Nieuws

ABN AMRO: ‘Energietransitie in de knel door recordkrapte op de arbeidsmarkt’

21.04.2022 | Nieuws

Het historisch grote tekort aan personeel blijkt steeds meer een struikelblok voor het slagen van de energietransitie. Van de vacatures die te maken hebben met de energietransitie is maar liefst 36 procent onvervulbaar, zo berekende het Economisch Bureau van ABN AMRO.

BIPV met de i van samenwerken

21.04.2022 | Column

De bouw in Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen. Naast vergaande duurzaamheidsambities heeft de sector te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde vakmensen.

21.04.2022 | Actueel

Software voor het meten van de opbrengst kent meerdere waardevolle aspecten voor zowel installateur als eindklant. Maar Solar Monkey verkoopt meer dan enkel software voor panelen, vertelt oprichter en CEO Jan Pieter Versluijs tijdens zijn seminar op Solar Solutions International.

Per 1 januari 0 procent btw op zonnepanelen

20.04.2022 | Nieuws

Het ministerie van Financiën is een internetconsultatie gestart over het voorstel voor de toepassing van een btw-nultarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen, schrijft Overheid.

Tankstations staan te springen om elektrisch laden

20.04.2022 | Nieuws

Autofabrikanten dringen aan op versneld aanleggen van laadinfra voor elektrisch rijden. Er wordt hard aan gewerkt door Fastned, maar traditionele tankstations zeggen dat zij het beter kunnen, schrijft Trouw.

Runners-up Solar Solutions Innovation Award 2022

20.04.2022 | Innovatie

De spanning was te snijden tijdens de uitreiking van de Solar Solutions Innovation Award 2022. Het ging tussen brandveiligheid en montage. De eerste prijs ging naar Viridian Solar, maar de runners-up verdienen zeer zeker een eervolle vermelding, dat zijn Conduct Technical Solutions met de Flatroof adapter en Sunbeam met de Sunbeam Luna.

Metaalunie nu ook akkoord met nieuwe cao

19.04.2022 | Nieuws

Werkgevers en vakbonden waren onlangs al tot een akkoord gekomen voor nieuwe cao’s in de sector Metaal & Techniek. De grootste werkgeversorganisatie, de Metaalunie, had zijn handtekening toen nog niet gezet onder het akkoord.

VVD en D66 pleiten voor 8 gigawatt groene waterstof in 2030

19.04.2022 | Nieuws

De Tweede Kamerfracties van VVD en D66 hebben zeer ambitieuze groene waterstofplannen voorgelegd aan Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, dat meldt NRC.

JA Solar rolt DeepBlue-modules uit over de wereld

19.04.2022 | Innovatie

De DeepBlue 3.0 solarmodules van JA Solar hoeven zich niet echt meer te bewijzen. Met een aantal prestigieuze prijzen in de binnenzak is het Chinese bedrijf druk doende hun blauw over de daken en de aarde van de wereld uit te rollen.

Solar Solutions International 2022 in vijf foto

19.04.2022 | 't Hoekje

Van 12 tot en met 14 april stond Expo Haarlemmermeer in het teken van de energietransitie. Grote spelers uit de verduurzamingssector kwamen bijeen in Expo Haarlemmermeer om kennis en innovaties voor een voetlicht te doen treden.

Netbeheerders maken serieus werk van aanpak netcongestie

18.04.2022 | Analyse

De Nederlandse elektriciteit- en gasnetbeheerders hebben hun nieuwe investeringsplannen gepubliceerd, zo meldde Netbeheer Nederland onlangs. Hieruit blijkt dat er fors meer geïnvesteerd zal worden in het energiesysteem.

Viridian Solar wint Best Innovation Award met de Arc box

15.04.2022 | Actueel

De spanning was te snijden tijdens de uitreiking van de Solar Solutions Innovation Award 2022. Het ging tussen brandveiligheid (Viridian Solar en Conduct) en montage (Sunbeam).

Friday Energy wint Best Innovation Award Smart Storage

14.04.2022 | Actueel

De Friday Battery van Friday Energy gaat met goud naar huis. De prijs werd woensdagavond in ontvangst genomen tijdens vakbeurs Solar Solutions International. De Friday Battery werd door de jury bekroond als meest innovatieve product op het gebied van smart storage.

Zonne-energie

14.04.2022 | Column

Zonnecellen leveren vermogen als de zon schijnt. Via opslag in batterijen kunnen we ’s nachts indirect zonne-energie gebruiken in huis. Maar het kan ook anders.

Verzeker de hele PV-installatie én opbrengstverlies na schade

13.04.2022 | Innovatie

Met een nagelnieuw distributiecentrum van 14.000 vierkante meter in Bergen op Zoom mag managing director van Baywa, Thomas Lechat, zich oprecht trots voelen. De locatie ligt strategisch tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam, wat het maken van onnodige transportkilometers beperkt en de leveringssnelheid van een van de grootste groothandels in zonne-energieproducten ter wereld, vergroot.

Motie aangenomen, plafond op zon en wind verdwijnt

12.04.2022 | Nieuws

Holland Solar, NWEA en NVDE hebben verheugd gereageerd dat de Tweede Kamer de motie heeft aangenomen om het plafond van 35 terawattuur voor zonne- en windenergie los te laten.

Zonne-energie achttien jaar opslaan voor gebruik

12.04.2022 | Nieuws

Onderzoekers achter een energiesysteem dat het mogelijk maakt zonne-energie op te vangen, gedurende achttien jaar op te slaan en vrij te geven waar en wanneer dat nodig is, hebben het systeem nu een stap verder gebracht.

Solar Solutions International 2022 is van start

12.04.2022 | Actueel

Het is dinsdag 12 april, het is heerlijk warm en de parkeerplaats in Haarlemmermeer stroomt langzaam vol. Het is tijd voor het startschot van drie geweldige dagen op de beurs.

Is het solar? Is het kunst? Het is solarkunst!

12.04.2022 | 't Hoekje

De organisatie van Solar Solutions had een gek idee, en Krannich Solar zei ja. Een obelisk opgebouwd uit zonnepanelen, waar verschillende groene draden uitsteken.

Record: Afgelopen week meer dan de helft stroom uit hernieuwbare bronnen

11.04.2022 | Nieuws

Uit cijfers van Energieopwek.nl, een samenwerkingsverband van Tennet, de Gasunie en Netbeheer Nederland, blijkt dat afgelopen week meer dan de helft van alle gebruikte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen kwam.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu