Nieuws

NASA-capsule gebruikt Nederlandse zonnepanelen

09.10.2020 | Nieuws

Een maancapsule van NASA die volgend jaar een onbemande testvlucht gaat maken, zal dit met behulp van Nederlandse zonnepanelen doen. De panelen die in Nederland gemaakt zijn, zijn deze week geïnstalleerd in de Verenigde Staten, meldt BNR nieuwsradio.

India vervangt uittredende kolencentrales door hernieuwbare energiebronnen

09.10.2020 | Nieuws

India zal de sluitende kolencentrales vervangen door hernieuwbare energiebronnen. Hierdoor komt het land dichterbij het halen van de ambitieuze groene energiedoelstellingen, schrijft PV-tech.

De toekomstige succesfactoren van PV

09.10.2020 | Artikel

Hoe ziet de toekomst van de zonne-energie eruit? Dolf Jansen sprak met vijf verschillende partijen over hun visie tijdens een paneldiscussie georganiseerd door Esdec.

40.000 Nederlandse kantoren voldoen niet aan energie-eisen: sluiting mogelijk gevolg

08.10.2020 | Nieuws

Een groot aantal Nederlandse ondernemers dreigt uit hun kantoor te worden gezet, mits ze niet binnen drie jaar hun pand energiezuiniger maken. Dit meldt RTL Nieuws naar aanleiding van cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemers.

Zonnepanelen vanaf 2024 niet langer rendabel voor woningcorporaties

08.10.2020 | Nieuws

Woningcorporaties trekken aan de bel. Als de salderingsregeling wordt afgebouwd op het tempo zoals dat nu bepaald is, is het vanaf 2024 niet meer rendabel om zonnepanelen te plaatsen op sociale huurwoningen.

Loeisnel monteren zonder gereedschap

08.10.2020 | Innovatie

Het lijkt een utopie: zonder enig gereedschap, veilig en sneller dan ooit een enorm zonnedak leggen. Maar met het nieuwe montagesysteem van Esdec moet het gemakkelijk lukken, zo meent de leverancier van dakgebonden montagesystemen.

Haalt Nederland de klimaatdoelen?

08.10.2020 | Column

Door de Klimaatzaak die Urgenda december 2019 won bij de Hoge Raad moet Nederland dit jaar 25% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Als de regering dat haalt is er ook een kans dat de huidige doelen van het kabinet alsnog gehaald worden, namelijk 49% minder uitstoot in 2030.

Europees Parlement voert druk emissiereductie op

07.10.2020 | Nieuws

Het Europees Parlement heeft dinsdag een plan goedgekeurd om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 60% te verminderen ten opzichte van 1990. Zo bleek uit de stemresultaten die vandaag zijn vrijgegeven.

Wie worden de grote spelers in de energietransitie?

07.10.2020 | Interview

Traditionele energieleveranciers nemen kleinere bedrijven over om te groeien en de concurrentie aan te gaan met innovatieve nieuwkomers. Deze consolidatie is de laatste jaren heviger geworden, zegt Tom Snijckers, fusie- en overnamespecialist bij Oaklins.

Zonnecellen vele malen goedkoper door gebruik koper

06.10.2020 | Nieuws

Een Australische startup heeft een van de grotere obstakels in de weg naar een grotere en goedkopere zonnecellen-productie overwonnen. Het bedrijf, genaamd Sundrive, heeft een manier gevonden om zilver te vervangen door koper.

Geit in de tuin: Daan van Hulst, Patricia Strauss & Maurice van Rees

06.10.2020 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Een toekomstbestendig zonnepark

06.10.2020 | Artikel

Hoe vergroot je het draagvlak voor zon op land? Uit onderzoek van DirectResearch blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders liever ziet dat de ruimte in Nederland behouden blijft voor land- en tuinbouw, dan voor solarprojecten.

Geen zonnepanelen op Paleis Noordeinde

05.10.2020 | Nieuws

In de Tweede Kamer heeft minister president Mark Rutte gedeeld dat er in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, toch geen zonnepanelen op het dak van Paleis Noordeinde komen.

Op een na grootste zonnepark ter wereld geopend in China

05.10.2020 | Nieuws

In China is een zonnepark geopend met een capaciteit van 2,2GW, meldt Cnet. Het park is het op een na grootste zonnepark ter wereld, de nummer één ligt in India.

Zo zou SDE++ er wél uit moeten zie

05.10.2020 | Analyse

Wij vroegen Bram Peperzak, operationeel directeur van KiesZon (zonneweides en zonnedaken), Evert Vlaswinkel, managing director van Solarcentury EMEA (zonneweides) en Patrick van der Meulen, directeur en oprichter van Enie.

Opnieuw kamervragen gesteld over brandgevaar Zonnepanelen

02.10.2020 | Nieuws

CDA-lid Agnes Mulder heeft minister Wiebes van Economische Zaken opnieuw vragen voorgelegd met betrekking tot de mogelijkheid om zonnepanelen te verzekeren. In haar brief benadrukt ze het gebrek aan kennis over eventuele schade aan landbouwgrand waar deeltjes van verbrande zonnepanelen terechtkomen, en de gevolgen voor het voedsel dat hier verbouwd wordt.

Slechts 7% van huiselijke energieopwekkers slaat op: Enorme groei verwacht

02.10.2020 | Nieuws

SolarPower Europe heeft tijdens SolarPower Summit de eerste editie van haar nieuwe European Market Outlook for Residential Battery Storage uitgebracht, waarin de markt voor energieopslagsystemen voor huishoudens (BESS) in heel Europa wordt geanalyseerd en de capaciteit voor 2020-2024 wordt voorspeld.

Winning zonne-energie Californi? in rook op door bosbranden

02.10.2020 | Nieuws

De rook die vrijkomt bij de bosbranden in Californië is ongekend schadelijk, maar niet alleen voor de gezondheid. Een groot deel van de zonne-energieproductie wordt belemmerd als gevolgd van de branden in de Amerikaanse staat, zo schrijft The Verge.

Ontwerpsters ontwikkelen textiel verweven met zonnecellen

02.10.2020 | Nieuws

Fashion meets functionality in het nieuwe ontwerp van modeontwerpster Pauline van Dongen en textielkunstenaar Maaike Gottschal. Ze ontwikkelden textiel die energie zou moeten kunnen opwekken middels zonlicht.

Den Haag maakt zich zorgen over ontwikkelingen SDE

02.10.2020 | Artikel

In de politiek wordt verdeeld gereageerd op het onderzoek van DNE Research. Uit dit onderzoek valt af te leiden dat de solarsector miljarden aan gereserveerde subsidie misloopt.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu