Binnenkijken bij? ESTG

22.09.2020 Anje Hoogland

Binnenkijken bij? ESTG
ESTG

In het solarwereldje zijn heel wat mooie bedrijfspanden te bewonderen. Wij reizen iedere maand samen met jou de Benelux door voor een kijkje.

Het had deze maand groots gevierd moeten worden, de verhuizing van ESTG naar het nieuwe pand in Oosterhout. Maar door COVID-19 zijn ze met de stille trom vertrokken uit Heteren. In 2,5 dag werden 258 vrachtwagenladingen vol overgebracht naar een 100 procent energieneutraal pand in Park 15. “Het nieuwe Venlo”, zo meent de trotse CEO Klaas Galama.

Handig gelegen tussen de A15 en de A50 en vlak bij de A12, de A73 en de toekomstige A15 staat het moderne distributiecentrum dat drie keer zo groot is als het vorige bedrijfspand. “Anderhalve meter afstand houden is daardoor voor ons niet moeilijk meer”, merkt Galama als voordeel van een verhuizing in deze tijd op. Het pand wordt volledig verlicht met led, heeft 6,2 megawatt aan panelen op het dak liggen en wordt verwarmd met een warmtepomp.

Bij binnenkomst in de nieuwe receptie is het eerste wat opvalt een grote foto van het team met Rico Verhoeven. Een man die volgens Galama goed past bij het bedrijf. “We hadden hem als gastspreker op een van onze synergie-events uitgenodigd. Hij wordt gezien als individualist. Maar eigenlijk zit er een enorm team achter zijn succes, net als bij ons. Dus wij, samen met onze leveranciers en klanten. Die brengen we op zo’n event ook gewoon bij elkaar. Want wij vinden een open structuur erg belangrijk.”

Ook dat zie je terug in het gebouw. De voorkant boven de loading docks bestaat uit open kantoorruimtes die verdeeld worden door glazen wanden. Ze kijken aan de binnenkant allemaal uit op het grote magazijn waardoor de kantoor- en magazijnmedewerkers elkaar ook altijd aan het werk kunnen zien. Zo creëren ze dus letterlijk transparantie.

De verhuizing naar het nieuwe pand valt toevallig samen met het tienjarig bestaan van ESTG. “Zodra het weer kan gaan we het allemaal samen vieren, zowel in ons nieuwe pand, als op een externe locatie. Mensen die onze synergiebijeenkomsten kennen weten al dat we seminars en presentaties graag combineren met activiteiten als abseilen, varen en een parcours afleggen met een Land Rover. Het wordt dus echt iets om naar uit te kijken”, belooft de CEO tot slot.