Nieuws

Erik de Leeuw (SolarWatt): ‘Onbeperkt salderen is niet slim’

25.11.2020 | Interview

Het is goed dat de salderingsregeling wordt afgebouwd, zegt directeur Erik de Leeuw van SolarWatt Benelux. ‘We moeten lokaal gebruik van zonnestroom stimuleren.

Oproep aan provincie: houd ondernemers aan boord!

24.11.2020 | Nieuws

Not In My Back Yard; het lijkt erop dat de provincies zich teveel laten leiden door de weerstand van bewoners tegen veranderingen in hun woonomgeving. Hierdoor kiezen ze vaak voor oplossingen die goed liggen bij de bevolking en plaatsen vervolgens zonnepanelen liever op daken dan op landbouwgrond.

Vraag vanaf vandaag SDE++-subsidie aan

24.11.2020 | Nieuws

Ga je hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan kom je  mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++).

Nabije realiteit: zonnecellen die met elkaar praten

24.11.2020 | Nieuws

Stel, je loopt op een zonnige zomerdag door de stad. Je kijkt naar de wolkenkrabbers, gevels van winkelpanden, lantaarnpalen en elektrische taxi’s die onvermoeibaar af en aan rijden.

Vissen Shell en Exxon de SDE-vijver leeg?

24.11.2020 | Interview

Vier industriebedrijven in Rotterdam, waaronder Shell en ExxonMobil, gaan bij het Rijk 1,5 miljard euro subsidie aanvragen om hun CO2 op te vangen en via een nog aan te leggen pijpleiding op te slaan in een leeg gasveld voor de Nederlandse kust, meldt het Financieele Dagblad.

Geit in de tuin: Marit Goossens, Simone Tresoor en Maura Stalpers

24.11.2020 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Webinar

23.11.2020 | Nieuws

Op vrijdag 27 november organiseert het Platform Klimaatakkoord het webinar ‘Spanning op de Netten’ over congestie op het elektriciteitsnet. Tijdens deze webinar gaan 6 deskundigen van de netbeheerders, overheid en marktpartijen met elkaar in gesprek over hoe de regie op het energienet van de toekomst georganiseerd kan worden en de nieuwe infrastructuur voor energie haalbaar en betaalbaar kan worden gehouden.

Een vijfde sportclubs heeft panelen

23.11.2020 | Nieuws

Waar er 6 jaar geleden bij slechts 3% van alle sportclubs panelen te vinden waren, is dit aantal inmiddels gestegen tot 22%. De reden hiervoor lijkt met name de kostenbesparing, dat meldt BOSA.

Hoe maak je de gehele levensloop van panelen afvalvrij?

23.11.2020 | Analyse

Panelen worden alsmaar groter, krachtiger en efficiënter. Echter zou het tegenstrijdig zijn als deze bron van duurzame energie vervuiling met zich mee zou brengen.

Bouw carport Lowlands van start

21.11.2020 | Nieuws

Donderdagochtend gaven Solarfield en evenementorganisator MOJO het startsein voor de bouw van een solar carport in Biddinghuizen. Het terrein waar de carport gebouwd wordt, wordt eens per jaar gebruikt als parkeerplaats voor bezoekers van Lowlands.

Convenant: meer ruimte voor zonnestroom op het net

20.11.2020 | Nieuws

Terwijl netbeheerders de komende jaren fors investeren in verzwaring van het elektriciteitsnet, is het zaak de beschikbare ruimte op het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk te benutten.

10% huurwoningen corporaties voorzien van panelen

20.11.2020 | Nieuws

Aedes, de branchevereniging voor woningscorporaties, meldt dat er in een tijdbestek van 12 maanden maar liefst 72.000 zonnepanelen geïnstalleerd zijn op huurwoningen.

Sunrock grootste in dakprojecten: 33% van markt

20.11.2020 | Actueel

Uit onderzoek van Dutch New Energy Research blijkt dat het Nederlandse bedrijf Sunrock verreweg de meeste projecten met zonne-energie op daken voor hun rekening neemt.

Eindelijk elektra in afgelegen dorpen

19.11.2020 | Nieuws

Je zult maar telkens als je mobiele telefoon leeg is kilometers moeten lopen om hem op te laden. Dat is voor de bewoners van Achada Lagoa en Lagoa, twee afgelegen gehuchten op het Kaapverdiaanse eiland Santiago, vanaf nu verleden tijd.

Zonnepanelen in 2020 efficiënter dan ooit

19.11.2020 | Nieuws

De totale opbrengst in kilowattuur per wattpiek van 2020 heeft nu al het totaal van 2019 (0,92 kilowattuur per wattpiek) gepasseerd. De gevolgen van Corona hebben geleid tot een gunstig voorjaar.

Hier kommt die Sonne! Sie is der hellste Stern von allen….

19.11.2020 | Column

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan over het verbeteren van de opbrengsten van zonnestroom technologieën en ik zal met alle plezier de laatste ontwikkelingen in dit onderzoeksveld met de lezer in toekomstige columns willen delen.

Esdec: let op kwaliteit van PV-systemen

19.11.2020 | Interview

De solarsector blijft komende jaren snel groeien, ook in Nederland. De kwaliteit van de PV-systemen mag hier niet onder lijden, zegt ceo Stijn Vos van montagesysteemfabrikant Esdec.

Overschot wafers en tekort glas dreigt

18.11.2020 | Nieuws

De groeiende vraag naar PV-systemen veroorzaakt problemen bij de levering van materialen, zo meldt PV InfoLink. Naast een verwacht overschot aan monokristallijne wafers zal er een groot tekort aan glas zijn.

VEH: Laat salderingsregeling met rust

18.11.2020 | Nieuws

Minister Wiebes van Economische Zaken bouwt de salderingsregeling verder af. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat hij onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. In een persbericht laat Vereniging Eigen Huis weten teleurgesteld te zijn.

Nederland is trendbepaler voor de solarwereld

18.11.2020 | Innovatie

Voor bedrijven die internationaal opereren in de solarwereld is Nederland een belangrijke trendsetter om in de gaten te houden. Wij lopen voor in onze eisen, aanpak en ontwikkelingen, zo merkt Olivier Jacques, wereldwijde Executive Vice President van micro-omvormerfabrikant APSystems.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu