Nieuws

Zo laat de installateur omvormer en accu beter communiceren

20.01.2022 | Interview

Fox ESS is een jonge maar grote naam op het gebied van ontwikkeling van omvormers en energieopslag. Distributeur in Nederland Guyon de Koning vertelt wat het bedrijf onderscheidend maakt en deelt hun plannen om de installateur nog beter te kunnen bedienen.

Van 10 naar 100 procent

20.01.2022 | Column

Afgelopen decennia zijn vooral vanwege schaalvoordelen de prijzen van zonne-energie enorm afgenomen. Dit maakt dat in Nederland al bijna 10 procent van de elektrische energie wordt opgewekt met PV.

De eerste Europese EV-batterij komt uit Zweden

19.01.2022 | Nieuws

De Zweedse start-up Northvolt zag onlangs zijn eerste lithium-ion-cel van de band lopen. De batterij is de eerste in zijn soort die volledig is ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd in Europa, schrijft CBNC.

‘Maak zonne-energie-installaties toekomstbestendig, bouw de salderingsregeling af’

19.01.2022 | Interview

Onlangs vertelde Patrick van der Meulen, directeur en medeoprichter van enie.nl, hoe je ook zonder subsidie een rendabele businesscase kunt creëren voor zonne-energieprojecten.

Liander:

18.01.2022 | Nieuws

Liander roept op sneller te stoppen met salderen bij zonnepanelen. De netbeheerder kan de toevloed van zonnestroom in grote delen van het land nauwelijks meer aan, schrijft de NOS.

Worden solar-wegtreintjes het nieuwe normaal voor stedelijke distributie?

18.01.2022 | Nieuws

Het Nederlandse TRENS Solar Trains zet vol in op het bevoorraden van winkels en horeca in binnensteden met treintjes op zonne-energie. Het bedrijf heeft een kapitaalinjectie gekregen, schrijven zij in een persbericht.

Hoe zonne-energie in Afrika het verschil kan maken

18.01.2022 | Interview

De African Solar Industry Association (AFSIA) is inmiddels twee jaar actief en heeft als doel een bijdrage te leveren aan een gezonde groei van solar in Afrika, met als hoofddoel zoveel mogelijk Afrikanen te laten meegenieten van de voordelen van PV.

Ruim 9.000 kilometer door de VS op een elektrische fiets met zonnepanelen

18.01.2022 | 't Hoekje

De elektrische fiets is in opmars. Het komt tot ongenoegen dan ook zeker voor dat iemand voor het einde van een ritje door de accu heen is. De fietstocht van Sushil Reddy en Luis Fourzan die bijna 10.

Solar Solutions International verplaatst naar april 2022

17.01.2022 | Actueel

De gecombineerde vakbeurs Solar Solutions International / Duurzaam Verwarmd vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 april 2022, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

Brits frackingbedrijf overgenomen door groene energiegroep

17.01.2022 | Nieuws

Het in Yorkshire gevestigde Third Energy liep voorop met de inspanningen om fossiel gas te produceren en was bedoeld om hogedrukvloeistoffen te gebruiken om schaliegesteenten onder de provincie te breken.

17.01.2022 | Interview

Er werd in 2021 een sterke groei doorgemaakt bij Huawei. De nieuwe technisch directeur, Bouke van der Weerdt, noemt het een succesvol jaar waarin vooral de groei van PV op de residentiële daken een stijgende lijn laat zien en waarin TNO een zeer positief rapport over de technologie  uitbracht.

Kunnen 5.000 zonnepanelen op het dak van Thialf na anderhalf jaar weer aan?

14.01.2022 | Nieuws

IJsstadion Thialf krijgt overheidssteun om het risico op brand in de PV-installatie te kunnen beperken, dat schrijft het Friesch Dagblad. Het opknappen van het stadion is van ”algemeen economisch belang”, aldus de Europese Commissie.

Zo gaat KOSTAL de Nederlandse markt bedienen

14.01.2022 | Interview

KOSTAL presenteert een groot aantal nieuwe innovaties. Patricia Strauss, salesmanager Benelux, deelt maar al te graag waar het Duitse bedrijf zich afgelopen weken mee bezig heeft gehouden.

Deloitte en Groendus werken aan energiesysteem van de toekomst

13.01.2022 | Nieuws

Deloitte en Groendus zullen op het gebied van energie-inkoop en consumptie gaan werken aan de Energiemarktplaats, zo laten zij weten in een persbericht. Deloitte zal nu rechtstreeks investeren in verschillende aanbieders van hernieuwbare energie voor drie van zijn Nederlandse kantoren.

Van loze beloften naar echte uitvoering?

13.01.2022 | Column

In Groningen zakt de moed deze dagen echt in de schoenen. De gaswinning zou echt stoppen en dreigt nu toch weer opgepakt te worden. Zo hadden we ook doelen voor duurzame energie die we niet haalden als Nederland, dus toen kochten we wat duurzame energie op papier van Denemarken.

Hoeveel kost het om bedrijfsdaken geschikt te maken voor PV?

13.01.2022 | Actueel

Het regeerakkoord beaamt het: PV moet het dak op. In Nederland zijn we daar hard mee op weg. Niet ieder dak is echter geschikt. Tijdens de webinar Constructieve beperkingen voor zon op dak in utiliteitsbouw van TKI Urban Energy tackelen experts de drempels die installateurs ervan weerhouden de daken te vullen.

Speelgoedproducent maakt drijvende zonnepanelen

12.01.2022 | Nieuws

Speelgoedondernemer Hedwig van Roy is wereldberoemd geworden met zijn Clics-speelgoed. Nu gebruikt hij hetzelfde principe voor in elkaar klikkende zonnepanelen die op het water drijven.

Hoe beveilig je een zonnepark?

12.01.2022 | Interview

Zijn zonneparken een rode lap voor criminelen? Een gelijkvloers park, vaak toegankelijk veld, vol dure apparatuur en materialen, dat klinkt natuurlijk interessant voor dieven.

Advies introductiedossier:

11.01.2022 | Nieuws

Eind vorig jaar meldde Solar365 nog dat er nog altijd geen besluit was genomen over de afbouw van de salderingsregeling. Maar vandaag publiceert de website van Rijksoverheid  het introductiedossier waarin de ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat adviseren om de startdatum voor de afbouw tot 1 januari 2024 uit te stellen.

Duurzame jonge talenten: Aniek Moonen (Jonge Klimaatbeweging)

11.01.2022 | 't Hoekje

Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging was Aniek Moonen onlangs op de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) aanwezig. Mede onder druk van de jongeren ging het Nederlandse kabinet overstag en werd de investeringsstop voor fossiele brandstoffen alsnog gesteund.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu