Nieuws

Engeland eerste land dat EV-laders verplicht bij nieuwbouw

07.10.2021 | Nieuws

In 2021 zal de Britse regering, als eerste regering ter wereld, een wet invoeren die eist dat alle nieuwbouwhuizen en –kantoren worden uitgerust met een oplader voor stekkerauto’s, dat meldt Electrek.

Is de zonne-energiesector wel zo ambitieus?

07.10.2021 | Seminar

Hoe ambitieus is de zonne-energiesector nou eigenlijk? Dat vroeg Arno Smets, professor zonne-energie aan de TU Delft, zich af tijdens zijn seminar Trends in PV-technieken en blik op de toekomst op Solar Solutions International.

Please in my backyard

07.10.2021 | Column

De algemene trend, met name in de media, is dat het overgrote deel van de samenleving er steeds meer van doordrongen is dat duurzame energie een steeds prominentere plaats in zal gaan nemen in de energie voorziening.

Leidt Chinese productievermindering tot PV-schaarste hier?

06.10.2021 | Nieuws

Het lijkt erop dat de klimaatmaatregelen die de Chinese regering neemt om CO2-uitstoot te verminderen, effect heeft op de PV-productie in het land, meldt Change.

Zilver voor Belgische innovatie die vooruitloopt op Nederlandse tijd

06.10.2021 | Innovatie

Het Belgische GPC werd vorige week blij verrast tijdens de uitreiking van de Best Innovation Awards 2021. Hun GPControl module, die energie in de juiste banen leidt, haalde zilver.

SDE++ weer open, Liander presenteert stappenplan tegen desinvestering

05.10.2021 | Nieuws

Vandaag is de nieuwste ronde voor de Subsidieregeling voor Duurzame Energie (SDE++) geopend, er is in totaal 5 miljard euro beschikbaar. De termijn sluit op 11 november.

Solar Powervrouw Katharina David van K2 Systems

05.10.2021 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. “Laten we eens wat meer genieten van de kleine dingen.

Grote beleidskeuzes staan centraal op Recharge Earth

05.10.2021 | Analyse

Op 8 en 9 september werd de eerste editie van het congres Recharge Earth in Rotterdam Ahoy gehouden. David Peters, CTO van Stedin, Ruben Beens, CEO van Branch Netherlands BP, Kees-Jan Rameau, CGO van Eneco, Ulco Vermeulen, raad van bestuur van Gasunie en Helene Geijtenbeek, partner bij Deloitte, gingen er met elkaar in gesprek over de toekomst van het Nederlandse energiesysteem.

Zonne-auto arriveert met paard en wagen

04.10.2021 | Nieuws

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven arriveerde 1 oktober met de een nieuwe zonnewagen in Marokko om de eerste wedstrijd op Afrikaanse bodem te rijden – de Morocco Solar Challenge.

Ed Nijpels:

04.10.2021 | Interview

1,5 miljoen Nederlandse huishoudens zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. Een jaar geleden stond de teller op 1 miljoen, zo blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research.

‘Het economisch perspectief van een koplopersrol in de energietransitie is enorm’

01.10.2021 | Interview

Met Groendus wil voorzitter van de raad van commissarissen Jeroen de Haas de energietransitie versnellen door de zakelijke energiemarkt op weg te helpen naar volledig hernieuwbare energie.

Samsung gaat smartwatch opladen via zonnecellen in bandje

30.09.2021 | Nieuws

Samsung heeft plannen om hun Galaxy Watch-horloges op te laden middels zonne-energie. In een patent wordt omschreven hoe mogelijk de komende twee jaar de technologie zal worden uitgewerkt.

Dit is de beste innovatie van Solar Solutions International 2021

30.09.2021 | Actueel

VDH Solar gaat dit jaar met het goud naar huis van de Best Innovation Award van Solar Solutions International 2021, dankzij hun vernieuwende kasdekpaneel. De naam laat niets aan de verbeelding over: VDH Solar ontwikkelde de panelen om zich perfect te ontlenen voor met name agrarische kassen.

Netintegratie: Zonnestroom en Stroomnet, hoe past dat?

30.09.2021 | Column

De groei van PV stroom is enorm. Kan dat allemaal wel verdeeld worden over het elektriciteitsnet? Het elektriciteitsnet heeft een historie van meer dan honderd jaar.

500 boeren-asbestdaken met PV

29.09.2021 | Nieuws

Nederland kent naar schatting 80 miljoen vierkante meter aan asbestdaken op agrarische bedrijfspanden, schrijft Boeren Business. Voor veel agrariërs de reden om niet voor PV te kiezen, want saneren kost een klap geld.

Stichting Aruna wil een Nederlands en Europees level playing field voor installaties

29.09.2021 | Actueel

Sinds vandaag is Nederland een opmerkelijke stichting rijker in de zonne-energiesector. Stichting Aruna wil de installatiekwaliteit verbeteren in Nederland én in Europa.

Solar Solutions International 2021 is begonnen

28.09.2021 | Actueel

Het is dinsdagochtend 28 september, de zon schijnt en de sfeer zit er al goed in. Een mooie dag voor een vakbeurs! Solar Solutions International vindt van vandaag tot en met donderdag 30 september plaats in Expo Haarlemmermeer.

Mega-lab voor duurzame energie TU Delft geopend

28.09.2021 | Nieuws

Het heet het Electrical Sustainable Power Lab en het staat bij de TU in Delft. Hier moeten knappe koppen ons elektriciteitsnet klaarstomen voor de toekomst. Twee jaar is er gebouwd en nu is het klaar en het komt als geroepen.

Doe de E&W Solar Kennistest 2021

28.09.2021 | 't Hoekje

Hoe staat het met uw kennis van PV-systemen? Na het succes van de voorgaande jaren stelt het vakblad E&W Installatietechniek, mediapartner van Solar Solutions International, u opnieuw voor de uitdaging met de E&W Solar Kennistest 2021.

SolarEdge lanceert nieuwe generatie Power Optimizers

27.09.2021 | Nieuws

SolarEdge lanceert een gloednieuwe generatie Power Optimizers. Naast een uitbreiding van de veiligheidsfunctionaliteiten garandeert het verbeterde kabelmanagement een versnelling in het stringen van Power Optimizers.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu