Nieuws

JA Solar rolt DeepBlue-modules uit over de wereld

19.04.2022 | Innovatie

De DeepBlue 3.0 solarmodules van JA Solar hoeven zich niet echt meer te bewijzen. Met een aantal prestigieuze prijzen in de binnenzak is het Chinese bedrijf druk doende hun blauw over de daken en de aarde van de wereld uit te rollen.

Solar Solutions International 2022 in vijf foto

19.04.2022 | 't Hoekje

Van 12 tot en met 14 april stond Expo Haarlemmermeer in het teken van de energietransitie. Grote spelers uit de verduurzamingssector kwamen bijeen in Expo Haarlemmermeer om kennis en innovaties voor een voetlicht te doen treden.

Netbeheerders maken serieus werk van aanpak netcongestie

18.04.2022 | Analyse

De Nederlandse elektriciteit- en gasnetbeheerders hebben hun nieuwe investeringsplannen gepubliceerd, zo meldde Netbeheer Nederland onlangs. Hieruit blijkt dat er fors meer geïnvesteerd zal worden in het energiesysteem.

Viridian Solar wint Best Innovation Award met de Arc box

15.04.2022 | Actueel

De spanning was te snijden tijdens de uitreiking van de Solar Solutions Innovation Award 2022. Het ging tussen brandveiligheid (Viridian Solar en Conduct) en montage (Sunbeam).

Friday Energy wint Best Innovation Award Smart Storage

14.04.2022 | Actueel

De Friday Battery van Friday Energy gaat met goud naar huis. De prijs werd woensdagavond in ontvangst genomen tijdens vakbeurs Solar Solutions International. De Friday Battery werd door de jury bekroond als meest innovatieve product op het gebied van smart storage.

Zonne-energie

14.04.2022 | Column

Zonnecellen leveren vermogen als de zon schijnt. Via opslag in batterijen kunnen we ’s nachts indirect zonne-energie gebruiken in huis. Maar het kan ook anders.

Verzeker de hele PV-installatie én opbrengstverlies na schade

13.04.2022 | Innovatie

Met een nagelnieuw distributiecentrum van 14.000 vierkante meter in Bergen op Zoom mag managing director van Baywa, Thomas Lechat, zich oprecht trots voelen. De locatie ligt strategisch tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam, wat het maken van onnodige transportkilometers beperkt en de leveringssnelheid van een van de grootste groothandels in zonne-energieproducten ter wereld, vergroot.

Motie aangenomen, plafond op zon en wind verdwijnt

12.04.2022 | Nieuws

Holland Solar, NWEA en NVDE hebben verheugd gereageerd dat de Tweede Kamer de motie heeft aangenomen om het plafond van 35 terawattuur voor zonne- en windenergie los te laten.

Zonne-energie achttien jaar opslaan voor gebruik

12.04.2022 | Nieuws

Onderzoekers achter een energiesysteem dat het mogelijk maakt zonne-energie op te vangen, gedurende achttien jaar op te slaan en vrij te geven waar en wanneer dat nodig is, hebben het systeem nu een stap verder gebracht.

Solar Solutions International 2022 is van start

12.04.2022 | Actueel

Het is dinsdag 12 april, het is heerlijk warm en de parkeerplaats in Haarlemmermeer stroomt langzaam vol. Het is tijd voor het startschot van drie geweldige dagen op de beurs.

Is het solar? Is het kunst? Het is solarkunst!

12.04.2022 | 't Hoekje

De organisatie van Solar Solutions had een gek idee, en Krannich Solar zei ja. Een obelisk opgebouwd uit zonnepanelen, waar verschillende groene draden uitsteken.

Record: Afgelopen week meer dan de helft stroom uit hernieuwbare bronnen

11.04.2022 | Nieuws

Uit cijfers van Energieopwek.nl, een samenwerkingsverband van Tennet, de Gasunie en Netbeheer Nederland, blijkt dat afgelopen week meer dan de helft van alle gebruikte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen kwam.

Stanford ontwikkelt zonnepanelen die ’s nachts elektriciteit opwekken

11.04.2022 | Nieuws

Een team van ingenieurs van Stanford University heeft een zonnecel ontwikkeld die 's nachts wat elektriciteit kan opwekken, meldt RTL Nieuws. Zonnepanelen werken door straling van de zon om te zetten in energie.

11.04.2022 | Innovatie

De term ‘groothandel’ doet af aan wat Navetto in de praktijk brengt. Want naast het leveren van de producten, verzorgt het bedrijf uit Vlaardingen ook trainingen, gaan medewerkers regelmatig bij partners langs en wordt er ook veelvuldig geadviseerd.

Hive ’n Drive laad e-bikes met zonne-energie

08.04.2022 | Nieuws

Bij bouwbedrijf Nijhuis Bouw in Rijssen is de eerste universele laadoplossing met geïntegreerde stekker voor e-bikes, e-scooters en e-steps in Nederland gelanceerd, dat meldt Duurzaam Ondernemen.

Nieuwe cao

08.04.2022 | Nieuws

Werkgevers en vakbonden zijn tot een akkoord gekomen voor nieuwe cao’s in de sector Metaal & Techniek, dat meldt Techniek Nederland. De grootste werkgeversorganisatie, de Metaalunie, heeft zijn handtekening nog niet gezet onder het akkoord.

‘Noodzaak energieopslag groter dan ooit’

08.04.2022 | Seminar

Uit een heel scala aan onderzoeken blijkt keer op keer dat energieopslag noodzakelijk is om de energietransitie in de volgende fase te brengen. In een recent webinar van Voortgangsoverleg Klimaatakkoord onder leiding van Ed Nijpels, de voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, deelden Olof van der Gaag (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie), Chris Jongsma (onderzoeksbureau CE Delft) en Koen Broess (Energy Storage NL) de conclusie dat de wet- en regelgeving hierin voorlopig nog het grootste knelpunt is.

Busaanhangers in München op zonne-energie

07.04.2022 | Nieuws

Sono Motors lanceert, in samenwerking met de Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG), openbaar vervoer met zonne-energie. Hun nieuwe busaanhanger op zonne-energie zal in de nabije toekomst in het stadsgebied van München de weg op gaan om de energieopbrengst en het potentieel van PV in de dagelijkse praktijk te testen.

ProfiNRG blikt vooruit op feestelijke beurs

07.04.2022 | Actueel

Naast de nodige producten, is vakbeurs Solar Solutions International ook een broedplaats van kennis. Op de beurs spreekt Cees van de Werken, directeur van ProfiNRG, over allerlei ontwikkelingen die, mits goed benut, de kosten van een zonnepark kunnen drukken.

Gemeenten krijgen ruim baan voor financieren verduurzaming voor inwoners

07.04.2022 | Column

De consument wordt geholpen met het betalen van hun verduurzaming zonder dat ze in één keer heel veel geld hoeven uit te geven, Duurzaam Gefinancierd betaalt de rekening en de consument kan vervolgens aflossen uit de besparing.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu