Nieuws

De PV-planeten van Exe Solar

18.03.2022 | Innovatie

Exe Solar is een relatief jong bedrijf in de zonne-industrie. In 2014 zijn ze opgericht in Bolzano Italië vertelt Gaetano Volpe, country managing director.

Oekraïne en Moldavië aangesloten op Europees hoogspanningsnet

17.03.2022 | Nieuws

De Europese organisatie van transmissiesysteembeheerders voor elektriciteit (ENTSO-E) heeft na een uitgebreide veiligheids- en stabiliteitsanalyses besloten dat de het Oekraïense en Moldavische hoogspanningssysteem gekoppeld kunnen worden aan de zogenoemde ‘synchrone’ continentaal Europese elektriciteitsnetten.

TenneT gaat miljarden meer investeren in Europese energietransitie

17.03.2022 | Nieuws

Na vorig jaar al een recordbedrag van 4 miljard euro te investeren in de uitbreiding en het onderhoud van het net, wil TenneT daar richting 2025 nog een schepje bovenop doen.

Zonnestroom en stroomnet, hoe past dat?

17.03.2022 | Column

De congestiekaarten worden steeds roder. Het is duidelijk dat de snelle groei van PV niet de enige oorzaak is van alle congestieproblemen. De kaarten van congestie geven namelijk ook veel problemen bij aanvoer van elektriciteit.

Esdec gaat voor toekomstbestendig

17.03.2022 | Innovatie

Esdec is wederom prominent aanwezig op vakbeurs Solar Solutions International. De internationale ontwikkelaar, producent en leverancier van eenvoudige maar sterke montagesystemen is goed vertegenwoordigd binnen de Benelux met een hoofdkantoor op Nederlandse bodem.

Zonne-energiesector klaar om op te schalen om afhankelijkheid Russisch gas te verminderen

16.03.2022 | Nieuws

Wetenschappers, energie-experts en een groot aantal organisaties deden gisteren een oproep aan het kabinet om een samenwerkingsverband van burgers, bedrijven en overheid te starten om samen evenveel olie en gas te besparen als de totale Russische import, schrijft NU.

Sungrow neemt wind en regen mee naar Solar Solutions International

16.03.2022 | Interview

Omvormerfabrikant Sungrow belooft dit jaar flink uit te pakken tijdens Solar Solutions International. Naast een breed scala aan producten, brengen ze ook een aantal weersomstandigheden mee naar de vakbeurs.

Intensivering samenwerking TU Delft en HyET Solar in zonnefolie

15.03.2022 | Nieuws

Zonnefolie heeft de toekomst. Het kan op ontelbare, unieke manieren worden toegepast zoals geïntegreerd in dakpannen of in een nieuw type grootschalig zonnepark.

Waarom de woestijn volleggen met panelen een slecht idee is

15.03.2022 | 't Hoekje

Als we de Sahara-woestijn helemaal volleggen met zonnepanelen, is klimaatverandering dan opgelost? Volgens Change.org kan dat wel degelijk het geval zijn. Maar dat brengt ook gevaren met zich mee.

Kabinet trekt nog eens 2,8 miljard euro uit vanwege stijgende energieprijzen

15.03.2022 | Actueel

Eind 2021 trok het vorige kabinet 3,2 miljard euro uit voor onder andere een verlaging van de energiebelasting en aanvullende subsidies voor isolatie. Nu geeft het huidige kabinet nogmaals 2,8 miljard euro uit om Nederlanders te compenseren voor de oplopende inflatie in het algemeen en de gestegen energieprijzen in het bijzonder.

Overheid verlaagt energiekosten

14.03.2022 | Nieuws

Mensen met lage en middeninkomens krijgen opnieuw tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie dankzij de aanvullende maatregelen die het kabinet genomen heeft.

Shell Ventures en ABP nemen belang in enie.nl

14.03.2022 | Nieuws

Met de investering van Shell Ventures en pensioenfonds ABP heeft enie.nl nieuw kapitaal aangetrokken waarmee het bedrijf sneller hoopt door te groeien in met name Nederland en Zuid-Afrika, en om zijn eerste stappen te zetten in België en Duitsland.

Realisatie Zonnepark Nieuwendijk

14.03.2022 | Nieuws

Aan de Bredesteeg in Nieuwendijk (Noord-Brabant) is begin februari de bouw van Zonnepark Nieuwendijk van start gegaan. De locatie bevindt zich tussen de Rijksweg A27 en een bedrijventerrein.

Batterijopslag in de (nabije) toekomst

14.03.2022 | Opinie

Elektrochemische energieopslag in batterijen wordt beschouwd als cruciaal in de toekomstige energiebesparing, in zowel de automobiel- als elektronische industrie, maar ook als onderdeel voor grootschalige elektriciteitsopslag gekoppeld aan het net.

Rijkswaterstaat deelt kennis en ervaringen over hernieuwbare energie op rijksgrond

11.03.2022 | Interview

Rijkswaterstaat deelt in een online magazine kennis en ervaringen uit de pilot Hernieuwbare energie op rijksgrond. In tien projecten verspreid over Nederland onderzoekt we samen met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) de beste manier om energie op te wekken langs snelwegen en op water.

11.03.2022 | Interview

Over een maand vindt Solar Solutions International weer plaats in de Expo Haarlemmermeer. Onder tientallen exposanten is Wattkraft, de grootste en langst bestaande importeur van Huawei Solar.

Europese Commissie: ‘Zon-op-dak dit jaar nog versneld uitrollen tot 15 terawattuur’

10.03.2022 | Nieuws

In de Russische invasie in Oekraïne ziet de Europese Commissie, naast een oorlogsdaad en humanitaire ramp, ook een sterk argument “voor een snelle overgang naar schone energie”.

We moeten aan de bak, weg met de taboes

10.03.2022 | Column

De laatste jaren hadden we het vooral over de klimaatproblemen als we de urgentie van de energietransitie wilden duiden, maar daar komen nu de geopolitieke problemen rond de leveringszekerheid van de 'transitiegrondstof' aardgas weer bij.

Buren op de beurs: SolarToday en Canadian Solar over partnerschap

10.03.2022 | Interview

Beter een goede buur dan een verre vriend. Daarom staan de stands van fabrikant Canadian Solar en leverancier SolarToday naast elkaar op vakbeurs Solar Solutions International, die 12, 13 en 14 april plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer.

Aantal jongeren met een installatietechnische diploma gegroeid

09.03.2022 | Nieuws

In 2021 is het aantal jongeren dat een diploma haalde voor een installatietechnische opleiding voor het vierde jaar op rij gestegen, dat meldt Techniek Nederland.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu