Australisch megazonnepark voorziet Singapore

22.10.2020

Australisch megazonnepark voorziet Singapore

Overzees zijn plannen in de maak voor de aanleg van ’s werelds grootste zonnepark. De opgewekte stroom is echter niet voor Australië zelf bedoeld, maar voor Singapore.

Het gigantische park komt in het Noordelijk Territorium te liggen en krijg een oppervlakte ter grootte van 20.000 voetbalvelden. Het bedrijf Sun Cable beheert het project, dat zo’n 20 miljard Australische dollar moet gaan kosten.

Onderzeese kabel

De constructie zal bestaan uit een serie panelen met een capaciteit van 10 gigawatt, verspreid over 15.000 hectare. Het park wordt ondersteund door zo’n 22 gigawattuur aan accu's om ervoor te zorgen dat het de klok rond stroom kan leveren. Middels een onderzeese kabel wordt de stroom naar Singapore geleid.

Daarnaast heeft een recente statistiek aangetoond dat een wereld vol schone energie miljoenen nieuwe banen zou opleveren. De zonne-industrie zal tegen 2050 voor 22 miljoen banen zorgen, volgens de studie "Job creation during the global energy transition towards 100% renewable power system by 2050".