Nieuws

Vrijwilligers plaatsen panelen op kerk

25.02.2022 | Nieuws

In de Protestantse gemeente De Rank in Nieuw-Vennep zijn de afgelopen weken 180 zonnepanelen op de kerk geplaatst. Vrijwilligers hielpen bij het monteren van de panelen, waardoor kosten gespaard konden worden, schrijft HCnieuws.

ISDE-subsidie voor (hybride) zonnewarmte systemen verhoogd

25.02.2022 | Nieuws

De subsidie voor (hybride) zonnewarmtesystemen in de ISDE is per 1 januari 2022 verhoogd van 20 naar 30 procent, dat meldt Techniek Nederland op basis van de publicatie in de Staatscourant.

Job Schouten (Libra Energy):

25.02.2022 | Interview

Libra Energy is sinds 2007 importeur, distributeur en full-service groothandel voor duurzame energieopwekkende producten en laadsystemen voor elektrische voertuigen.

Eerste klimaatdebat met Jetten ging

24.02.2022 | Nieuws

Voor het eerst ging de Tweede Kamer in debat met de nieuwe minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten. De Kamer concludeerde dat het ook het eerste klimaatdebat was dat over de inhoud ging, over welke aanpak van klimaatverandering het beste is, in plaats van een debat over de noodzaak van klimaatbeleid.

24.02.2022 | Opinie

De markt voor energieopslag is in opkomst. Het toenemende aandeel opwek uit hernieuwbare bronnen in de energiemix en het wisselende karakter van zonne- en windenergie zorgen voor een toenemende vraag naar flexibiliteit in ons energiesysteem.

24.02.2022 | Column

In alle energietransitie modellen wordt een grote rol van zonne-energie in onze toekomstige infrastructuur toebedeeld. De exacte bijdrage per regio zal verschillen afhankelijk van de lokale zonnestraling en haar seizoen fluctuaties  en de beschikbare ruimte om fotovoltaïsche technologie in te passen.

BIPV-award 2021 naar Hermans Techniglaz

23.02.2022 | Nieuws

Het zonnepanelenproject op Hogeschool Aeres in Almere van Hermans Techniglaz heeft de BIPV-award 2021 gewonnen. “Het project is mooi én slim tegelijk”, aldus Ruud Derks, voorzitter BIPV Nederland, die de prijs uitreikte.

Dode en zwaargewonde door rondvliegende zonnepanelen tijdens storm

23.02.2022 | Nieuws

Afgelopen vrijdag zijn er in de Benelux tijdens de storm Eunice een dode en zwaargewonde gevallen door afgewaaide zonnepanelen. In IJburg Amsterdam raakte een zestienjarig meisje zwaargewond, schrijft het Parool, en in het Belgische Gent overleed een man nadat hij een zonnepaneel tegen zijn hoofd kreeg, aldus VRT.

Belinus ontwerpt en produceert binnen Europa

23.02.2022 | Innovatie

Dat panelen voor de Westerse markt aan de andere kant van de wereld geproduceerd worden, vinden ze bij Belinus maar vreemd. Vandaar dat het bedrijf eigen accu’s en panelen ontwerpt en produceert binnen Europa.

Grootste kolencentrale Australië sluit door opkomst hernieuwbare energie

22.02.2022 | Nieuws

In 2025 sluit de grootste kolencentrale van Australië haar deuren omdat energieopwekking door middel van kolen ”niet meer rendabel is”, meldt het ANP.

Uitdaging van de week: halveren kun je leren

22.02.2022 | 't Hoekje

De tweede maand van 2022 zit er al bijna op. Heb jij al je goede voornemens al opgegeven? Of gaat het gezond eten en meer bewegen je nog goed af? Wie op zoek is naar laaghangend fruit op het gebied van egostrelen, self-care en besparing, kan zijn hart ophalen met 52 Weken Duurzaam.

Zonnepark zonder subsidie, is dat al aantrekkelijk?

22.02.2022 | Actueel

Windparken kunnen subsidieloos gebouwd worden, zo kopte Rijksoverheid onlangs. Hoe zit het met zonneparken? Hebben projectontwikkelaars de bank straks nog nodig voor een interessante businesscase, of bieden de hoge stroomprijzen voldoende financiële prikkels? Het is een van de thema’s die Jan Willem Zwang al lange tijd bezighoudt, al sinds hij onderdeel uitmaakte van Greenspread (tegenwoordig Groendus), een bedrijf dat zich bezighield met het ontwikkelen en exploiteren van duurzame energieprojecten en daar ook over adviseerde.

Vattenfall InCharge gaat laadpalen plaatsen in Gelderland en Overijssel

21.02.2022 | Nieuws

Vanaf juli dit jaar gaat Vattenfall InCharge samen met meerdere partners ruim 1.300 laadpalen per jaar plaatsen in 67 gemeenten in Gelderland en Overijssel. Hiermee wordt in deze provincies de uitrol versneld en het aantal laadpunten voor elektrisch vervoer fors uitgebreid.

Onderconstructie plaatsen zonder je gereedschap? Solarstell maakt het waar

21.02.2022 | Innovatie

“Wij leveren montagesystemen voor elk dak én elk zonnepaneel”, is de leus van Solarstell. Maar wat voor producten zijn dit specifiek en met welke innovaties zijn zij op dit moment bezig? Peter Macquiné, productmanager van het Nederlandse Solarstell, brengt de lezers van Solar365 graag op de hoogte.

VVD en ChristenUnie voor subsidie op thuisbatterij

18.02.2022 | Nieuws

Coalitiepartijen VVD en ChristenUnie zeggen een subsidie van 30 procent te willen op batterijen die gekoppeld zijn aan zonnepanelen, dat meldt onder andere RTL Nieuws.

Peakshaving wordt steeds interessanter, maar weet iedereen dat al?

18.02.2022 | Actueel

Als je een bedrijf hebt ben je natuurlijk het liefste bezig dat bedrijf zo goed mogelijk te laten lopen en je productieproces op orde te hebben. Maar vandaag de dag kun je er eigenlijk niet meer omheen: je moet vooral ook naar je energiestromen kijken.

Lokaal gesteund zonnepark mag geen voorrang krijgen

17.02.2022 | Nieuws

De Raad van State (RvS) heeft besloten de vergunning voor een zonnepark in Terheijden te schrappen. Ondanks dat er lokaal steun werd geuit voor het park, mag dit volgens de RvS geen verschil maken, dat schrijft NRC.

Kunnen zonne- en windenergie met batterijen uitgroeien tot Super Power?

17.02.2022 | Analyse

Een energiesysteem met 100 procent hernieuwbare elektriciteit uit zon en wind, met energieopslag. Er zijn onderzoekers die denken dat kosteneffectief kan voor 2030.

Mooier gaat het niet worden

17.02.2022 | Column

Op dit moment zijn de RES-regio’s druk bezig om in de volgende fases steeds concreter te worden met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Daarbij wordt de samenleving intensief betrokken voor het vergroten van de draagkracht bij de implementatie van de plannen.

Batterij Rhino van 12 megawatt staat in Lelystad

16.02.2022 | Nieuws

De noodzaak van het opslaan van energie wordt steeds duidelijker. Daar spelen een aantal bedrijven handig op in. Zo bouwde Lars Ruperts bedrijf Giga Storage een kolos van een batterij, de tweede van deze omvang in Nederland, schrijft NH-Nieuws.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu