Nieuws

Het decennium van actie

18.11.2021 | Column

‘’Actie, actie en actie. Implementatie, implementatie en implementatie. U kunt op Nederland rekenen en wij rekenen op u.’’ Het waren de woorden van onze demissionaire minister-president Mark Rutte tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26).

Hoe realiseer je een zonnepark zonder SDE?

18.11.2021 | Actueel

Hoe realiseer je een zonnepark zonder dat je gebruikmaakt van de SDE-subsidie? Eric van der Gun, eigenaar van SolarEnergyWorks, beantwoordde die vraag op Solar Solutions International 2021.

Nederlands eerste subsidievrije zonnepark komt in Almere

17.11.2021 | Nieuws

Vattenfall wil in Almere Nederlands eerste subsidievrije zonnepark bouwen, melden zij vandaag in een persbericht. Vandaag werd de gunning voor zonnepark Trekweg A6 Almere definitief verleend.

Spookachtig eenvoudig monteren

17.11.2021 | Innovatie

Pv installeren op een trapeziumvormig dak van plaatstaal was tot nu toe niet zo leuk. Veel schroeven, weinig instelmogelijkheden en bovendien een look die met de beste wil van de wereld alleen als functioneel te omschrijven was.

Wordt zonne-energie exporteren de nieuwste trend?

16.11.2021 | Nieuws

Chili is voornemens zonne-energie naar China te exporteren via een 15.000 kilometer lange onderzeese kabel, schrijft PV-magazine. De Chileens regering kondigde vorige week het Antipodas-project aan.

Zo kan de solar-industrie de consument benaderen

16.11.2021 | Actueel

De consument kon op 12, 13 en 14 november alles te weten komen over zonnepanelen en aanverwanten tijdens Huis & Energie. De Nederlander is klaar om ook met de eigen woning de stap naar energieneutraal te maken en pv is daarin een belangrijk onderdeel.

Vijf zonnige carnavalskostuums om tóch nog een beetje de 11e van de 11e te vieren

16.11.2021 | 't Hoekje

De 11e van de 11e had traditiegetrouw een feestelijke dag moeten zijn, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Toch blijven we positief. Geen carnaval? Geen probleem! Deze solarkostuums kun je ook gewoon in het openbaar dragen om het bewustzijn rondom het belang van de pv-sector te vergroten.

Ruim 8.000 bezoekers voor consumentenbeurs Huis & Energie

15.11.2021 | Nieuws

Afgelopen weekend trok consumentenbeurs Huis & Energie in de Expo Haarlemmermeer 8.029 enthousiaste woningeigenaren die graag stappen willen zetten bij het verduurzamen van hun huis.

Mobiliteit en slotakkoord blijven achter bij realiteit op COP26

15.11.2021 | Analyse

In de tweede week van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) stond Transport op het programma. Mooie beloften over energie en de financiering in de eerste week en over mobiliteit een week later.

Nederland gaat waterstof uit Namibië halen

12.11.2021 | Nieuws

Om echt aan de slag te kunnen met de groene industriepolitiek zijn er grote hoeveelheden groene waterstof nodig. Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dilan Yeşilgöz heeft op de klimaatconferentie in Glasgow een samenwerkingsverband met Namibië gesloten, dat meldt De Telegraaf.

Hoge energieprijzen als stimulans voor verduurzaming

12.11.2021 | Interview

De stijgende gasprijs trekt de prijs van stroom hard met zich mee. Niet zo gek, aangezien gas nog steeds de belangrijkste bron is voor elektriciteitsproductie. Logischerwijs goed nieuws voor de PV-markt, stelt Dutch New Energy Research (DNE Research).

Grootste drijvende zonneboerderij ter wereld in Thailand

11.11.2021 | Nieuws

Bij de Sirindhorn dam in Thailand liggen tienduizenden zonnepanelen in zeven grote vlakken te schitteren. Sinds eind oktober leveren ze, met hun vermogen van 45 megawatt, genoeg op om tienduizenden Thai van stroom te voorzien, aldus Change.

Voestalpine Sadef biedt Flexroof 3.0 voor complexe daken

11.11.2021 | Seminar

Onlangs gaf Michael Galle, design engineer bij Voestalpine Sadef, het seminar Solar-dakinstallaties bovenop niet verlijmde dakbedekkingen op vakbeurs Solar Solutions International.

Tuinhekjes, airco’s en zonnepanelen

11.11.2021 | Column

De afgelopen twee jaar zijn er wat schommelingen in de verduurzamingsmarkt te zien geweest. Tot corona was er een aanzienlijke groeimarkt, elk jaar tussen de 50 en 100 procent.

Nanodraden maken pv efficiënter en goedkoper

10.11.2021 | Nieuws

Halfgeleider-nanodraden zouden de productie van zeer efficiënte zonnepanelen mogelijk maken. Indien ze bovenop een traditioneel silicium zonnepaneel worden geplaatst zouden ze de efficiëntie van deze zonnepanelen op goedkope wijze verdubbelen, schrijft Maakindustrie.

Een rijdende reinigingsrobot voor het betere schoonmaakwerk

10.11.2021 | Innovatie

Schoonmaakbedrijf Hartclass bestaat al sinds 1961, vroeger maakte het schepen schoon en was het actief in de olie- en voedselindustrie. Om ook mee te gaan in de energietransitie legt het bedrijf zich nu volledig toe op het reinigen van zonnepanelen, onder het motto: wél groene energie, géén groene panelen.

Voetbalclub Alexandria

09.11.2021 | Nieuws

Een jaar lang gaat de Rotterdamse tweedeklasser Alexandria'66 zijn zonne-energie opslaan in een Power Cube, een batterijsysteem van Iwell, dat schrijft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Duurzame jonge talenten: Chingiskhan Kazakhstan & Max Schalow (Bondi)

09.11.2021 | 't Hoekje

Chingiskhan Kazakhstan en Max Schalow zijn sinds jongs af aan bezig met fietsen en deelden ook al vroeg de wens om duurzaam te ondernemen. Zo gezien is het een hele logische uitkomst dat het duo dit nu in Nederland combineert door met Bondi vol in te zetten op elektrische deelmobiliteit, van e-bikes tot EV’s.

‘In 2025 kunnen de meeste nieuwe auto’s bidirectioneel laden’

09.11.2021 | Interview

De overgang naar elektrische mobiliteit is onderdeel van de energietransitie, maar waar een gewone elektrische auto de uitdaging groter maakt, kan een bidirectionele EV bijdragen aan de oplossing.

Gemeente vindt straat te mooi voor zonnepanelen

08.11.2021 | Nieuws

Zestien bewoners van de Siriusstraat te Hilversum zijn woedend. Ze willen een verduurzamingsslag maken en zonnepanelen op hun daken leggen, maar de gemeente houdt dit plan tegen, meldt NH Nieuws.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu