Nieuws

Solar powervrouw: Paula Reinders

20.10.2020 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Als ze in de spiegel kijkt ziet ze een vrouw met de eerste springerige grijze haren tussen allemaal bruine krullen.

Installateurs, kijk ook eens naar de winst

20.10.2020 | Artikel

Terugverdientijd. Het is een van de populairste woorden in de solarwereld. Maar waarom kijken we eigenlijk niet net zo enthousiast naar de winst die volgt? Welke invloed heeft de aanschaf van een batterij hierop? En hoe kun je dat berekenen? Dat vertellen Maurice van Rees en Julia Koster van DNE Research tijdens de webinar van Huawei op 29 oktober.

Ikea Adelaide voorzien van microgrid als eerste grote stap naar 100% onsite zonne-energie

19.10.2020 | Nieuws

Ikea heeft grootse plannen in werking gezet voor een toonaangevend, commercieel zonne-energie- en batterijmicrogrid, dat op het elektriciteitsnet wordt aangesloten.

Wetenschappers installeren zonnepanelen in boomgaard

19.10.2020 | Nieuws

Wetenschappers van KU Leuven hebben een boomgaard voorzien van zonnepanelen. “In de zoektocht naar meer duurzame energie zijn ‘agrivoltaics’ onmisbaar”, stelt professor Bram van de Poel.

"Zonnepark bespaart met voorspellen productie"

19.10.2020 | Analyse

Een zonnepark kan veel besparen op onbalanskosten door de productie beter te voorspellen. Dit zorgt ook voor een betere balans op het net. Dat zegt ceo Luuk Veeken van Dexter Energy Services, dat energiebedrijven helpt met het voorspellen van zonnestroom.

Nederlandse gemeentes voor delen opbrengst Duitse zonneparken

16.10.2020 | Nieuws

De (grens)provincies Drenthe, Limburg en Overijssel en de (grens)gemeenten Kerkrade, Losser en Emmen doen een dringend beroep op minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om het mogelijk te maken hernieuwbare elektriciteit uit te wisselen met de Duitse buurgemeenten.

Sonnen-CEO Christoph Ostermann:

16.10.2020 | Interview

1 oktober van dit jaar is Christoph Ostermann opgestapt als CEO van sonnen, de Duitse marktleider voor hernieuwbare energie. Ostermann was bij de oprichting van het bedrijf, dat in 2010 als startup geboren werd in een garage en een destijds nog niet bestaande markt heeft weten vorm te geven.

The bigger, the better?

15.10.2020 | Column

De solar markt is altijd in beweging. Termen als ‘solarcoaster’ komen dan ook niet voor niets regelmatig voorbij. Soms raken de ontwikkelingen enkel een deel van de supply chain, maar soms ook de gehele keten.

Plannen voor bedekking Schiphol met zonnepanelen

15.10.2020 | Nieuws

Gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland willen Schiphol vullen met zonnepanelen. De luchthaven staat hier voor open, zolang het vliegverkeer hierdoor niet belemmerd wordt.

"Biden betekent boost voor solarsector"

15.10.2020 | Interview

Als Joe Biden de president wordt van de Verenigde Staten betekent dat een flinke stimulans voor de solarsector. Dat zegt Stijn Vos, CEO van montagesysteemfabrikant Esdec.

Oude gebouwen in EU krijgen minimum energienorm

14.10.2020 | Nieuws

Alle gebouwen, ook bestaande, moeten voortaan aan bepaalde minimumnormen voldoen op het gebied van energie-efficiëntie, zo staat in de nieuwe plannen van Europees klimaatcommissaris Frans Timmermans.

Coolback Company brengt koelende achterwand voor zonnepanelen op de markt

14.10.2020 | Innovatie

Het Nederlandse Coolback Company heeft een achterwand met koelvinnen voor zonnepanelen ontwikkeld. De onderneming wil het product vermarkten via grote Chinese PV-fabrikanten.

IEA: Hernieuwbare energie in 2025 grotere bron dan kolen

13.10.2020 | Nieuws

Dinsdag heeft het International Energy Agency (IEA) zijn paradepaardje, de World Energy Outlook, gepubliceerd. Het rapport geeft een uitgebreid beeld van hoe het wereldwijde energiesysteem zich de komende decennia zou kunnen ontwikkelen.

13.10.2020 | Nieuws

Het grootste met zonnepanelen bedekte dak ter wereld zal worden geplaatst in het Warner Bros pretpark in Abu Dhabi. De projectontwikkelaar verwacht dat het project aan 40% van de jaarlijkse energievraag van het park zal kunnen voldoen.

De sport van?. Wendy Westra

13.10.2020 | 't Hoekje

In onze rubriek ‘De sport van….’ vragen we waar medewerkers uit de solarbranche zelf eigenlijk hun energie vandaan halen. Dit keer is het de beurt aan Wendy Westra.

Doelstelling Europees Parlement niet realistisch

13.10.2020 | Artikel

Vorige week keurde het Europees Parlement een plan goed om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 60% te verminderen ten opzichte van 1990. Maar is dat haalbaar? Onderzoeker Tom Ras van DNE Research denkt dat het een te ambitieus plan is.

Zuid-Australie genereert voor het eerst 100% van benodigde elektriciteit via de zon

12.10.2020 | Nieuws

Zonnepanelen in Zuid-Australië hebben dit weekend een mijlpaal bereikt. Zondag werd er aan 100 procent van de vraag naar energie in Zuid-Australië voldaan middels zonne-energie.

GroenLinks wil zonnepanelen verplichten op grote gebouwen

12.10.2020 | Nieuws

In het verkiezingsprogramma van GroenLinks, dat dit weekend bekend werd gemaakt, stelt de partij dat grote gebouwen verplicht voorzien moeten worden van zonnepanelen.

Voorspellen zonnestroom gaat steeds beter

12.10.2020 | Analyse

Netbeheerders en energiebedrijven willen voorspellen hoeveel zonnestroom wordt opgewekt. De voorspellingen worden betrouwbaarder door er kunstmatige intelligentie op los te laten.

Wetsvoorstel afbouw salderingsregeling zonnepanelen ingediend Tweede Kamer

09.10.2020 | Nieuws

Minister Wiebes heeft het aangepaste wetsvoorstel met betrekking tot de afbouw van de salderingsregeling verstuurd naar de Tweede Kamer. Er zijn slechts een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu