Nieuws

Zonnepanelen niet op de kas, maar hoe dan wel?

11.12.2020 | Interview

Tuinders plaatsen zonnepanelen niet op hun kassen, maar vooral op loodsen en ketelhuizen. Sommige tuinders bedenken andere, ingenieuze constructies met PV, zegt Jan van Uffelen.

Bijna helft boeren wekt eigen energie op

10.12.2020 | Nieuws

Steeds meer agrarisch ondernemers wekken hun eigen duurzame energie op. Ging het in 2012 om slechts 10% van de boeren, inmiddels is dit aandeel gestegen naar 45%.

Zekerheid in soap Binnenhof: plat dak voorzien van panelen

10.12.2020 | Nieuws

Staatssecretaris Knops meldt dat er wordt afgezien van zonnepanelen op schuine daken bij de renovatie van het Binnenhof. De terugverdientijd zou te lang zijn. Hierom worden er alleen zonnepanelen geplaatst op de platte daken.

Energie-opwekkend fietspad gestaakt wegens vernieling

10.12.2020 | Nieuws

De zonnepanelen die op fietspaden werden geplaatst blijken helaas niet hufterproof. De teststrook met panelen in Krommenie is dusdanig beschadigd door vandalen dat het pad geasfalteerd moest worden.

Blijft Duitsland PV-koploper?

10.12.2020 | Actueel

Duitsland loopt al jaren op kop in de PV-markt en staat met een totaal geïnstalleerd zonnestroomvermogen van 50 GW op nummer één in Europa. Van dit geïnstalleerd vermogen is iets meer dan 10% geïnstalleerd op de residentiele markt.

Here comes the sun

10.12.2020 | Column

De groei van zonne-energie is enorm. Elk jaar wordt er meer geïnstalleerd dan het jaar ervoor. Dit gebeurt in Nederland maar ook op wereldschaal. De impact hiervan is goed te zien bij netbeheerders.

24 miljoen voor verduurzaming sportkantines en buurthuizen

09.12.2020 | Nieuws

Provincies gaan met bijna 24 miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed helpen verduurzamen.

Solar Solutions International verplaatst naar mei 2021

09.12.2020 | Nieuws

Vakbeurs Solar Solutions International en vakbeurs Duurzaam Verwarmd zullen komend jaar plaats vinden van maandag 10 mei tot en met woensdag 12 mei 2021. De beurs wordt verplaatst naar de Brabanthallen in Den Bosch.

680 miljoen voor SDE verdwijnt definitief

09.12.2020 | Nieuws

De greep van 680 miljoen euro uit het budget van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) naar de algemene begroting zal niet worden teruggedraaid.

Verbreed je kennis, installateur

09.12.2020 | Innovatie

Een solarinstallateur die in de toekomst geen klussen wil mislopen kan zijn aanbod maar beter verbreden. Frank Bakker, productmanager Power Optimizers en Smart Energy Mangement bij SolarEdge, verwacht namelijk dat er steeds meer vraag zal zijn naar smart energy-installateurs in plaats van installateurs die alleen verstand hebben van zonne-energie.

Mist en gebrek aan wind zorgen voor piek Belgische stroomprijs

08.12.2020 | Nieuws

Er zijn gisteren recordprijzen betaald voor Belgische elektriciteit, meldt De Morgen. Een gebrek aan wind en zon en de eerste koudere dag van het jaar hebben de tarieven verdrievoudigd ten opzichte van het jaargemiddelde.

Windmolen vernielt zonnepanelen

08.12.2020 | Nieuws

Bij het slopen van een windmolen in de Eemshaven zijn dinsdagmorgen zonnepanelen en containers vernield. Het neerstorten was weliswaar gepland, maar het gevaarte moest een andere richting op vallen.

Afbouw saldering nekslag investering woningcorporaties?

08.12.2020 | Interview

Begin oktober is het wetsvoorstel voor de nieuwe salderingsregeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Als deze wordt aangenomen, zal de regeling tussen 2023 en 2031 worden afgebouwd.

Solar Powervrouw: Renée Henckens

08.12.2020 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Zowel privé als zakelijk is Renée Henckens (34) een echte verbinder.

Zonder aardgas, maar ook zonder stroom?

07.12.2020 | Nieuws

Ben Voorhorst, Operationeel directeur van Tennet, waarschuwt ons. Volgens hem is het niet onlogisch dat we in de toekomst op bepaalde momenten zonder stroom komen te zitten.

Zo gaat BIPV de markt veroveren

07.12.2020 | Analyse

Consumenten lijken op dit moment nog weinig te geven om de esthetiek van hun zonnepanelen. Ze gaan liever voor boerendegelijkheid en kijken bij hun keuze vooral naar betaalbare standaardpanelen van een bekend merk, zo bleek eerder uit onderzoek van Dutch New Energy Research.

Stroomtarief omhoog vanwege duurzame investeringen

05.12.2020 | Nieuws

Netbeheerder Liander is genoodzaakt om de prijs van stroom omhoog te brengen. De stroomrekening neemt per 1 januari 2021 gemiddeld €2,- toe per huishouden, zo is te lezen op hun website.

Netbeheerders starten samenwerking voor snelle transitie

04.12.2020 | Nieuws

Onder de naam Mensen Maken de Transitie starten de netbeheerders, samen met andere brancheorganisaties, onderwijsinstanties en overheden een leer- en innovatieprogramma.

Techniekstudent maakt zonnepanelen van voedselafval

04.12.2020 | Nieuws

De afhankelijkheid van gunstige weersomstandigheden is een obstakel voor zonne-energie. Filipijnse student Carvey Ehren Maigue ontwikkelde een paneel met behulp van voedselafval.

Energieboer ziet toekomst in zonnedak met opslag

04.12.2020 | Interview

Een zonnedak, een mestvergister en een wkk. ‘Energieboer’ Martin Benning heeft het allemaal. Hij wil nog meer investeren in duurzame energie, maar ziet ook enkele beren op de weg opdoemen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu