Nieuws

Geit in de tuin: Mandy Wong, Raffael Bal en Stefan van Doorn

15.12.2020 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Overschot banen in energiesector dankzij verduurzaming

14.12.2020 | Nieuws

TenneT en Liander gaan de komende jaren op zoek naar enkele honderden nieuwe medewerkers in Noord-Holland. Het werkpakket van de beheerders van de energienetten is de afgelopen jaren zo snel en fors toegenomen dat ze handen te kort komen.

Laad je mobiel op onder de parasol

14.12.2020 | Nieuws

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi, een bedrijf uit het zuiden van Turkije, heeft parasols ontwikkeld die elektriciteit opwekken via zonnepanelen. De parasols zullen naar verwachting het komende toeristische seizoen aan de Turkse Middellandse Zeekust staan.

Zilver niet aan te slepen door panelen

14.12.2020 | Nieuws

Volgens een recent rapport van Saxo Bank zal de vraag naar zilver binnenkort groter zijn dan het aanbod, doordat het aantal toepassingen voor de grondstof blijft groeien te midden van toenemende groene initiatieven.

Wat kunnen we verwachten van halffabricaten?

14.12.2020 | Analyse

PV geïntegreerd in de omgeving is naar verwachting dé toekomst van zonne-energie. Er wordt al van alles voor bedacht, maar over het algemeen is het eindproduct nog erg duur.

Esdec neemt Solar Construct over

11.12.2020 | Nieuws

Esdec Solar Group, de wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, heeft Solar Construct Nederland overgenomen. Esdec Solar Group (ESG) wordt in Europa vertegenwoordigd door Esdec B.

EU bereikt akkoord klimaat: 55% minder CO2 in 2030

11.12.2020 | Nieuws

EU-leiders hebben vrijdagochtend een akkoord bereikt met betrekking tot de klimaatdoelen. In 2030 moet de CO2-uitstoot op zijn minstens 55% zijn teruggedrongen.

Starbucks opent eerste solar store, wil alle energie zelf opwekken

11.12.2020 | Nieuws

Naar aanleiding van de Greener Stores Innovation Challenge is de eerste winkel op zonne-energie geopend in Californië. Daarnaast maakt Starbucks een reeks aan doelstellingen bekend, waaronder het zelf opwekken van 50% van het verbruik.

Zonnepanelen niet op de kas, maar hoe dan wel?

11.12.2020 | Interview

Tuinders plaatsen zonnepanelen niet op hun kassen, maar vooral op loodsen en ketelhuizen. Sommige tuinders bedenken andere, ingenieuze constructies met PV, zegt Jan van Uffelen.

Bijna helft boeren wekt eigen energie op

10.12.2020 | Nieuws

Steeds meer agrarisch ondernemers wekken hun eigen duurzame energie op. Ging het in 2012 om slechts 10% van de boeren, inmiddels is dit aandeel gestegen naar 45%.

Zekerheid in soap Binnenhof: plat dak voorzien van panelen

10.12.2020 | Nieuws

Staatssecretaris Knops meldt dat er wordt afgezien van zonnepanelen op schuine daken bij de renovatie van het Binnenhof. De terugverdientijd zou te lang zijn. Hierom worden er alleen zonnepanelen geplaatst op de platte daken.

Energie-opwekkend fietspad gestaakt wegens vernieling

10.12.2020 | Nieuws

De zonnepanelen die op fietspaden werden geplaatst blijken helaas niet hufterproof. De teststrook met panelen in Krommenie is dusdanig beschadigd door vandalen dat het pad geasfalteerd moest worden.

Blijft Duitsland PV-koploper?

10.12.2020 | Actueel

Duitsland loopt al jaren op kop in de PV-markt en staat met een totaal geïnstalleerd zonnestroomvermogen van 50 GW op nummer één in Europa. Van dit geïnstalleerd vermogen is iets meer dan 10% geïnstalleerd op de residentiele markt.

Here comes the sun

10.12.2020 | Column

De groei van zonne-energie is enorm. Elk jaar wordt er meer geïnstalleerd dan het jaar ervoor. Dit gebeurt in Nederland maar ook op wereldschaal. De impact hiervan is goed te zien bij netbeheerders.

24 miljoen voor verduurzaming sportkantines en buurthuizen

09.12.2020 | Nieuws

Provincies gaan met bijna 24 miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed helpen verduurzamen.

Solar Solutions International verplaatst naar mei 2021

09.12.2020 | Nieuws

Vakbeurs Solar Solutions International en vakbeurs Duurzaam Verwarmd zullen komend jaar plaats vinden van maandag 10 mei tot en met woensdag 12 mei 2021. De beurs wordt verplaatst naar de Brabanthallen in Den Bosch.

680 miljoen voor SDE verdwijnt definitief

09.12.2020 | Nieuws

De greep van 680 miljoen euro uit het budget van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) naar de algemene begroting zal niet worden teruggedraaid.

Verbreed je kennis, installateur

09.12.2020 | Innovatie

Een solarinstallateur die in de toekomst geen klussen wil mislopen kan zijn aanbod maar beter verbreden. Frank Bakker, productmanager Power Optimizers en Smart Energy Mangement bij SolarEdge, verwacht namelijk dat er steeds meer vraag zal zijn naar smart energy-installateurs in plaats van installateurs die alleen verstand hebben van zonne-energie.

Mist en gebrek aan wind zorgen voor piek Belgische stroomprijs

08.12.2020 | Nieuws

Er zijn gisteren recordprijzen betaald voor Belgische elektriciteit, meldt De Morgen. Een gebrek aan wind en zon en de eerste koudere dag van het jaar hebben de tarieven verdrievoudigd ten opzichte van het jaargemiddelde.

Windmolen vernielt zonnepanelen

08.12.2020 | Nieuws

Bij het slopen van een windmolen in de Eemshaven zijn dinsdagmorgen zonnepanelen en containers vernield. Het neerstorten was weliswaar gepland, maar het gevaarte moest een andere richting op vallen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu