Nieuws

Hierom was er geen derde prijswinnaar voor de Smart Storage Award 2022

27.04.2022 | Innovatie

Niemand verliet Solar Solutions International 2022 met een bronzen Smart Storage Award. De reden? De jury kon niet kiezen. Twee partijen gingen er met de tweede prijs van de Smart Storage Awards vandoor.

Liander waarschuwt voor oplopende materiaaltekorten

26.04.2022 | Nieuws

Netbeheerder Liander waarschuwt consumenten en bedrijven dat de huidige wachttijden voor een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet of de verzwaring van een bestaande aansluiting verder op zullen lopen.

52 boksen voor Giel

26.04.2022 | 't Hoekje

De jeugd heeft de toekomst. Jammer dus, dat er vooral volwassenen komen netwerken en rondkijken op Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd. Maar gelukkig was daar Giel (8 jaar).

Hyundai en We Drive Solar presenteren wereldprimeur met V2G-technologie in Utrecht

26.04.2022 | Actueel

Utrecht krijgt als eerste regio ter wereld de mogelijkheid om vehicle-to-grid (V2G)-technologie grootschalig in te zetten. Uiteindelijk wil Utrecht de eerste bidirectionele stad en regio te wereld te worden.

Primeur hernieuwbare energie: opwek hoger dan verbruik

25.04.2022 | Nieuws

Zaterdagmiddag bereikte de productie van zon- en windenergie vandaag enige tijd ruim 15.000 megawatt, meer dan 100 procent van het totale stroomverbruik van dat moment, dat meldt de NOS.

Stäubli ageert tegen crossmating connectoren

25.04.2022 | Analyse

December vorig jaar berichtte Holland Solar dat testen op crossmating van connectoren van acht verschillende fabrikanten met MC4-connectoren van Stäubli uitwezen dat deze veilig te combineren zijn.

Volvo investeert verder in elektrisch vervoer

22.04.2022 | Nieuws

Volvo Cars heeft via het Volvo Cars Tech Fund, haar afdeling risicokapitaal, geïnvesteerd in StoreDot, dat meldt de autofabrikant in een persbericht. StoreDot is een Israëlisch bedrijf dat een extreem snel oplaadbare batterijtechnologie voor elektrische auto’s ontwikkelt.

Gemeente mag vervuilende taxi gaan weren

22.04.2022 | Nieuws

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen heeft samen met vijf grote gemeenten en een aantal vertegenwoordigers van de taxibranche een handtekening gezet onder het plan dat steden in staat stelt om per 2025 enkel nog uitstootvrije taxi’s toe te laten.

PV-trends en de toekomst volgens professor Weeber

22.04.2022 | Interview

Tijdens Solar Solutions International kwamen veel solar-specialisten aan het woord bij de diverse seminars. Een van hen was professor Arthur Weeber van TNO en TU Delft, hij vertelde over de PV-trends van de afgelopen jaren en gaf een vooruitblik naar de toekomst.

Holland Solar publiceert brochure om samenhang zonneparken en ecologie te bevorderen

21.04.2022 | Nieuws

Om de ecologische inpassing van zonneparken op een concrete manier beeldend te maken heeft Holland Solar de brochure Zo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederland ontwikkeld.

MyWheels voegt duizenden Lightyear’s toe aan deelplatform

21.04.2022 | Nieuws

Lightyear en MyWheels hebben een verregaand partnerschap gesloten. Volgend jaar wordt de Lightyear One toegevoegd aan het MyWheels-platform en voor 2025 heeft MyWheels alvast 5.

Schiphol Trade Park aangesloten op uniek virtueel stroomnet

21.04.2022 | Nieuws

Op business park Schiphol Trade Park van gebiedsontwikkelaar Schiphol Area Development Company (SADC) zijn de eerste bedrijven aangesloten op een uniek lokaal virtueel stroomnetwerk.

ABN AMRO: ‘Energietransitie in de knel door recordkrapte op de arbeidsmarkt’

21.04.2022 | Nieuws

Het historisch grote tekort aan personeel blijkt steeds meer een struikelblok voor het slagen van de energietransitie. Van de vacatures die te maken hebben met de energietransitie is maar liefst 36 procent onvervulbaar, zo berekende het Economisch Bureau van ABN AMRO.

BIPV met de i van samenwerken

21.04.2022 | Column

De bouw in Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen. Naast vergaande duurzaamheidsambities heeft de sector te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde vakmensen.

21.04.2022 | Actueel

Software voor het meten van de opbrengst kent meerdere waardevolle aspecten voor zowel installateur als eindklant. Maar Solar Monkey verkoopt meer dan enkel software voor panelen, vertelt oprichter en CEO Jan Pieter Versluijs tijdens zijn seminar op Solar Solutions International.

Per 1 januari 0 procent btw op zonnepanelen

20.04.2022 | Nieuws

Het ministerie van Financiën is een internetconsultatie gestart over het voorstel voor de toepassing van een btw-nultarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen, schrijft Overheid.

Tankstations staan te springen om elektrisch laden

20.04.2022 | Nieuws

Autofabrikanten dringen aan op versneld aanleggen van laadinfra voor elektrisch rijden. Er wordt hard aan gewerkt door Fastned, maar traditionele tankstations zeggen dat zij het beter kunnen, schrijft Trouw.

Runners-up Solar Solutions Innovation Award 2022

20.04.2022 | Innovatie

De spanning was te snijden tijdens de uitreiking van de Solar Solutions Innovation Award 2022. Het ging tussen brandveiligheid en montage. De eerste prijs ging naar Viridian Solar, maar de runners-up verdienen zeer zeker een eervolle vermelding, dat zijn Conduct Technical Solutions met de Flatroof adapter en Sunbeam met de Sunbeam Luna.

Metaalunie nu ook akkoord met nieuwe cao

19.04.2022 | Nieuws

Werkgevers en vakbonden waren onlangs al tot een akkoord gekomen voor nieuwe cao’s in de sector Metaal & Techniek. De grootste werkgeversorganisatie, de Metaalunie, had zijn handtekening toen nog niet gezet onder het akkoord.

VVD en D66 pleiten voor 8 gigawatt groene waterstof in 2030

19.04.2022 | Nieuws

De Tweede Kamerfracties van VVD en D66 hebben zeer ambitieuze groene waterstofplannen voorgelegd aan Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, dat meldt NRC.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu