Nieuws

Alle hens aan dek om installateurs elektrotechniek op te leiden

29.01.2021 | Interview

Peter Mors krijgt écht energie van het opleiden van studenten tot installateur elektrotechniek. Hij doet dit bij IW Noord-Holland (Installatie Werk Noord-Holland), vestiging Heerhugowaard.

Battolyser: de batterij die alles kan, zelfs waterstof maken

28.01.2021 | Nieuws

Battolyser, de spin-off van de Technische Universiteit Delft (TU Delft), bereidt zich voor op de installatie van een grootschalig energieopslagsysteem van batterijen dat ook waterstof gaat produceren.

Geen zonnepanelen op dak datacenters

28.01.2021 | Nieuws

In gemeente Hollands Kroon krijgen ze er inmiddels buikpijn van: steeds meer inwoners van Middenmeer en de Wieringermeer vragen zich af waarom de hyperscale datacenters wel, tegen de afspraak in, stroom van het naast gelegen windturbinepark gebruiken, maar geen zonnepanelen op hun gigantische daken hebben liggen om zelf in een deel van hun enorme elektriciteitsconsumptie te voldoen, valt te lezen in Hollands Kroon Actueel.

Een brandschone zaak: zekerheid over brandveilige PV-installaties op daken

28.01.2021 | Actueel

Het verzekeren van een pand met zonnepanelen kan moeizaam verlopen. Omdat het plaatsen van zonnepanelen het risico op brand lijkt te verhogen, willen verzekeraars zo goed mogelijk op de hoogte zijn van het plan de campagne.

Hoe het klimaatvirus helpt om de klimaatdoelen te halen

28.01.2021 | Column

Velen in onze sector werken hard aan oplossingen voor het klimaatprobleem. Gelukkig zien ook steeds meer beleidsmakers en politici in dat fors ingrijpen dringend nodig is.

Hernieuwbare bronnen verslaan fossiele brandstof in Europa

27.01.2021 | Nieuws

Vorig jaar leverden hernieuwbare bronnen voor het eerst meer elektriciteit binnen de Europese Unie dan fossiele brandstoffen, volgens een nieuw rapport van EMBER.

Mogelijk uitstel afbouw salderingsregeling

27.01.2021 | Nieuws

De vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat wil dat het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling controversieel wordt bepaald. Als de meerderheid van de Tweede Kamer dit overneemt, wordt het wetsvoorstel waarschijnlijk pas behandeld wanneer een nieuw kabinet is aangetreden.

Tuktuk van de toekomst

27.01.2021 | Innovatie

Totaal verrast waren Fleur van Oorschot en Laurens Janssen van TUX mobility toen ze op LinkedIn lazen dat ze door de gemeente waren genomineerd voor de Breda Startup Award.

Sportwinkel Decathlon wil energie inkopen in België

26.01.2021 | Nieuws

Sportwinkel Decathlon wil Belgische klanten met een gift tegemoetkomen voor hun overschot aan opgewekt energie. Daarmee speelt het warenhuis in op een aankomende nieuwe regelgeving waarmee de zuiderburen slechts een klein bedrag verdienen op teruggeleverde stroom.

Protestantse kerk zet verduurzaming bovenaan prioriteitenlijst

26.01.2021 | Nieuws

Een tiental ‘prominenten’ heeft een oproep gedaan aan het landelijk kerkbestuur om duurzaamheid bovenaan de lijst van de missie van de kerk te zetten.

Meer SDE-concurrentie windmolens door rekenfout?

26.01.2021 | Actueel

Vorige week werd bekend dat er voor € 6,4 miljard aan aanvragen is ingediend voor de nieuwe SDE++-ronde, meer dan het beschikbare budget van €5 miljard.

Dagboek van een installateur

26.01.2021 | 't Hoekje

Een stinkend zaakjeEen jaar of vijf geleden hebben we een landelijke aanbesteding gewonnen, waarmee we automatisch een grote groep agrariërs binnenhaalden.

China verdubbelt hernieuwbare capaciteit in 2020

25.01.2021 | Nieuws

China heeft de bouw van nieuwe wind- en zonne-energiecentrales in 2020 meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder, schrijft Reuters. En zo komen ze de belofte na het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot binnen tien jaar aanzienlijk te verminderen.

Personeelstekort installatiebranche verdubbelt

25.01.2021 | Nieuws

Als er niets gebeurd zal het tekort aan nieuw personeel in de installatiebranche de komende drie tot vijf jaar verdubbelen valt te lezen in De Telegraaf. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, waarschuwt dat er zo’n 40.

Kijk nu het Solar Trendrapport-webinar terug!

25.01.2021 | Actueel

Afgelopen woensdag werd het Nationaal Solar Trendrapport van Dutch New Energy Research (DNE)  gepresenteerd tijdens een drukbezocht webinar. Meer dan 450 deelnemers uit binnen- en buitenland vanuit de duurzaamheidssector, gemeenten en overheid luisterden naar de uitkomsten van de onderzoeken op het gebied van geïnstalleerd zonne-vermogen in Nederland in 2020.

Voorkeur voor geheel groene energieleveranciers

22.01.2021 | Nieuws

Bij Nederlanders speelt niet alleen de manier van energie opwekken een rol bij het kiezen van een leverancier, maar ook hoe duurzaam het investeringsbeleid van de leverancier is.

Total investeert miljoenen in solar als gevolg nieuwe bedrijfsstrategie

22.01.2021 | Nieuws

Brandstofgigant Total heeft 2,5 miljard dollar betaald voor een aandeel in het Indiase duurzame energiebedrijf Adani Green Energy Limited (AGEL) en een deel van de bezittingen in zonne-energie.

Huawei richt focus op energieopslag & drijvende parken

22.01.2021 | Interview

De rol van telecom-gigant Huawei in de solarsector groeit. Yingwei Yan, de General Manager van Huawei Benelux’ Solar Department vertelt wat 2020 voor Huawei betekend heeft en wat we in de toekomst mogen verwachten.

Zonnepanelen voor 75.000 corporatiewoningen

21.01.2021 | Nieuws

Woningcorporaties investeren steeds meer in de verduurzaming van hun sociale huurwoningen. In het afgelopen jaar kregen opnieuw veel huurders zonnepanelen, een hoogrendementsketel of een warmtepomp en werden meer huizen beter geïsoleerd.

Ministerie van EZ: ‘Financier verduurzaming uit Algemene Middelen’

21.01.2021 | Nieuws

Secretaris-generaal Lidewijde Ongering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil meer aandacht voor de verduurzamingsopgave om de economie en het verdienvermogen toekomstbestendig te maken.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu