De PV-planeten van Exe Solar

18.03.2022 Simone Tresoor

De PV-planeten van Exe Solar

Exe Solar is een relatief jong bedrijf in de zonne-industrie. In 2014 zijn ze opgericht in Bolzano Italië vertelt Gaetano Volpe, country managing director. Dankzij hun netwerk van distributeurs in bijna alle Europese landen zijn zij hard bezig met het uitrollen van hun PV over Europa.

“Omdat wij service hoog in het vaandel hebben staan zetten wij in op een hoge kwaliteit tegen een stabiele prijs, snelle levering en goede aftersales. Hierdoor ontwikkelen wij veel lange termijn partnerships. Wij hebben veel klanten in onze portefeuille die net even iets anders nodig hebben dan onze collega’s bieden. Daar kunnen wij met ons aanbod goed op inspelen. Zo hebben we veel vliegvelden die gebruik maken van onze PV met anti-reflectie en hebben wij modules die een zwaardere sneeuwlast aankunnen”, zegt Volpe.  

Geïnspireerd op de planeten
De modules die Exe Solar op de markt brengt hebben de namen van planeten. Volpe: “Net als de planeten draait onze PV om de zon.” Jupiter, Pluto en Mercurion gingen al voor. Vorig jaar was het module Mars, met een vermogen van 370 watt, dat het meest verkocht werd. Maar de ontwikkeling staat niet stil en dit jaar heeft het bedrijf een nieuw paneel met vrijwel dezelfde maat, maar met een vermogen van 415 watt.

Zo hebben zij dus binnen een jaar een paneel op de markt gebracht met 12 procent meer vermogen. En deze nieuwe ‘planeet’ onder Exe Solars panelen heet Triton.

De zeer efficiënte module Triton is een monokristallijn 108-cells halfcut cel serie met multibusbar M10-cellen. Halfcut-cellen worden in twee helften gesplitst voor betere prestaties. Ze zijn gerangschikt in twee parallelle reeksen voor een beter schaduwbeheer. Het zwart geanodiseerde aluminium frame van 35 millimeter maakt de serie visueel aantrekkelijk en heeft een vermogen van 415 watt en een conversie-efficiëntie van meer dan 21 procent.

Een tevreden klant komt bij ons terug
Net als voor iedereen in de business was het jaar 2021 er een met wat hobbels. De blokkade in het Suez-kanaal bracht onverwachte uitdagingen met zich mee, maar mede doordat Exe Solar er een behoorlijke voorraad op na houdt konden zij tot eind van het jaar iedereen leveren. Volpe: “We hebben het jaar succesvol afgesloten en waren door onze voorraden Mars heen. In 2022 zijn we begonnen met de verkoop van Triton waarvan we uiteraard een gezonde voorraad aanhouden om onze klanten tegemoet te kunnen komen. Wij zijn overal op voorbereid!”

Hij vervolgt: “We luisteren goed naar onze klanten. Of ze nu zonnepanelen nodig hebben om te plaatsen op daken in de Alpen of aan de Noordzee, wij leveren het. We leveren niet alleen een product van hoge kwaliteit, maar we geven ook service. Mocht er iets misgaan, dan lossen we dat op. Want wij zijn ons bewust dat de klant geen omkijken naar zijn systeem wil hebben. Eind dit jaar brengen we onze eigen laadpalen, omvormers en batterijen uit. En als je een tevreden klant hebt, dan komt hij daarvoor ook bij ons terug.”