Nieuws

Hugo Vermeulen: Vreemde Eend bij Solarus

26.04.2021 | 't Hoekje

In de snelgroeiende solar-sector werken veel mensen die uit andere bedrijfstakken afkomstig zijn. In de rubriek 'Vreemde eend in de bijt' portretteren wij hen.

Montagesystemen over de grens. Wat zijn de uitdagingen?

26.04.2021 | Analyse

De markt voor PV-montagesystemen wordt steeds internationaler en veel fabrikanten worden buiten de eigen landsgrens actief. Dat vergt aanpassings- en innovatievermogen.

‘Nederland heeft alles wat nodig is voor de energietransitie’

23.04.2021 | Nieuws

Ondernemer Ruud Koornstra wil met zijn documentaire, genaamd ‘Het paradijs op aarde begint in Nederland’ (met de energietransitie), laten zien hoe haalbaar de energietransitie is.

Peter Deege (Sunbeam): "Groter worden is niet het doel"

23.04.2021 | Interview

Peter Deege is CEO bij Sunbeam, de in Zeist gevestigde ontwikkelaar en leverancier van ondersteuningssystemen voor zonnepanelen. Wij spraken Deege over het snelgroeiende bedrijf en, zoals hij zelf zegt, misschien wel het best bewaarde geheim in de markt.

Zonovergoten Afrika draait op slechts 1% zonnestroom

22.04.2021 | Nieuws

De Zuid-Afrikaanse supermarktketen Shoprite benut de gunstige ligging van het Afrikaanse continent voor de opwek van energie. Waar het land – en hele werelddeel – nagenoeg zonovergoten is, wordt het zonlicht maar voor een klein deel benut voor de opwek van duurzame energie.

Regionale kansen in een wereldwijde uitdaging

22.04.2021 | Analyse

De Outlook in de Dutch Solar Quarterly van Dutch New Energy Research schetst de grote regionale ambities voor grootschalige opwekcapaciteit voor zon en wind. Uitgangspunt is het meest gunstige scenario op basis van de Regionale Energiestrategieën.

Fiets in versnelling

22.04.2021 | Column

Energiemonitoringsystemen van omvormerfabrikanten zijn vaak afhankelijk van het internet van de bewoners. Uit ervaring weten we dat er jaarlijks meer dan 20% van de installaties niet meer bereikbaar is omwille van internetproblemen.

EU stemt voor halvering CO2-uitstoot in 2030

21.04.2021 | Nieuws

De EU-landen hebben er vanmorgen mee ingestemd de CO2-uitstoot in 2030 met minstens 55 procent te verlagen. Tevens werd vastgelegd dat de EU in 2050 klimaatneutraal moet zijn en dus geen broeikasgassen mag uitstoten noch die uitstoot compenseren, schrijft de Volkskrant.

Tuinder, leg zonnepanelen op je waterbassin

21.04.2021 | Nieuws

De tuinbouw ontdekt momenteel volop de voordelen van drijvende PV op hun bewateringsbassins. Aangezien er nu een speciale SDE++-subsidie is, is het verstandig om op tijd vergunningen aan te vragen, zegt Groentenieuws.

In-home display helpt huishoudens besparen

21.04.2021 | Nieuws

Zeven miljoen slimme meters hangen in Nederlandse woningen. Zij geven, samen met een zogeheten energieverbruiksmanager, inzicht aan de bewoner over hun energieverbruik.

Solar Boat Team stelt voorbeeld met waterstofboot

21.04.2021 | Interview

Voor de vaste volgers van het TU Delft Solar Boat Team zal het even wennen zijn dit jaar, de zonnepanelen zijn namelijk verdwenen. Dit jaar slaat het team een hele nieuwe weg in door een boot te bouwen die op waterstof vaart.

Volg Solar365 op LinkedIn & WIN!

20.04.2021 | Nieuws

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de solarsector? Volg Solar365 op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de branche.

Menselijk haar verbetert prestatie zonnecel

20.04.2021 | Nieuws

Wetenschappers in Australië hebben restjes afgeknipt mensenhaar van een kapperszaak in Brisbane gebruikt om een 'pantser' te maken dat de stroomomzettingsefficiëntie van perovskietzonnecellen verhoogt.

Solar Powervrouw: Pamela Kleijn

20.04.2021 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Het is vrijwel direct duidelijk als je haar hoort praten: ze doet het graag en haar tongval verraadt een wiegje in Rotterdam.

‘Onze solar cargo e-bike gaat het stedelijk transport overnemen’

20.04.2021 | Interview

Een fiets met zonnepanelen? Hoe krijg je dat rendabel, waar laat je al die zonnecellen om voldoende energie op te wekken? Chris (Cramer) en Chris (van Houdt), oprichters van Need The Globe, krijgen deze vragen al jaren op zich afgevuurd.

Capaciteitskaart helpt SDE++-aanvragers

19.04.2021 | Nieuws

Netwerkcongestie is een serieus probleem in Nederland. Helemaal als je als grote energieproducent een SDE++-subsidie wilt aanvragen. De regionale netbeheerders hebben nu gezamenlijk een kaart gepubliceerd, waarop producenten van duurzame stroom kunnen zien waar in Nederland voldoende capaciteit is voor het leveren van energie aan het net.

Verhogen hypotheek voor verduurzamen nu makkelijker

19.04.2021 | Nieuws

Sinds 1 april hoeven huiseigenaren die een extra hypotheek zonder financieel advies willen afsluiten om hun huis te verduurzamen geen kennis- en ervaringstoets meer af te leggen.

Hoe ontwikkelde Esdec de FlatFix wave?

19.04.2021 | Innovatie

Na een lang en intensief onderzoekstraject presenteert Esdec de FlatFix Wave, een toolless en gemakkelijk te installeren montagesysteem voor panelen. Bij de ontwikkeling van dit systeem zijn belanghebbende partijen nauw betrokken geweest, om onafhankelijk aante kunnen tonen dat het systeem werkt.

Kosten verduurzamen energie-infrastructuur bedragen 102 miljard euro

16.04.2021 | Nieuws

Om Nederland voor te bereiden op de energietransitie is ruim 100 miljard euro extra nodig, dat meldt NRC op basis van onderzoek van het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC).

De oplossing voor het tekort aan vakmensen ligt bij vrouwen

16.04.2021 | Nieuws

Om het tekort aan geschoold technisch personeel op te lossen pleit Doekle Terpstra, voorzitter Branchevoorzitter Techniek Nederland, bij EW voor meer vrouwen in de installatiesector.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu