Nieuws

Impact lokale energiecoöperaties stijgt

01.03.2021 | Analyse

Het aantal Nederlandse energiecoöperaties groeit, ze worden steeds professioneler en hun maatschappelijke impact is aanzienlijk. De 623 energiecoöperaties die ons land inmiddels telt krijgen een steeds dikkere vinger in de pap bij de energietransitie.

Astronaut vertelt hoe ruimtevaart passie voor zonne-energie opwekte

26.02.2021 | Nieuws

In een interview met Sunrun vertelt voormalig NASA-astronaut Scott Kelly over zijn affiniteit met zonne-energie die hij te danken heeft aan zijn carrière in de ruimte.

European Solar Initiative moet Europese PV-productie opschalen

26.02.2021 | Nieuws

Het European Solar Initiative, een door de Europese Commissie gesteunde inspanning van de industrie, heeft als doel de solarproductie verhogen om zo in te spelen op de explosieve Europese vraag naar zonne-energie.

"De onjuiste strijd tussen ZonneDaken en ZonneParken"

26.02.2021 | Opinie

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op Blog van de Groep. De afgelopen weken is in de media een aantal malen de discussie over zonneparken opgedoken. Zonneparken zouden lelijk zijn, schadelijk zijn voor de biodiversiteit, ongewild door omwonenden en dezelfde opgave zou ook op daken kunnen.

Vlaamse eigenaren zonnepanelen klagen overheid aan

25.02.2021 | Nieuws

Een groep van zo’n 10.500 Vlaamse eigenaren van zonnepanelen zet juridische stappen tegen de Vlaamse regering. Ze vragen een compensatie voor het afschaffen van de terugdraaiende teller, schrijft De Tijd.

Zonnestroom op de day-ahead markt

25.02.2021 | Actueel

Het Nationaal Solar Trendrapport van Dutch New Energy Research geeft naast een overzicht van het nieuw geïnstalleerd vermogen ook inzicht in de ontwikkeling in de prijs voor zonnestroom gedurende het jaar.

Het panorama op “punt halverwege”

25.02.2021 | Column

Ik loop nu al 12 jaar rond in zonnestroomland en gezien mijn leeftijd verwacht ik er nog zo’n 12 jaar in actief te blijven. Dat geeft dan toch onvermijdelijk een “halverwege gevoel”.

Pentagon wil zonne-energie in ruimte opwekken

24.02.2021 | Nieuws

Wetenschappers van het Amerikaanse Ministerie van Defensie hebben met succes een zonnepaneel zo groot als een pizzadoos in de ruimte stroom laten opwekken, zo meldt CNN.

Productie groene stroom met 40 procent gestegen

24.02.2021 | Nieuws

De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is in 2020 vergeleken met een jaar eerder met 40 procent gestegen, zo meldt het CBS. Van het Nederlandse elektriciteitsverbruik kwam vorig jaar iets meer dan een kwart uit hernieuwbare bronnen van eigen bodem, vergeleken met 18 procent een jaar eerder.

Conduct: “PVshelter zorgt voor optimale veiligheid en gebruiksgemak”

24.02.2021 | Innovatie

Bij Conduct Technical Solutions draait alles om veiligheid, en dan vooral brandveiligheid. Maar het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in elektrische - maar ook bouwtechnische veiligheid.

Biden aangespoord tot herroeping zonnetarief Trump

23.02.2021 | Nieuws

CEO's van verschillende grote duurzame energiebedrijven dringen er bij president Biden op aan om de zonne-energie proclamatie van oktober 2020 waarmee de regering Trump de importtarieven voor zonne-energie ophief en de uitsluiting van bifaciale panelen introk, te herroepen.

Grootste drijvende PV-installatie van Japan herbouwd na impact van tyfoon

23.02.2021 | Nieuws

De grootste drijvende zonne-installatie in Japan is opnieuw ingericht nadat een tyfoon een gigantische impact had, schrijft PV Magazine. Franse drijvende PV-specialist Ciel&Terre stelt dat de centrale is opgedeeld in kleinere eilanden, met een vierkante vorm, om spanningsconcentratie te voorkomen.

Eindadvies PBL: SDE++ niet voor uitgestelde levering

23.02.2021 | Nieuws

Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft advies gegeven over de subsidieregeling SDE++ op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het advies is negatief met betrekking tot uitgestelde levering.

Solar Solutions International verplaatst naar september

23.02.2021 | Nieuws

Vakbeurs Solar Solutions International en vakbeurs Duurzaam Verwarmd zullen dit jaar plaats vinden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september 2021, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

De verkiezingen: inzet zonne-energie

23.02.2021 | Actueel

17 maart zijn de verkiezingen. Wij spraken daarom met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sandra Beckerman (SP) over een aantal duurzame onderwerpen.

Nieuw in de Sector:  Robbert de Bruijn, Stephan van der Kolk & Rishaal Mahabier

23.02.2021 | 't Hoekje

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt.

Wordt Texas hotspot voor zonne-energie na horrorweek?

22.02.2021 | Nieuws

De staat Texas werd afgelopen weken getroffen door horrorweer met temperaturen van min 35 graden Celsius. Hierdoor zaten 4 miljoen huishoudens zonder elektra. Inwoners van de staat die wél stroom hadden, krijgen nu de volgende tegenslag te verwerken: zij moeten elektriciteitsrekeningen van duizenden dollars betalen.

Het wondermateriaal perovskiet: is dit de toekomst van pv?

22.02.2021 | Analyse

Sinds enkele jaren duiken ze steeds vaker op in artikelen en onderzoeken met betrekking tot zonnepanelen: Perovskieten, zonnecellen vernoemd naar een mineraal waarvan het bestaan circa twee eeuwen bekend is.

Volkswagen werkt aan boot op zonne-energie

19.02.2021 | Nieuws

Volkwagen gaat de wateren op. Het automerk maakt bekend dat ze een boot op zonne-energie gaan produceren, de zogeheten Silent-Yacht. Het bedrijf werkt aan een catamaran voorzien van zonnepanelen.

Esdec verwacht marktleider commerciële markt te worden

19.02.2021 | Interview

Esdec is wereldwijd leverancier van montagesystemen voor zonne-energie. Wij spraken met de CEO  van Europa, Erik Valks, over het afgelopen jaar en de ontwikkelingen in de markt.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu