Nieuws

Nederlander ziet zonnepanelen liever op dak dan in de wei

01.10.2020 | Nieuws

Meer dan 75% van de Nederlanders is voor stimulering vanuit de overheid voor zonnepanelen op daken en bedrijven in Nederland. Dit komt naar voren uit een onderzoek onder ruim 1500 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van LTO Nederland.

Liander publiceert plannen grote uitbreiding elektriciteitsnet

01.10.2020 | Nieuws

Vandaag heeft Liander plannen gepubliceerd voor de grote uitbreidingen in Friesland, Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland voor de komende tien jaar. Liander schrijft dat op veel plekken minstens een verdubbeling van de capaciteit van het elektriciteitsnet nodig is.

Aandeel hernieuwbare energie in 2019 gestegen naar 8,7%

01.10.2020 | Nieuws

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag het jaarrapport Hernieuwbare Energie Nederland 2019 gepresenteerd. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat het aandeel hernieuwbare energie in het totale energieverbruik is gestegen van 7,4 procent in 2018 naar 8,7 procent in 2019.

Solarsector loopt 6 miljard euro mis

01.10.2020 | Nieuws

De solarsector loopt miljarden aan gereserveerde subsidie mis. Dit komt doordat veel projecten die subsidie kregen toegewezen uiteindelijk om wat voor reden dan ook geen doorgang kunnen vinden.

Groot tekort Scope 12-inspecteurs

01.10.2020 | Interview

Zo’n jaar geleden werd voor het eerst Scope 12 in het leven geroepen; een inspectieregeling voor zonnestroominstallaties. Aan de hand van deze regeling kunnen solarprojecten gecontroleerd worden door onafhankelijke inspecteurs.

Hoe “emerging” is Floating PV in Nederland?

01.10.2020 | Column

Wekelijks verschijnen er publicaties over weer een groter drijvend zonnepark dat in werking wordt gesteld. En ook in Nederland komen er projecten aan die gemakkelijk in de World League  van drijvende zonneparken kunnen meedraaien.

Accell legt zonnepanelen op fietsfabrieken in Heerenveen

30.09.2020 | Nieuws

Fietsfabrikant Accell Group gaat haar fabrieken in Heerenveen volgend jaar voorzien van zonnepanelen. Fietsfabrikant Accell Group heeft aangekondigd dat de fabrieken in Heerenveen in 2021 overgaan op zonnepanelen.

Deense elektrolyser maakt waterstof in Oosterwolde

30.09.2020 | Nieuws

Alliander heeft na een aanbestedingstraject gekozen voor Green Hydrogen Systems uit Denemarken als leverancier van de elektrolyser voor de waterstofpilot in Oosterwolde.

1 jaar na Klimaatakkoord: Woningcorporaties mogelijk toegang tot SDE+

30.09.2020 | Nieuws

De Tweede Kamer heeft een reflectie over het eerste jaar van het Klimaatakkoord gepubliceerd. Hierin is onder meer te lezen dat het in juli ingediende wetsvoorstel met betrekking tot verduurzaming van de woningcorporaties nog niet is aanvaard, maar nog altijd steun krijgt.

De Game Boy is terug -- dankzij PV-technologie!

30.09.2020 | Innovatie

De droom van alle pubers uit de jaren 80 is uitgekomen: je kunt nu onbeperkt en geheel onafhankelijk van een batterij spelen op de Game Boy. Maar wel op twee voorwaarden.

Distributiecentrum DHL Wijchen krijgt zonnedak

29.09.2020 | Nieuws

Op het dak van distributiecentrum van DHL op bedrijventerrein Bijsterhuizen komen 11.000 zonnepanelen te liggen. De aanleg kan al binnen een half jaar starten. Dat meldt de Gelderlander.

Plan: 50 keer zo veel zonne-energie in China

29.09.2020 | Nieuws

China wil klimaatneutraal zijn in 2060. Dat zei president Xi Jinping vorige week tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Een aan de overheid gelieerde denktank heeft nu bekend gemaakt dat zonne-energie hierbij een grote rol gaat spelen.

Solar powervrouw: Willemijn Davidson

29.09.2020 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. Om haar lichaam en geest goed wakker te maken doet Willemijn Davidson (31) elke ochtend aan yoga voor ze in de auto stapt om naar haar werk bij Van der Valk Solar Systems te gaan.

"Kernenergie-rapport was een slechte aanpak"

29.09.2020 | Artikel

Vorige week verscheen een rapport van ENCO over de mogelijke rol van kernenergie in de energiemix dat sindsdien volop wordt besproken. Het rapport is gebaseerd op wetenschappelijke documenten en rapporten van internationale organisaties.

DNE: Nederlandse zonnesector groeit door ondanks crisis

28.09.2020 | Nieuws

Uit de meest recente Industry Monitor van de Dutch Solar Quarterly blijkt dat er in de eerste zes maanden van 2020 meer zonnestroomvermogen is geïnstalleerd dan in dezelfde periode in 2019.

VvE verduurzaamt veilig in Maassluis

28.09.2020 | Nieuws

In Maassluis wordt het eerste wooncomplex in Nederland opgeleverd dat voldoet aan de strengste veiligheidsmaatregelen voor de plaatsing van zonnepanelen met opslag in batterijen.

SDE++: Winst door oversubsidie?

28.09.2020 | Analyse

Wij vroegen Bram Peperzak, operationeel directeur van KiesZon (zonneweides en zonnedaken), Evert Vlaswinkel, managing director van Solarcentury EMEA (zonneweides) en Patrick van der Meulen, directeur en oprichter van Enie.

Saman Groep werft monteurs via opleiding

25.09.2020 | Interview

Is zelf jongeren opleiden tot monteur de oplossing tegen het schreeuwende tekort aan installateurs? Wat het Zeeuwse installatiebedrijf Saman Groep betreft wel.  Zodra de jonge mensen die zij werven  zijn geslaagd voor de mbo-opleiding krijgen ze standaard een contract aangeboden, zegt P&O-manager Angelique den Boer.

Delfzijl krijgt ruimte op net voor wind- en zonneparken

24.09.2020 | Nieuws

De capaciteit van het elektriciteitsnet bij Delfzijl wordt fors uitgebreid. Hierdoor krijgen wind- en zonneparken in de regio meer ruimte op het net. Netbeheerders Enexis en TenneT breiden de capaciteit van het elektriciteitsnet bij Delfzijl fors uit.

Een garantie voor de toekomst?

24.09.2020 | Column

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Hoewel deze slogan haar faam verwierf door consumenten te waarschuwen voor het risico van financiële investeringen, lijkt deze wat betreft zonne-energie eerder te slaan op de kansen voor de zon-PV-sector.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu