Nieuws

Mobiel bewateren dankzij installatie op zonne-energie

29.10.2020 | Nieuws

Een duurzame oplossing op een agrarisch probleem. Na een aantal drogere jaren is druppelirrigantie belangrijker dan ooit gebleken voor de landbouwsector. Mobiele zonne-energie installaties kunnen het dripsysteem nu van water en meststoffen voorzien.

Nederlandse drone maakt testvlucht met zonnecellen

29.10.2020 | Nieuws

Een in Nederland ontwikkelde drone heeft een succesvolle testvlucht met behulp van zonne-energie achter de rug. Tijdens de vlucht werd de drone bijgeladen dankzij de zonnecellen in de vorm van lichtgewicht folie, zo is te lezen op Dronewatch.

 Nieuwe innovatieaanpak brengt "zon op dak" partijen samen

29.10.2020 | Column

Grootschalige zonne-energie projecten op land, kenmerken zich door een hoge mate van professionaliteit. Hier werken in EPC’ers met alle betrokken marktpartijen nauw samen om de installatie en de monitoring aan hoge kwaliteitseisen te laten voldoen.

"Energietransitie achter de meter begint net"

29.10.2020 | Interview

Nederland wekt steeds meer wind en zon op, maar moet slimmer omgaan met deze duurzame bronnen om ze beter te kunnen benutten. Dat zegt Jeroen de Haas, voormalig CEO van Eneco.

Ondanks crisis 5% wereldwijde solargroei

28.10.2020 | Nieuws

Doordat wereldwijde zonne-PV-markten de uitdagingen van de coronaviruspandemie blijven doorstaan, wordt verwacht dat zonne-PV-installaties dit jaar 115 GWdc zullen bereiken.

Reclame op energieopwekkend glas

28.10.2020 | Innovatie

Reclamezuilen van speciaal geprint glas, die overdag energie opslaan om ’s avonds licht uit te stralen. Dat is waar start-up Lusoco zich mee bezighoudt. Het is niet alleen duurzaam, maar door hun speciale techniek zijn de letters ook nog eens beter zichtbaar in de nacht, zorgen ze voor minder lichtvervuiling én hoeven er geen elektriciteitskabels doorgetrokken te worden.

Onderzoek NVDE: Gunstige zomer voor solarbranche na coronadip

27.10.2020 | Nieuws

Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft middels een nieuwe onderzoek aangetoond dat er nog altijd een groot tekort aan installateurs is in de solar branche.

Nederland niets te vrezen van octrooi-oorlog Q Cells

27.10.2020 | Artikel

Nadat Hanwha Q Cells eerder al in Duitsland octrooigeschillen won tegen concurrenten Jinko Solar, Longi Solar en REC Group, heeft de Koreaanse paneelfabrikant vorige week aangekondigd hun patentrechten ook in andere Europese landen aan te willen vechten.

Geit in de tuin: Chantal Ferdinandus, Wouter van Strien & Sonny Solar

27.10.2020 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Ijsselmeer gunstige plek eilanden met zonnepanelen

26.10.2020 | Nieuws

In opdracht van provincie Noord-Holland en gemeente Medemblik is onderzoek gedaan naar de gevolgen van het plaatsen van zonnepanelen in het Ijsselmeer. Het resultaat is dat er niet alleen veel energie op kan worden gewerkt, maar de panelen ook de natuur ten goede komen, zo schrijft Trouw.

Zonnestroom voorspellen? Combineer weermodellen

26.10.2020 | Analyse

Het voorspellen van zonnestroom is lastig, maar de methoden worden betrouwbaarder door meerdere weermodellen te combineren. Dat zeggen experts die actief zijn in dit vakgebied.

Disneyland Parijs bedekt parkeerterrein met zonnepanelen

23.10.2020 | Nieuws

Disneyland Parijs heeft bekendgemaakt dat het een van de grootste zonne-energieprojecten in Europa aan het bouwen is. Het parkeerterrein van het pretpark zal bedekt worden met zonnepanelen.

Begroting Amsterdam: zonnepanelen en duurzame banen

23.10.2020 | Nieuws

De stad Amsterdam heeft de begroting voor 2021 bekendgemaakt. Er wordt maar liefst 6,9 miljard euro uitgetrokken die met name besteed zal worden aan investeringen.

ProRail daagt innovatie uit met aanbesteding

23.10.2020 | Interview

Spoorwegnetbeheerder ProRail wil geluidschermen langs het spoor voorzien van zonnepanelen. Dat klinkt misschien makkelijk, maar zo’n paneel moet aan aardig wat eisen voldoen.

Australisch megazonnepark voorziet Singapore

22.10.2020 | Nieuws

Overzees zijn plannen in de maak voor de aanleg van ’s werelds grootste zonnepark. De opgewekte stroom is echter niet voor Australië zelf bedoeld, maar voor Singapore.

Ongevraagd advies

22.10.2020 | Column

Ruim 20 jaar geleden studeerde ik af aan de Universiteit van Leiden. Trots dat ik wat wist over belastingen, althans, ik dacht dat ik er wat van af wist. Toen ik in de rechtspraktijk begon te werken realiseerde ik mij echter snel dat ik nog niet zoveel wist.

ISSO vraagt installateurs hulp nieuw handboek zonne-energie

22.10.2020 | Artikel

Volgend jaar brengt kennisclub ISSO een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie op de markt. Om te bepalen wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn die moeten worden meegenomen in de nieuwe versie, rollen zij een enquête uit onder installateurs.

App moet bouw solarcarports stimuleren

21.10.2020 | Nieuws

De provincie Noord-Holland en de gemeente Rotterdam streven ernaar zoveel mogelijk parkeerterreinen te overkappen met zonnepanelen. Ze lanceren daarom samen met Sobolt de applicatie Park the Sun.

Energie opwekken met lamellen

21.10.2020 | Innovatie

Zon in je huis. Dat kan heerlijk warm en licht zijn, maar het kan ook veel te heet en fel zijn. Dit probleem kun je oplossen met lamellen. Maar wat nou als je de zon die door de lamellen wordt tegengehouden meteen omzet in energie? Dat is het vraagstuk waar Leon Bunthof, onderzoeker bij het Lectoraat Duurzame Energie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), zich samen met collega-onderzoekers, docenten en studenten mee bezighoudt.

Q-Cells wil schadevergoeding van Jinko

20.10.2020 | Nieuws

De Koreaanse fabrikant Hanwha Q-Cells wil een schadeclaim indienen tegen Jinko Solar. Jinko zou zich volgens de fabrikant namelijk niet houden aan een eerdere gerechtelijke uitspraak.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu