Astronaut vertelt hoe ruimtevaart passie voor zonne-energie opwekte

26.02.2021 | Nieuws

Astronaut vertelt hoe ruimtevaart passie voor zonne-energie opwekte

In een interview met Sunrun vertelt voormalig NASA-astronaut Scott Kelly over zijn affiniteit met zonne-energie die hij te danken heeft aan zijn carrière in de ruimte.

Kelly vertelt hoe ruimtereizen hem bewuster heeft gemaakt van aardse problemen. "Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, realiseer je je hoe kwetsbaar het leven op deze planeet is. Tijdens mijn eerste missie in 1999 om de Hubble-ruimtetelescoop te repareren, passeerde ik Zuid-Amerika. Ik was gigantisch onder de indruk van de enorme omvang van het Amazoneregenwoud. Het zette me aan het denken over het gevarieerde biologische leven van het ecosysteem. Tijdens mijn laatste missie in 2016 was het Amazonegebied bijna onherkenbaar na jaren van branden en kaalkap.”

“Nadat ik de aarde vanuit dit unieke perspectief dramatisch heb zien veranderen, ben ik er van overtuigd dat het oplossen van de klimaatverandering de maanreis van de 21e eeuw is. Veel van de instrumenten en middelen die ik tijdens mijn missies heb gebruikt, zoals zonnepanelen en oplaadbare opslagbatterijen, het antwoord zijn op onze problemen hier op aarde."

Donkere kant van de aarde

"Het internationale ruimtestation wordt volledig aangedreven door zonne-energie. Het maakt gebruik van acht reusachtige zonnepanelen die energie van de zon opvangen en opslaan in batterijen om al zijn systemen te laten werken. De batterijen zijn van cruciaal belang, zodat wanneer je aan de donkere kant van de aarde bent, je nog steeds energie hebt. En de afgelopen 20 jaar heeft het geweldig gewerkt."

Zonnestroom vertrouwelijk

"Nadat ik tijdens mijn laatste twee reizen naar het internationale ruimtestation volledig op zonne-energie heb kunnen vertrouwen, besloot ik om zonnepanelen op mijn huis in Colorado te plaatsen. Ik wilde dat mijn huis werd aangedreven door zonne-energie en niet door fossiele brandstof. De zon is de afgelopen vier en een half miljard jaar de meest betrouwbare energiebron geweest. Het is de belangrijkste energiebron die we ooit hebben gehad en ooit zullen hebben, en ik ben blij dat ik er hier op aarde van kan profiteren."

Kelly besloot een samenwerking aan te gaan met het Amerikaanse bedrijf Sunrun. ”Omdat het een goede reputatie had voor het leveren van zonne-energie hier in Colorado, waar ik woon, maar ook landelijk. En natuurlijk wil je werken met een bedrijf met een goede reputatie en een track history van het leveren van goed werk."

Bedreiging van de veiligheid

"Mijn tweelingbroer Mark Kelly gaat de staat Arizona vertegenwoordigen in het Congres als Amerikaanse senator. Klimaatverandering een probleem voor de hele wereld, maar in een staat als Arizona wordt het heel erg heet. Op een gegeven moment zou het onbewoonbaar kunnen worden als we er niets tegen doen. Het is dus een van de grootste bedreigingen van de nationale veiligheid voor onze toekomst en onze manier van leven.”

“Ik ben blij dat iemand als mijn broer, die een wetenschapsmens is, gelooft in feiten, gegevens en wetenschap, en de dingen op een objectieve manier bekijkt, in tegenstelling tot wat we vandaag vaak zien - namelijk dat mensen sceptisch zijn over dingen die in het verleden als de waarheid werden beschouwd. Om de een of andere reden zitten we nu in deze post-waarheid wereld en ik denk dat we terug moeten naar de realiteit."

Maanreis van de 21e eeuw

"Vanuit de ruimte zie je geen politieke grenzen - alleen de mensheid als geheel. We staan voor een van de grootste uitdagingen in de geschiedenis van de mensheid, maar we zijn een zeer capabele en veerkrachtige soort, en we kunnen deze uitdaging aan door gebruik te maken van zonne-energie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van batterijopslag. Dit is de maanreis van onze generatie, en we moeten de uitdaging aangaan."

NASAScott KellyAstronautruimtevaartamazoneamazonegebiedbomenkapklilmaatveranderingzonne-energiebetrouwbaarheidinterviewsunrunruimtereis

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: Advanced Installatietraining

Logo Esdec
21 april 2021
14:00 - 15:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: kansen en uitdagingen rond zonneparken

Logo Wattkraft
22 april 2021
2021-4-13 15:00:00
Online

Wattkraft

Lees verder

Webinar: Introductie SolarEdge Wireless Gateway | Product Update & Installatie

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
23 april 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu