en PowerGo, dochteronderneming van PowerField, dit nu doen bij winkels in Nederland en België en bij La Place restaurants.

Never a dull moment

31.03.2022 | Column

Verzekeringen saai? Nou, ik ben van mening van niet. Waarom? De solarmarkt staat niet stil en heeft continue gevolgen, ook voor verzekeringsland. Laten wij er eens ééntje uitlichten waar ik vrijwel niemand over hoor praten, maar dat gaat volgens mij veranderen, en dat is: ‘verzekerde waarde’.

Van productgericht naar systeemgericht

31.03.2022 | Actueel

Tijdens Solar Solutions International worden tal van interessante seminars gegeven. Maarten Ribbens, general manager Q CELLS Benelux, producent en totaalleverancier van zonne-energiesystemen, zal de toehoorder uitleggen hoe hij het meeste uit zijn zonnesysteem kan halen en hoe Q CELLS hem daarbij kan ontzorgen.

38 procent van het elektriciteitsverbruik hernieuwbaar opgewekt in 2021

30.03.2022 | Nieuws

Alle vormen van schone, niet-fossiele, elektriciteit waren in 2021 goed voor totaal 38 procent van de wereldproductie. Wind- en zonne-energie waren samen goed voor een record van een tiende deel van het wereldwijde elektriciteitsverbruik, dat staat in een nieuwe analyse van energiedenktank Ember.

30.03.2022 | Actueel

Bedrijven in de PV-sector staan aan de frontlinie van verduurzaming. Maar niet alle processen binnen de sector verlopen per definitie zo duurzaam als mogelijk is.

16 miljard voor zonne-energiecentrale in de ruimte

29.03.2022 | Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk overweegt 16 miljard pond te gaan investeren in een ​​zonne-energiecentrale in de ruimte, volgens Inverse.com. Maar hoe zou een zonne-energiecentrale in de ruimte werken? En wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie? Het zonne-energiesysteem werkt met een zonne-energiesatelliet, dat is een enorm ruimtevaartuig uitgerust met zonnepanelen.

6 procent btw op zonnepanelen en zonnecollectoren in België

29.03.2022 | Nieuws

Het voorstel van de Belgische minister van Financiën, Vincent van Peteghem, om het btw-tarief voor zonnepanelen, zonnecollectoren, zonneboilers en warmtepompen te verlagen van 21 naar 6 procent is goedgekeurd door de ministerraad, schrijft Het Nieuwsblad.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu