Accell legt zonnepanelen op fietsfabrieken in Heerenveen

30.09.2020 Norbert Cuiper

Accell legt zonnepanelen op fietsfabrieken in Heerenveen
Accell

Fietsfabrikant Accell Group gaat haar fabrieken in Heerenveen volgend jaar voorzien van zonnepanelen.

Fietsfabrikant Accell Group heeft aangekondigd dat de fabrieken in Heerenveen in 2021 overgaan op zonnepanelen. De panelen komen te liggen op de fabrieksdaken aan de Industrieweg. De panelen zorgen voor een jaaropbrengst van naar schatting 1.897.452 kWh, meldt de Leeuwarder Courant. Dit levert een besparing op van meer dan 1100 ton CO2 per jaar, aldus Accell.

Duurzame energie

De aankondiging past in het beleid van Accell om haar fabrieken in 2030 volledig op duurzame energie te laten draaien. “De ontwikkelingen van de afgelopen maanden onderstrepen nogmaals het belang om van duurzaam ondernemen de standaard te maken. Daarom hebben wij ons duurzaamheidsbeleid aangescherpt,” aldus ceo Ton Anbeek van Accell Group.

Coronavirus

De fabrieken in Heerenveen leveren fietsen voor heel Europa. Bekende fietsmerken zijn Batavus, Koga en Raleigh. Accell levert ook elektrische fietsen. Het bedrijf werd in het voorjaar hevig getroffen door het coronavirus. De fietsfabriek in Heerenveen draaide eind maart nog maar voor 30 procent. Het bedrijf deed een beroep op de noodsteun die de Nederlandse overheid heeft aangeboden.

Oplossing

Inmiddels staan de zaken bij Accell er beter voor. De vraag naar fietsen is fors toegenomen. De frames zijn bijna niet meer aan te slepen. Ceo Anbeek: “We zijn echt onderdeel van de oplossing. Fietsen is de meest duurzame vorm van transport, terwijl de productie van de fiets minder materiaal vereist dan welk voertuig dan ook. En het draagt bij aan een beter leven. Meer bewegen maakt je blij en fitter.”

Bron: Accell Group

Video