Nieuws

Heineken nu ook duurzaam

17.11.2020 | Nieuws

Heineken Verenigd Koninkrijk heeft zichzelf de uitdaging opgelegd duurzaam te innoveren. Vanaf vandaag wordt hun bekende Sol-bier daarom uitsluitend gebrouwen met behulp van zonne-energie, meldt Food & Drink International.

Solar Powervrouw: Ilse Cappelle

17.11.2020 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Ilse Cappelle (29) is een rasoptimist.

Duurzame subsidie melkkoe van de overheid?

17.11.2020 | Actueel

Een stille greep van 680 miljoen euro uit de SDE-pot voor ‘de rijksbrede problematiek’ en 6 miljard euro aan gereserveerd SDE-geld dat terugvloeit naar algemene middelen.

Geen installateur meer nodig voor nieuw paneel

16.11.2020 | Nieuws

Zonnepanelen die je zonder hulp zelf installeert en zo in het stopcontact prikt. Ze bestaan nu echt. Is de installateur straks verleden tijd? Als het aan ondernemer Julius Smith ligt, hoeven we geen hulp meer in te schakelen als we over willen stappen op hernieuwbare energie.

Geen overstimulering door salderingsregeling

16.11.2020 | Nieuws

Een onderzoek van Stichting Economisch Onderzoek (SEO) heeft aangetoond dat er geen sprake is van overstimulering dankzij de salderingsregeling. In het rapport op de website van SEO is te lezen hoe het belangrijke argument weerlegt kan worden.

Wordt de Scope 12-inspectie standaard?

16.11.2020 | Analyse

Naar verwachting zullen veel commerciële solarprojecten binnenkort een Scope 12-inspectie ondergaan. Maar wanneer dan, waar komt die behoefte vandaan en wat kunnen installateurs en ontwikkelaars van zo’n inspectie verwachten? De Scope 12 is afgelopen jaar in het leven geroepen.

Minister weert panelen uit OZB

13.11.2020 | Nieuws

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil nog altijd voorkomen dat zonnepanelen op daken van huizen onder de ozb-belasting zullen vallen, zo schrijft Essent.

Computer voorspelt nieuwe materialen voor efficiënt paneel

13.11.2020 | Nieuws

Australische onderzoekers hebben een manier ontdekt waarop kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijke rol zou kunnen spelen bij het vermijden van de klimaatcrisis.

Zo vormen 1500 mensen een energiestrategie

13.11.2020 | Interview

Om te zorgen dat de klimaatdoelen worden behaald, worden in Nederland regionale energiestrategieën opgesteld. Hiervoor is het land opgedeeld in 30 energieregio’s, die allemaal hun eigen plan dienen aan te leveren.

Wereldwijde vraag groeit naar 143,7 GWp in 2021

12.11.2020 | Nieuws

De wereldwijde vraag naar PV-panelen zal in 2021 een nieuw record van 143,7 gigawattpiek bereiken, valt te lezen in een onderzoek van PV InfoLink. Hoewel COVID-19 in de eerste helft van het jaar over de hele wereld vertragingen in projecten veroorzaakte, zijn deze effecten in de tweede helft geleidelijk afgenomen.

Kunstwerken op panelen in Portugese gallerij

12.11.2020 | Nieuws

Zijn zonnepanelen de nieuwe schilderdoeken? Galerij UnderDogs in Lissabon wil er in geloven, zo schrijft the Star. Zij startten et initiatief Solar Art Panel, waarbij internationale kunstenaars werden uitgenodigd om op zonnepanelen te schilderen om zo geld op te halen voor een goed doel.

Volgend jaar inhaalslag commerciële PV-sector verwacht

12.11.2020 | Actueel

Cijfers van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research (DNE) tonen aan dat ondernemers dit jaar voor het eerst minder nieuwe zonnepanelen op daken en in weilanden hebben gelegd.

De ketting van de energietransitie

12.11.2020 | Column

Een paar weken geleden verscheen er een interview met Bram Peperzak (KiesZon), Evert Vlaswinkel (SolarCentury) en mijzelf over de toekomst van de SDE++ subsidie en het effect op de Nederlandse zonne-energie markt.

Zorgen over baan door energietransitie

11.11.2020 | Nieuws

Twaalf procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over zijn baan door de energietransitie. Dit blijkt uit onderzoek van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV).

11.11.2020 | Interview

SMA begon als specialist in omvormers voor zonnepanelen, maar richt zich nu ook sterk op netintegratie. Het bedrijf helpt netbeheerders en uitbaters van zonneparken om het elektriciteitsnet stabiel te houden.

PvdD: "geen 680 miljoen uit SDE-kas"

10.11.2020 | Nieuws

De SDE-regeling is deze week in Den Haag het onderwerp van gesprek. Zo wil de Partij voor de Dieren dat de 680 miljoen die volgend jaar uit de kas van SDE++ gehaald zou worden niet wordt besteed aan iets anders dan de energietransitie.

IEA: zonne-energie wordt koning

10.11.2020 | Nieuws

Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) zal de wereldwijde groei van groene elektriciteit in 2020 een recordniveau bereiken. Dit staat in schril contrast met de afname in de fossiele-brandstoffensector als gevolg van de corona-pandemie.

Op bezoek bij.. SolarToday

10.11.2020 | 't Hoekje

Bij groothandel SolarToday hebben er de afgelopen periode een hoop verhuizingen plaatsgevonden. Zowel een nieuw hoofdkantoor als nieuwe vestigingen zijn inmiddels door heel het land te vinden.

Wat kan Biden bereiken?

10.11.2020 | Actueel

Joe Biden is de 46e president van de VS en heeft grootse plannen met betrekking tot de green deal. Maakt het voor de klimaatdoelstellingen en bijbehorende subsidies eigenlijk uit dat Biden er met het presidentschap vandoor is gegaan, in plaats van Trump? Volgens Kaj Leers valt dat wel mee.

Hernieuwbare energie voorziet 11,5 miljoen mensen van werk

09.11.2020 | Nieuws

International Renewable Energy Agency (IRENA) heeft hun jaarlijkse rapport uitgebracht, Renewable Energy and Jobs. Hierin is te lezen dat hernieuwbare energie een hoop werkgelegenheid met zich mee brengt.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu