Nieuws

APSystems kondigt de nieuwe DS3 micro-omvormer aan

22.12.2020 | Innovatie

In het voorjaar van 2021 zal bij APSystems de nieuwste en meest krachtige dual micro-omvormer beschikbaar zijn: de DS3. Mark Hagenbeek, Marketing Manager Benelux van APSystems, is er trots op.

Google: delete diesel, upload batteries

18.12.2020 | Nieuws

Google zal bij een van zijn grootschalige datacenter in België zijn dieselgenerator voor noodstroom inruilen voor batterijen. De webgigant laat zijn datacenter in Saint-Ghislain binnen enkele seconden overschakelen naar een batterijen-back-up wanneer er zich een stroomstoring voordoet, valt te lezen op Rechargenews.

Combinatie perovskiet en silicium verhoogt efficiëntie aanzienlijk

18.12.2020 | Nieuws

In het wetenschappelijk tijdschrift Science is een onderzoek gepubliceerd dat aantoont hoe een slim laagjessysteem van verschillende materialen een recordconversie kan behalen.

‘Zonnewarmte zonder subsidie is onhaalbaar’

18.12.2020 | Innovatie

Het grootste zonnewarmteproject staat bij een freesiakwekerij in Nibbixwoud. De ervaringen met zonnewarmte zijn heel goed, maar volgens kweker Jeroen Mol blijft subsidie hard nodig om dergelijke projecten mogelijk te maken.

Primeur: dubbelzijdige zonnecellen in geluidsscherm

17.12.2020 | Nieuws

In Rosmalen staat het geluidsscherm van de toekomst. Het is uitgerust met twee verschillende soorten geïntegreerde dunnefilmzonnepanelen. Een daarvan is een absolute wereldprimeur: dubbelzijdige CIGS-zonnecellen.

Peakshaving zorgt voor verkleining aansluiting zonneparken

17.12.2020 | Nieuws

Onderzoek van Enpuls heeft aangetoond hoe het netgebruik efficiënter kan. De netaansluiting van een zonnepark kan met maar liefst 40% verkleind worden door opwekpieken op te slaan in batterijen.

Corporaties: Houd salderingsregeling in stand!

17.12.2020 | Interview

Het wetsvoorstel voor de nieuwe salderingsregeling ligt bij de Tweede Kamer. Als deze wordt aangenomen en de regeling tussen 2023 en 2031 wordt afgebouwd kan dit grote nadelige gevolgen hebben voor de mogelijkheden van woningcorporaties om nog te investeren in zonnepanelen.

De SolarCoaster

17.12.2020 | Column

We naderen het eind van een uitermate enerverend jaar. Binnen Krannich Solar bestaat er het begrip “Riding the SolarCoaster”, welke we gebruiken als we ons weer eens buigen over de volgende U-turn die eraan komt.

Nieuwe manier voor opslag zonne-energie uitgevonden

16.12.2020 | Nieuws

Een team van onderzoekers van de Lancaster Universiteit in het Verenigd Koninkrijk heeft een geheel nieuwe manier bedacht om zonne-energie voor meerdere maanden op te slaan, met de mogelijkheid het om te zetten in warmte, valt te lezen op futurism.

‘Omvormerfabrikant moet patenten vrijgeven’

16.12.2020 | Interview

De overheid moet omvormerfabrikanten verplichten reparatiegegevens aan hun producten toe te voegen. Dat zou enorm schelen voor het milieu én de portemonnee.

Extreem weer oorzaak stijging verzekeringspremie

15.12.2020 | Nieuws

Ongewoon zware hagelbuien, bosbranden en tornado’s zorgen in de Verenigde Staten voor veel schade aan zonneweides. Klimaatverandering is hiermee de oorzaak van het stijgen van de verzekeringspremies en dat is dubbel aangezien zonne-energie cruciaal is om deze klimaatverandering aan te pakken, valt te lezen in the Financial Times.

100 miljoen voor panelen MKB

15.12.2020 | Actueel

Vanaf 1 januari 2021 moet het amendement Mulder ingaan: 100 miljoen euro is vrijgemaakt om MKB’ers te stimuleren zonnepanelen en kleine houten windmolens te installeren.

Geit in de tuin: Mandy Wong, Raffael Bal en Stefan van Doorn

15.12.2020 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Overschot banen in energiesector dankzij verduurzaming

14.12.2020 | Nieuws

TenneT en Liander gaan de komende jaren op zoek naar enkele honderden nieuwe medewerkers in Noord-Holland. Het werkpakket van de beheerders van de energienetten is de afgelopen jaren zo snel en fors toegenomen dat ze handen te kort komen.

Laad je mobiel op onder de parasol

14.12.2020 | Nieuws

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi, een bedrijf uit het zuiden van Turkije, heeft parasols ontwikkeld die elektriciteit opwekken via zonnepanelen. De parasols zullen naar verwachting het komende toeristische seizoen aan de Turkse Middellandse Zeekust staan.

Zilver niet aan te slepen door panelen

14.12.2020 | Nieuws

Volgens een recent rapport van Saxo Bank zal de vraag naar zilver binnenkort groter zijn dan het aanbod, doordat het aantal toepassingen voor de grondstof blijft groeien te midden van toenemende groene initiatieven.

Wat kunnen we verwachten van halffabricaten?

14.12.2020 | Analyse

PV geïntegreerd in de omgeving is naar verwachting dé toekomst van zonne-energie. Er wordt al van alles voor bedacht, maar over het algemeen is het eindproduct nog erg duur.

Esdec neemt Solar Construct over

11.12.2020 | Nieuws

Esdec Solar Group, de wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, heeft Solar Construct Nederland overgenomen. Esdec Solar Group (ESG) wordt in Europa vertegenwoordigd door Esdec B.

EU bereikt akkoord klimaat: 55% minder CO2 in 2030

11.12.2020 | Nieuws

EU-leiders hebben vrijdagochtend een akkoord bereikt met betrekking tot de klimaatdoelen. In 2030 moet de CO2-uitstoot op zijn minstens 55% zijn teruggedrongen.

Starbucks opent eerste solar store, wil alle energie zelf opwekken

11.12.2020 | Nieuws

Naar aanleiding van de Greener Stores Innovation Challenge is de eerste winkel op zonne-energie geopend in Californië. Daarnaast maakt Starbucks een reeks aan doelstellingen bekend, waaronder het zelf opwekken van 50% van het verbruik.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu