Nieuws

Solar Solutions International verplaatst naar april 2022

17.01.2022 | Actueel

De gecombineerde vakbeurs Solar Solutions International / Duurzaam Verwarmd vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 april 2022, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

Brits frackingbedrijf overgenomen door groene energiegroep

17.01.2022 | Nieuws

Het in Yorkshire gevestigde Third Energy liep voorop met de inspanningen om fossiel gas te produceren en was bedoeld om hogedrukvloeistoffen te gebruiken om schaliegesteenten onder de provincie te breken.

17.01.2022 | Interview

Er werd in 2021 een sterke groei doorgemaakt bij Huawei. De nieuwe technisch directeur, Bouke van der Weerdt, noemt het een succesvol jaar waarin vooral de groei van PV op de residentiële daken een stijgende lijn laat zien en waarin TNO een zeer positief rapport over de technologie  uitbracht.

Kunnen 5.000 zonnepanelen op het dak van Thialf na anderhalf jaar weer aan?

14.01.2022 | Nieuws

IJsstadion Thialf krijgt overheidssteun om het risico op brand in de PV-installatie te kunnen beperken, dat schrijft het Friesch Dagblad. Het opknappen van het stadion is van ”algemeen economisch belang”, aldus de Europese Commissie.

Zo gaat KOSTAL de Nederlandse markt bedienen

14.01.2022 | Interview

KOSTAL presenteert een groot aantal nieuwe innovaties. Patricia Strauss, salesmanager Benelux, deelt maar al te graag waar het Duitse bedrijf zich afgelopen weken mee bezig heeft gehouden.

Deloitte en Groendus werken aan energiesysteem van de toekomst

13.01.2022 | Nieuws

Deloitte en Groendus zullen op het gebied van energie-inkoop en consumptie gaan werken aan de Energiemarktplaats, zo laten zij weten in een persbericht. Deloitte zal nu rechtstreeks investeren in verschillende aanbieders van hernieuwbare energie voor drie van zijn Nederlandse kantoren.

Van loze beloften naar echte uitvoering?

13.01.2022 | Column

In Groningen zakt de moed deze dagen echt in de schoenen. De gaswinning zou echt stoppen en dreigt nu toch weer opgepakt te worden. Zo hadden we ook doelen voor duurzame energie die we niet haalden als Nederland, dus toen kochten we wat duurzame energie op papier van Denemarken.

Hoeveel kost het om bedrijfsdaken geschikt te maken voor PV?

13.01.2022 | Actueel

Het regeerakkoord beaamt het: PV moet het dak op. In Nederland zijn we daar hard mee op weg. Niet ieder dak is echter geschikt. Tijdens de webinar Constructieve beperkingen voor zon op dak in utiliteitsbouw van TKI Urban Energy tackelen experts de drempels die installateurs ervan weerhouden de daken te vullen.

Speelgoedproducent maakt drijvende zonnepanelen

12.01.2022 | Nieuws

Speelgoedondernemer Hedwig van Roy is wereldberoemd geworden met zijn Clics-speelgoed. Nu gebruikt hij hetzelfde principe voor in elkaar klikkende zonnepanelen die op het water drijven.

Hoe beveilig je een zonnepark?

12.01.2022 | Interview

Zijn zonneparken een rode lap voor criminelen? Een gelijkvloers park, vaak toegankelijk veld, vol dure apparatuur en materialen, dat klinkt natuurlijk interessant voor dieven.

Advies introductiedossier:

11.01.2022 | Nieuws

Eind vorig jaar meldde Solar365 nog dat er nog altijd geen besluit was genomen over de afbouw van de salderingsregeling. Maar vandaag publiceert de website van Rijksoverheid  het introductiedossier waarin de ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat adviseren om de startdatum voor de afbouw tot 1 januari 2024 uit te stellen.

Duurzame jonge talenten: Aniek Moonen (Jonge Klimaatbeweging)

11.01.2022 | 't Hoekje

Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging was Aniek Moonen onlangs op de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) aanwezig. Mede onder druk van de jongeren ging het Nederlandse kabinet overstag en werd de investeringsstop voor fossiele brandstoffen alsnog gesteund.

Groei geinstalleerd vermogen voor het eerst afgenomen

11.01.2022 | Actueel

26 januari presenteert Dutch New Energy Research (DNE Research) een splinternieuwe editie van het Solar Trendrapport. Onderzoekster Anna Peereboom onthult de meest opvallende bevindingen en licht vast een tipje van de sluier op.

Eerste minister voor Klimaat en Energie aangetreden

10.01.2022 | Nieuws

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis kent het land een minister voor Klimaat en Energie. Vandaag werd Rob Jetten beëdigd als deze minister. Jetten zette zich jaren in de Tweede Kamer in voor een goed en eerlijk klimaatbeleid.

Verpakking zonnepanelen terug naar de natuur

10.01.2022 | Nieuws

Een groot zonnepark is natuurlijk een fikse verduurzamingsslag. Des te schever is het als je vervolgens opgescheept zit met een flinke berg verpakkingsafval. In Florida zorgen ze dat er geen materialen verloren gaan: het ‘afval’ wordt opgenomen door de natuur, schrijft NorthEscambia.

‘Maak bidirectioneel laden de norm’

10.01.2022 | Analyse

Elektrische mobiliteit wordt steeds meer omarmd als belangrijke schakel richting een klimaatneutraal Europa, maar de potentie om er ook het elektriciteitsnet mee te balanceren wordt nog onvoldoende benut, ziet Gijs Stevers, CTO van Libra Energy.

Sony onthult plannen elektrische auto

07.01.2022 | Nieuws

Sony heeft plannen aangekondigd om later dit jaar een elektrisch autobedrijf te lanceren. Het bedrijf deed dat tijdens de onthulling van een nieuwe SUV, dat schrijft CNN.

Scope 12 straks verplicht? ‘Investeer grondig in kennis’

07.01.2022 | Interview

Het regeerakkoord maakt in allerhande sectoren tongen los. De PV-sector staat veel te wachten, waaronder op het gebied van veiligheid. Scope 12-inspecteur Corné Houtman van Houtman Inspectie verwacht dat de keuring verplicht wordt.

Vlaanderen lijkt doelstelling geïnstalleerde panelen 2021 te behalen

06.01.2022 | Nieuws

HLN.be meldt dat ondanks het verdwijnen van het voordeel van de terugdraaiende teller, er volgens het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) aan het doel van het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in Vlaanderen zal worden voldaan.

Houd zonnepanelen uit de nesten

06.01.2022 | Innovatie

Stel, je bent een kauw en jij en je partner zijn op zoek naar een goede plek om te nesten. Dan zou het zo maar kunnen dat de dakpannen onder zonnepanelen jullie nieuwe stek wordt.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu