Nieuws

Een thuis-elektrolyzer voor opslag zonnestroom

10.03.2021 | Nieuws

Het Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems (EIRES) is bezig met het ontwerpen en bouwen van een elektrolyzer zo groot als een wasmachine, schrijft innovationorigins.

Kleine producent kan stroom verkopen dankzij All In Power

10.03.2021 | Innovatie

“Iedereen kan duurzame energie verhandelen.” Dat is de korte en krachtige boodschap van All in power, een jong bedrijf dat de leverancier van duurzame stroom, die zich tussen de producent en de gebruiker bevindt, wil wegnemen.

Resultaten pilot fruitteelt panelen veelbelovend

09.03.2021 | Nieuws

Toen fruitteler Maarten van Hoof bedacht dat hij de energie die hij nodig had voor de teelt wilde opwekken met zonnepanelen, bracht zijn collega hem op het idee om de bramen en frambozen onder de panelen te telen.

Draagvlak vergroten? Inzetten op alles!

09.03.2021 | Actueel

Meer aandacht voor esthetiek. Zonnepanelen die helpen met biodiversiteit. Grootschaligheid en standaardisering combineren met diversiteit en aantrekkelijkheid. Dit is een greep uit de mogelijke strategiëen om draagvlak voor PV te vergroten, die naar voren kwamen tijdens de presentatie van het TNO-whitepaper: 'Zonpositief: zonne-energie op weg naar impact.

Solar Powervrouw: Miranda Berkhof

09.03.2021 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Vanuit haar Amsterdamse appartement leidt Miranda Berkhof (38) nu al ruim een jaar Zelfstroom.

Nederlands Energienet meer dan 99,99 procent betrouwbaar

08.03.2021 | Nieuws

Het Nederlandse energienet blijft één van de betrouwbaarste ter wereld, staat te lezen in een persbericht van Netbeheer Nederland. In 2020 hadden huishoudens en zakelijke gebruikers gemiddeld 21 minuten geen stroom en 62 seconden geen gas, als gevolg van storingen; een betrouwbaarheid van ruim 99,99 procent.

De verkiezingen: nieuwe duurzame technieken

08.03.2021 | Actueel

17 maart zijn de verkiezingen. Wij spraken daarom met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sandra Beckerman (SP) over een aantal duurzame onderwerpen.

Leasen aantrekkelijke uitkomst agrarische sector

05.03.2021 | Nieuws

Melkveehouders hebben baat bij aan staldak vol panelen, schrijft Boerderij.nl. Met name leasen zou voor de agrarische sector interessant kunnen zijn. Het platform vreest echter dat veel boeren niet op de hoogte zijn van deze mogelijkheid.

Nieuw concept Buurblok leaset duurzame woningen aan corporatie

05.03.2021 | Nieuws

Bouwgroep Dijkstra Draisma en stichting Wocozon lanceren vandaag Buurblok, een concept waarbij wonen, energievoorziening en vervoer samenkomen. Corporaties kunnen met Buurblok gemakkelijk verduurzamen in de gebouwde omgeving door de woningen en alle toebehorenen te leasen.

VVD haalt 800 miljoen uit SDE++-subsidie

05.03.2021 | Actueel

De VVD wil structureel 800 miljoen euro minder uitgeven aan de klimaatsubsidie SDE++. Maar de partij wil tegelijkertijd ook dat hun relatief dure kernenergieplannen voortaan uit deze pot bekostigd worden.

Graag 2,5 miljard voor waterstof

04.03.2021 | Nieuws

"Kabinet investeer 2,5 miljard in het ontwikkelen van waterstof", dat vraagt een coalitie van energiebedrijven, netbeheerders, milieuorganisaties, provincies, havenbedrijven, grote chemiebedrijven en wetenschappers valt te lezen op NU.

SCOPE 12: zo komt de installateur goed beslagen ten ijs

04.03.2021 | Actueel

De SCOPE 12-inspectieregeling voor zonnestroominstallaties is vorig jaar in het leven geroepen. Tijdens een webinar van SolarEdge sprak Ingenieur Bart van den Bosch, trainer van inspecteurs en lid van de werkgroep SCOPE 12, over de stand van zaken momenteel.

Een draadje over samen meer bereiken

04.03.2021 | Column

Ik heb al een aantal jaar zelf geen auto meer. Laatst kwam ik echter een uitermate interessant verhaal over snelwegen, regionale verbindingen en zandpaden tegen, in de vorm van een podcast waar vertegenwoordigers van de netbeheerder en een grote projectontwikkelaar aanschoven.

In de rij voor de eerste zonneauto

03.03.2021 | Nieuws

330 mensen mogen zich de gelukkige eigenaar noemen van de eerste zonneauto ter wereld. De Aptera was binnen 24 uur uitverkocht en bijna 7500 mensen hebben al een aanbetaling gedaan voor volgende partijen, zo meldt de Washington Post.

Rec Group: “Wij garanderen een zeer hoog rendement op onze panelen”

03.03.2021 | Innovatie

Heterojunctie-zonnecellen zijn bezig hun weg te vinden naar de daken van de consument en bedrijven en naar zonneweides. Een van de toonaangevendste fabrikanten op dit gebied is REC Group, met een indrukwekkende staat van dienst.

Het Plan van boer Jan: verplaatsbare zonnepanelen

02.03.2021 | Nieuws

Boer Jan de Winter uit Biddinghuizen heeft een oplossing gevonden voor het stikstofprobleem: verplaatsbare zonnepanelen, meldt Omroep Flevoland. Het plan is even simpel als krachtig: zet verplaatsbare zonnepanelen op grond die moet herstellen van intensieve landbouw.

De verkiezingen: financiën en de rol van Europa

02.03.2021 | Actueel

17 maart zijn de verkiezingen. Wij spraken daarom met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sandra Beckerman (SP) over een aantal duurzame onderwerpen.

Vreemde eend in de bijt: Eric Geijsberts

02.03.2021 | 't Hoekje

Eric Geijsberts is werkzaam als Senior Service Manager bij SolarEdge. Hij begeeft zich echter niet al zijn hele loopbaan in de solarsector. Geijsberts vertelt hoe hij van belspelletjes naar de bank ging, om uiteindelijk steeds meer de technische kant op te trekken.

Drone wijst kapot paneel aan

01.03.2021 | Nieuws

Hoe vind je een kapot paneel tussen honderden werkende exemplaren op een dak of in een park? Een Delfts bedrijf ontwikkelde een drone die het onderhouden van grote zonneparken een stuk makkelijker zal maken.

PBL presenteert doorrekening politieke partijen

01.03.2021 | Nieuws

Planbureau voor de Leefomgeving presenteert een analyse van de verkiezingsprogramma’s van een aantal grote partijen. Alle partijen hebben grote plannen met betrekking tot het thema leefomgeving maar hebben hier diverse ideeën over.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu