Nieuws

Amerikaans bedrijf gebruikt 3D-printers voor solid-state batterijtechnologie

27.08.2021 | Nieuws

Er wordt gewerkt aan een proefproductielijn om een 3D-geprinte solid-state batterijtechnologie te demonstreren. Volgens Sakuú zal de batterij tot 50 procent kleiner en 30 procent lichter zijn dan lithium-ionbatterijen, en zal de schaalproductie goedkoper zijn.

Solarge gaat voor Europese lichtgewicht panelen

27.08.2021 | Nieuws

Ze zijn duurzaam en wegen weinig: dankzij Nederlandse startup Solarge zien kunststof zonnepanelen het licht. En ook de ambities zijn groot. Het bedrijf wil de duurzaamste panelen ter wereld produceren vanuit Europa.

VDH Solar over toekomst: "We willen naar Polen, Spanje en Duitsland"

27.08.2021 | Interview

VDH Solar heeft grootse plannen. Ondanks de onontkoombare tegenvallers als transportkosten en COVID-19 houdt CEO Lucien van der Heide zijn kin omhoog. Hij vertelt meer over de toekomstplannen van de groothandel.

Shell wordt energieleverancier

26.08.2021 | Nieuws

Waar Shell eerder al begon met energie leveren aan huishoudens in Groot-Brittannië en Duitsland, nu is ook Nederland aan de beurt. De stroom komt van Nederlandse wind- en zonne-energie, ook kan er gekozen worden voor CO2-gecompenseerd gas.

Slimme mogelijkheden binnen digitalisering

26.08.2021 | Actueel

Als er iemand groot is geworden in digitalisering is het Huawei. Ze lopen vaak voorop in het verzinnen van slimme digitale oplossingen. Innovatie is altijd top of mind.

Onzichtbare zonnecellen

26.08.2021 | Column

Het klinkt alsof het niet kan. Zonnecellen worden ontworpen om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen en dat om te zetten naar elektriciteit. Maar als ze ook zonlicht moeten doorlaten? Energieopwekkend glas als onderdeel van glazen kantoor façades: een nieuwe optie voor Building Integrated PV!? In de afgelopen decennia is onderzoek en ontwikkeling van zonnepanelen er altijd op gericht geweest een zo hoog mogelijk omzettingsrendement te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten.

PVT-panelen + regenwater = warmte

25.08.2021 | Nieuws

PVT-panelen als warmtebron om een bufferzak in de kruipruimte te verwarmen, dat idee bestond al. Maar nu heeft het bedrijf SolarFreezer iets nieuws: regenwatertanks die op 60 centimeter onder het maaiveld worden ingegraven om het openbare riool te ontlasten bij hoosbuien.

Hanwha Q CELLS aan vooravond grote transitie

25.08.2021 | Actueel

De Europese tak van Hanwha Q CELLS is bezig met grote stappen. Met een breed team van experts speelt Q CELLS zo effectief mogelijk in op vragen uit de markt. Het bedrijf transformeert van fabrikant van solarmodules naar leverancier van totaaloplossingen voor energie, vertelt Maarten Ribbens die de organisatie in de Benelux leidt.

Tomaten in de woestijn

24.08.2021 | Nieuws

Sundrop Farms kweekt jaarlijks zo’n 13.500 ton tomaten in de woestijn met alleen zonlicht en zeewater en zijn daarmee goed voor meer dan 10 procent van alle trostomaten in het land.

Sonnenkraft wil kwaliteit voor alles laten gaan

24.08.2021 | Interview

Sonnenkraft, de Oostenrijkse leverancier van complete zonne-energiesystemen, ontving onlangs het hoogste certificaat voor brandveiligheid voor zijn glas-glaspanelen.

De pionier Peter Segaar

24.08.2021 | 't Hoekje

Segaar: ‘PV is mijn uit de hand gelopen hobby’ de pionier zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [pijoˈnir]: Iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt en zijn/haar weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

EV-accu’s teruggeroepen wegens brandgevaar

23.08.2021 | Nieuws

De accu’s die zijn gebruikt in de Opel Amper-e en de Chevrolet Bolt worden teruggeroepen. De accu zou brandgevaarlijk zijn schrijft NRC. Dit betekent dat bijna 3.

‘Onduidelijke saldeerambitie vertraagt de energietransitie’

23.08.2021 | Analyse

Door de demissionaire status van het kabinet en de wens van de Tweede Kamer om een besluit over de salderingsregeling over de verkiezingen heen te tillen, is er nog altijd geen besluit over genomen.

Kokosnootvezels en planten blijken zonnepanelen goed te kunnen koelen

20.08.2021 | Nieuws

Een onderzoeksteam van de Sastra Deemed University (India) en de Universiti Malaysia Pahang (Maleisië) heeft onderzoek gedaan naar verschillende passieve koeltechnieken voor zonnepanelen.

Nieuwe erkenning Zon-PV: veiligheid voor alles

20.08.2021 | Actueel

Iedereen in de PV-sector wil dat geplaatste installaties honderd procent veilig en volgens de regels worden geplaatst. Onlangs plaatsen wij een artikel waarin Wil van Ophem, directeur technische zaken bij InstallQ, de ontwikkelaar van een groot regiment aan kwaliteitsregelingen en verlener van erkenningen aan de vakbekwame installateur, vertelde waarom het tijd was voor een nieuwe erkenning.

Nieuw record: 10 procent Europese stroom uit zonnepanelen

19.08.2021 | Nieuws

Tijdens de maanden juni en juli verzorgden PV-installaties voor het eerst een tiende van de elektriciteitsbehoefte in de Europese Unie. Nederland en Duitsland waren de Europese koplopers; in deze landen leverden zonnepanelen maar liefst 17 procent van alle stroom.

Subsidies voor duurzame energie: snap je het nog?

19.08.2021 | Actueel

Wegwijs worden in de subsidie-jungle voor duurzame energie is best een opgave. Gelukkig kun je met al je vragen terecht bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO), die deze regelingen uitvoert.

De perfecte voedingsbodem voor batterijen

19.08.2021 | Column

Het mooie aan onze business is dat je altijd start met een omgeving die roept dat het niet kan. Klimaatverandering: kan niet waar zijn. Zonnepanelen: kunnen nooit een reële bijdrage leveren aan de energievoorziening.

Gesloten Chinese terminal zorgt voor problemen

18.08.2021 | Nieuws

De schaarste op de zeecontainermarkt blijft ook de solarindustrie beïnvloeden. Eerder meldden de grote zeecontainerbedrijven Maersk en Hapag Lloyd dat de schaarste eind dit jaar zou moeten zijn opgelost, maar de NOS schrijft over een onverwacht probleem dat opdoemt aan de Chinese horizon.

Glas-glas van Hanover Solar perfect voor overkappingen

18.08.2021 | Innovatie

Tegenwoordig wil de particulier meer zekerheid en kwaliteit wanneer het gaat om PV. “De glas-glaspanelen van Hanover Solar bieden die garantie”, vertelt Antoine Hoeven, Salesmanager EU van het bedrijf.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu