Nieuws

Productie groene stroom met 40 procent gestegen

24.02.2021 | Nieuws

De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is in 2020 vergeleken met een jaar eerder met 40 procent gestegen, zo meldt het CBS. Van het Nederlandse elektriciteitsverbruik kwam vorig jaar iets meer dan een kwart uit hernieuwbare bronnen van eigen bodem, vergeleken met 18 procent een jaar eerder.

Conduct: “PVshelter zorgt voor optimale veiligheid en gebruiksgemak”

24.02.2021 | Innovatie

Bij Conduct Technical Solutions draait alles om veiligheid, en dan vooral brandveiligheid. Maar het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in elektrische - maar ook bouwtechnische veiligheid.

Biden aangespoord tot herroeping zonnetarief Trump

23.02.2021 | Nieuws

CEO's van verschillende grote duurzame energiebedrijven dringen er bij president Biden op aan om de zonne-energie proclamatie van oktober 2020 waarmee de regering Trump de importtarieven voor zonne-energie ophief en de uitsluiting van bifaciale panelen introk, te herroepen.

Grootste drijvende PV-installatie van Japan herbouwd na impact van tyfoon

23.02.2021 | Nieuws

De grootste drijvende zonne-installatie in Japan is opnieuw ingericht nadat een tyfoon een gigantische impact had, schrijft PV Magazine. Franse drijvende PV-specialist Ciel&Terre stelt dat de centrale is opgedeeld in kleinere eilanden, met een vierkante vorm, om spanningsconcentratie te voorkomen.

Eindadvies PBL: SDE++ niet voor uitgestelde levering

23.02.2021 | Nieuws

Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft advies gegeven over de subsidieregeling SDE++ op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het advies is negatief met betrekking tot uitgestelde levering.

Solar Solutions International verplaatst naar september

23.02.2021 | Nieuws

Vakbeurs Solar Solutions International en vakbeurs Duurzaam Verwarmd zullen dit jaar plaats vinden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september 2021, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

De verkiezingen: inzet zonne-energie

23.02.2021 | Actueel

17 maart zijn de verkiezingen. Wij spraken daarom met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sandra Beckerman (SP) over een aantal duurzame onderwerpen.

Nieuw in de Sector:  Robbert de Bruijn, Stephan van der Kolk & Rishaal Mahabier

23.02.2021 | 't Hoekje

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt.

Wordt Texas hotspot voor zonne-energie na horrorweek?

22.02.2021 | Nieuws

De staat Texas werd afgelopen weken getroffen door horrorweer met temperaturen van min 35 graden Celsius. Hierdoor zaten 4 miljoen huishoudens zonder elektra. Inwoners van de staat die wél stroom hadden, krijgen nu de volgende tegenslag te verwerken: zij moeten elektriciteitsrekeningen van duizenden dollars betalen.

Het wondermateriaal perovskiet: is dit de toekomst van pv?

22.02.2021 | Analyse

Sinds enkele jaren duiken ze steeds vaker op in artikelen en onderzoeken met betrekking tot zonnepanelen: Perovskieten, zonnecellen vernoemd naar een mineraal waarvan het bestaan circa twee eeuwen bekend is.

Volkswagen werkt aan boot op zonne-energie

19.02.2021 | Nieuws

Volkwagen gaat de wateren op. Het automerk maakt bekend dat ze een boot op zonne-energie gaan produceren, de zogeheten Silent-Yacht. Het bedrijf werkt aan een catamaran voorzien van zonnepanelen.

Esdec verwacht marktleider commerciële markt te worden

19.02.2021 | Interview

Esdec is wereldwijd leverancier van montagesystemen voor zonne-energie. Wij spraken met de CEO  van Europa, Erik Valks, over het afgelopen jaar en de ontwikkelingen in de markt.

De Sahara vol met PV is een slecht idee

18.02.2021 | Nieuws

De Sahara woestijn is enorm, relatief vlak, rijk aan silicium - de grondstof voor de halfgeleiders waaruit zonnecellen worden gemaakt - en heeft nooit gebrek aan zonlicht.

DNE:

18.02.2021 | Actueel

Elk jaar brengt Dutch New Energy Research haar Levelized Costs of Electricity (LCoE)-analyse uit. Een publicatie waarin de ontwikkeling van de kosten per MWh opgewekt vermogen van zon-PV in Nederland in kaart wordt gebracht.

Wat gaat deze lentezon ons bieden?

18.02.2021 | Column

Wat kan je verkopen op de day-ahead stroommarkt (APX), als voor niets de zon opgaat? Het is een vraag waar we ons over moeten buigen naarmate het aandeel zonnestroom verder toeneemt in ons land.

Conservatieven geven hernieuwbare bronnen schuld stroomuitval Texas

17.02.2021 | Nieuws

Volgens verschillende conservatieve commentatoren is de stroomuitval die miljoenen Texanen in ijskoude temperaturen liet zitten de schuld van hernieuwbare energie, zo staat te lezen in The Guardian.

SolarEdge presenteert nieuwe software

17.02.2021 | Actueel

De komende weken praat SolarEdge klanten bij over ontwikkelingen binnen het bedrijf en productinnovaties via interactieve ochtendsessies. Op dinsdag 16 februari werden de verbeteringen in de softwareapplicatie van het bedrijf gedeeld.

Industrie en stroomnet wachten op elkaar met investeren

16.02.2021 | Nieuws

De industrie en het Nederlandse stroomnet wachten op elkaar met investeren en dit frustreert het behalen van de klimaatdoelstellingen, meldt het NRC naar aanleiding van een rapport van onderzoeksbureau CE Delft dat is uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Green Energy Day: alle duurzame energie is vandaag op!

16.02.2021 | Nieuws

Green Energy Day is de dag waarop alle duurzame energie die in Nederland in dat jaar wordt geproduceerd ‘op’ is. En in 2021 is dat vandaag. “Als we Green Energy Day elk jaar tien dagen opschuiven, komen we in 2050 uit op 31 december,” zegt initiatiefnemer Olof van der Gaag, directeur NVDE in een persbericht.

Frans van den Heuvel: Pionier in de solar

16.02.2021 | 't Hoekje

De pionier: zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [pijoˈnir]: Iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt en zijn/haar weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu