Nieuws

Frans van den Heuvel: Pionier in de solar

16.02.2021 | 't Hoekje

De pionier: zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [pijoˈnir]: Iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt en zijn/haar weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

Wat moeten we nu de solardoelen van 2030 al bijna zijn behaald?

16.02.2021 | Actueel

Het ziet ernaar uit dat we vanaf nu al bijna geen nieuwe wind- en zonne-energieprojecten meer nodig hebben om de klimaatafspraken tot 2030 na te komen, zo meldde het Financieele Dagblad recentelijk.

Opleiding installateur moet aantrekkelijker worden voor slagen transitie

15.02.2021 | Nieuws

Het tekort aan personeel in de technische branche loopt steeds verder op. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, pleit voor financiële stimulatie voor studenten die de technische kant opgaan.

Betekenen grotere panelen ook een hogere efficiëntie?

15.02.2021 | Analyse

Vorige week bleek uit onderzoek van Dutch New Energy Research dat een steeds groter deel van het hedendaagse zonnepaneelaanbod grotere zonnecellen bevat, mede omdat deze extra efficiënt zijn.

"Tanks op zonne-energie efficienter"

12.02.2021 | Nieuws

De NAVO heeft ambitieuze plannen om een steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen klimaatverandering. Tijdens een online bijeenkomst kwam de overweving om zonnepanelen op tanks te plaatsen aan bod.

"Geef netbeheerder toegang tot opslag"

12.02.2021 | Actueel

Op 11 februari organiseerden Wattkraft en Huawei de tweede aflevering van hun serie Solar Inside. Tijdens de aflevering over Netwerkcongestie schoven onder meer een netbeheerder, engineer en een vertegenwoordiger van het RVO aan om te praten over hoe de congestieproblematiek moet worden aangepakt.

Solarsector maakt vuist tegen dwangarbeid

12.02.2021 | Nieuws

Honderdvijfenzeventig zonne-energiebedrijven, waaronder enkele van de grootste producenten van zonne-energie ter wereld, hebben een belofte ondertekend tegen dwangarbeid in de toeleveringsketen van zonne-energie.

Zonnecel verlicht grafsteen

11.02.2021 | Nieuws

Binnenkort wordt het nog gezelliger op de begraafplaatsen van Nederland, zeker 's avonds! Monulight heeft namelijk een grafmonument gepresenteerd dat wordt verlicht door zonne-energie, schrijft Ledmagazine.

Elektriciteitsnet Brabant grotendeels vol

11.02.2021 | Nieuws

Twaalf van de 31 stroomstations in de provincie Brabant zitten zodanig vol dat er voorlopig geen plek is voor nieuwe grootschalige zonne- of windparken, meldt het Brabants Dagblad.

De toekomst volgens SolarEdge

11.02.2021 | Interview

SolarEdge creëert slimme energie-oplossingen die ons leven van zonne-energie voorziet. Wij spraken de VP & General Manager van West-Europa, Amit Larom, vanuit Israël over zijn (toekomst)visie op de solarmarkt.

Een nieuw tijdperk in Solar

11.02.2021 | Column

Toen Solar365 me vroeg om een column te schrijven dacht ik gelijk “leuk, maar ben ik al zo oud dan?” Maar in een jonge snelgroeiende markt hoor je al snel bij de veteranen.

Flexibele energievraag essentieel voor leveringszekerheid

10.02.2021 | Nieuws

Tot 2025 kan Nederland met zekerheid aan de binnenlandse stroomvraag voldoen met stroomproductie uit eigen land. Dankzij de toename van duurzame energie uit wind en zon wordt het elektriciteitssysteem vanaf 2025 afhankelijker van de invloed van het weer, en soms ook van import.

Wat is het risico van reduceren van de windlast?

10.02.2021 | Innovatie

Om zeker te weten dat je panelen op het dak blijven liggen tijdens een storm, moet je uitrekenen hoeveel ballast je nodig hebt. Je kunt natuurlijk met een telraam aan de slag, maar anno 2021 bestaan er diverse softwareprogramma’s om dit werk voor je te doen.

Energetica onthult zonnepanelen met kierloze technologie

09.02.2021 | Nieuws

Oostenrijkse zonnefabrikant Energetica wil in het vierde kwartaal van dit jaar PV-modules zonder kieren op de markt brengen,  schrijft PV-magazine. De Oostenrijkse PV-modulefabrikant Energetica heeft onthuld dat het binnenkort zal beginnen met de productie van zonnepanelen op basis van gapless-technologie.

Solar Powervrouw: Renée Bruinsma

09.02.2021 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Renée Bruinsma (34)  kwam per ongeluk in de sector terecht, maar kan zich niks anders meer voorstellen.

PV markt staat voor een groei van formaat

09.02.2021 | Actueel

Een kwart van het hedendaagse zonnepaneelaanbod bevat grotere zonnecellen. Dit blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research in het kader van de Dutch Solar Quarterly.

Sneeuw op PV? Lekker laten liggen!

08.02.2021 | Nieuws

Het zal u niet zijn ontgaan: we wonen deze week in een witte wereld. Net als veel mensen vroegen ook wij ons af, wat is eigenlijk de invloed van sneeuw op het rendement van de zonnepanelen en moeten de zonnepanelen wel sneeuw- en ijsvrij gemaakt worden?  Installatie Totaal geeft advies: Na geringe sneeuwval ontstaat er vaak een ijslaagje op de zonnepanelen.

Zonvolgsystemen meest rendabel op water

08.02.2021 | Analyse

Je hoeft geen hoogleraar te zijn om te kunnen begrijpen dat er een hoop zonlicht onbenut blijft doordat de zonnestralen niet de hele dag loodrecht op de zonnepanelen schijnen.

Liander start met grote uitbreiding elektriciteitsnet Noordoostpolder

05.02.2021 | Nieuws

Netbeheerder Liander is gestart met een grote operatie om het elektriciteitsnet in de Noordoostpolder te verzwaren. De start hiervan vond plaats bij het elektriciteitsverdeelstation in Luttelgeest, met de wisseling van twee transformatoren.

Materiaal dat zonnepanelen zelfherstellend kan maken

05.02.2021 | Nieuws

Een bekend materiaal dat al vaak in zonnepanelen wordt gebruikt, blijkt zichzelf te kunnen herstellen wanneer het beschadigd raakt. Wetenschappers denken dat deze ontdekking veel invloed heeft op de toekomst van schone energie.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu