Distributiecentrum DHL Wijchen krijgt zonnedak

29.09.2020 Norbert Cuiper

Distributiecentrum DHL Wijchen krijgt zonnedak

Op het dak van distributiecentrum van DHL op bedrijventerrein Bijsterhuizen komen 11.000 zonnepanelen te liggen. De aanleg kan al binnen een half jaar starten.

Dat meldt de Gelderlander. DHL en pandeigenaar Real I.S. werken aan een overeenkomst over het project. De panelen komen op het dak van het zogeheten Life Science & Healthcare Campus op het Wijchense deel van bedrijventerrein Bijsterhuizen. Dit pand ligt langs de A73 en het spoor naar Nijmegen. De hallen beslaan 55.000 vierkante meter.

Met de 11.000 zonnepanelen krijgt DHL het grootste zonnedak van de regio. Gemeente Wijchen ziet het project als een mooi voorbeeld voor andere bedrijven. “Dit kan als een vliegwiel werken”, zegt de Wijchense wethouder Titus Burgers. “Als gemeente proberen we voor bedrijven in beeld te brengen hoe je zoiets rendabel kunt aanpakken.”

Steun in de rug?

Het is de vraag of dit ondernemers over de streep helpt. Volgens parkmanager Arjan Moerman zijn veel ondernemers en pandeigenaren terughoudend met het investeren in PV. “Eigenaren van bestaande panden wachten liever tot ze ergens een nieuw gebouw neerzetten. Zeker in deze coronatijd trekken weinig ondernemers graag de knip.”

Het zonneproject past goed bij het ‘groene’ karakter van de Wijchense Campus, zegt Fleur Mijnsbergen, marketing manager Benelux bij DHL. DHL legt op alle nieuwe gebouwen zonnepanelen, zegt ze. Op het sorteercentrum van DHL in Zaltbommel zijn in 2019 ook 11.000 panelen gelegd. In Wijchen is dat een jaar na oplevering gebeurd.

Bron: Gelderlander