Nieuws

Geit in de tuin: Folkert Struijs van Libra Energy

19.10.2021 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Ruim kwart Nederlanders kan kosten zonnestroom niet verklaren

18.10.2021 | Nieuws

28 procent van de Nederlanders begrijpt niet waarom groene stroom duurder is dan ‘grijze’ stroom. Dat blijkt uit een onderzoek van Zonneplan. 402 Nederlanders kregen van Zonneplan de vraag voorgeschoteld waarom groene stroom duurder is dan grijze stroom.

Chinese energietekorten bedreigen Europese energietransitie

18.10.2021 | Actueel

China kampt momenteel met enorme aantallen stroomuitvallen, volgens een onderzoek van investeringsbank Goldman Sachs ondervindt 44 procent van de Chinese industriële activiteiten hiervan minimaal enige hinder, dat meldt de BBC.

Op de duurzame tour: Coldplay neemt zonnepanelen mee tijdens concerten

15.10.2021 | Nieuws

De Britse band Coldplay kondigt een nieuwe tour aan, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel komt te staan. Zo worden er onder meer zonnepanelen en een energieopslag geïntegreerd in het podium.

Aerocompact lost veelvoorkomend probleem op

15.10.2021 | Innovatie

Aerocompact liet zich op Solar Solutions International kronen tot winnaar van de derde plek tijdens de Best Innovation Awards. Het montagesysteem dat zij voor sandwichdaken ontwikkelden bezorgde hen deze prijs.

VS krijgen eerste staalfabriek op zonne-energie

14.10.2021 | Nieuws

Een staalfabriek in de Amerikaanse staat Colorado is binnenkort de eerste ter wereld die vrijwel volledig op zonne-energie draait. Het project moet bewijzen dat ook zware industrie kan verduurzamen met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

Hoe kunnen veelvoorkomende PV-fouten worden voorkomen?

14.10.2021 | Seminar

Een ongeluk zit niet alleen in een klein hoekje, ook op het dak. Wat zijn veelvoorkomende fouten bij PV-installaties, en hoe kunnen deze voorkomen worden? Tegen het einde van de eerste dag van Solar Solutions International worden de grootste struikelblokken uit de zonnepanelenbranche blootgelegd.

Stijgende energieprijzen, hoezo?

14.10.2021 | Column

Het inkomensaandeel van wat een bewoner kwijt is aan zijn energierekening is al enige tijd aan het stijgen. In de sociale huursector leidt dit tot toenemende energiearmoede.

IEA:

13.10.2021 | Nieuws

De uitstoot van CO2 was zelfs nog maar één keer groter dan nu het geval is, valt te lezen in het jaarlijkse rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA), meldt NU.

Noorse REC Group overgenomen

13.10.2021 | Nieuws

REC Group, een internationaal zonne-energiebedrijf met het hoofdkantoor in Noorwegen, kondigde deze week aan dat Reliance New Energy Solar Limited, een volledige dochteronderneming van Reliance Industries Limited uit India, 100 procent van de aandelen heeft overgenomen.

Hoe verloopt de reis van Nederland naar Spanje met de solarauto?

13.10.2021 | Actueel

Van het druilerige Holland naar de Spaanse costa, en dat zonder te tanken. Solar Team Eindhoven is er hard mee bezig. Op 19 september vertrok de Stella Vita, het gloednieuwe voertuig van Solar Team Eindhoven, aan een reis van enkele duizenden kilometers.

Esdec Solar Group breidt verder uit met overname Solarstell

12.10.2021 | Nieuws

Esdec Solar Group, wereldwijd leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, heeft vandaag de overname van Solarstell bekendgemaakt. Solarstell is ontwikkelaar en producent van montagesystemen voor zonnepanelen op het dak.

12.10.2021 | Actueel

Op de Solar Business Day passeerden knappe koppen uit de PV-sector de revue. Uiteraard werd ook de branchevereniging, Holland Solar, goed gerepresenteerd. Wijnand van Hooff, algemeen directeur van Holland Solar, besprak de ontwikkelingen binnen de branche.

De pionier: Corné Houtman

12.10.2021 | 't Hoekje

de pionier zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [pijoˈnir]: Iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt en zijn/haar weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

11.10.2021 | Nieuws

Vorige week meldde Solar365 al dat de klimaatmaatregelen die de Chinese regering neemt om CO2-uitstoot te verminderen, effect heeft op de PV-productie in het land.

Het krachtenspel tussen de grote panelen

11.10.2021 | Analyse

Dankzij innovaties is het nominale vermogen van zonnepanelen in de loop van de tijd gestaag gestegen. Klanten van paneelfabrikanten verwachten ieder jaar verbeterde modulevermogens.

Nieuwe subsidie voor laadpaaladvies aan Vereniging van Eigenaren

08.10.2021 | Nieuws

In Nederland zijn ongeveer 1,2 miljoen woningen (17 procent) in Nederland aangesloten bij een vereniging van eigenaren (VvE). Het demissionaire kabinet wil het eenvoudiger maken voor hun bewoners om elektrisch te gaan rijden daarom kunnen VvE’s nu subsidie ontvangen voor oplaadpuntenadvies.

FrieslandCampina helpt melkveehouder met klein zonnedak

08.10.2021 | Nieuws

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina gaat een samenwerking aan met energieleverancier Zelfstroom. Ze willen hiermee stimuleren dat hun leden meer zonnedaken realiseren op een kleine verbruikersaansluiting.

K2 Systems: “De klimaatverandering is begonnen en we moeten er overal op reageren”

08.10.2021 | Analyse

K2 Systems zit niet stil. Het van oorsprong Duitse bedrijf levert als marktleider in Europa een breed scala aan PV-systemen, maar het coronavirus zette ze voor een uitdaging.

Engeland eerste land dat EV-laders verplicht bij nieuwbouw

07.10.2021 | Nieuws

In 2021 zal de Britse regering, als eerste regering ter wereld, een wet invoeren die eist dat alle nieuwbouwhuizen en –kantoren worden uitgerust met een oplader voor stekkerauto’s, dat meldt Electrek.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu