DNE: Nederlandse zonnesector groeit door ondanks crisis

28.09.2020

DNE: Nederlandse zonnesector groeit door ondanks crisis

Uit de meest recente Industry Monitor van de Dutch Solar Quarterly blijkt dat er in de eerste zes maanden van 2020 meer zonnestroomvermogen is geïnstalleerd dan in dezelfde periode in 2019.

"In onze corona-whitepaper in mei signaleerden wij al dat de markt positiever gestemd was in april. De eerste marktcijfers bevestigen dat beeld," aldus Rolf Heynen, CEO van Dutch New Energy Research. "Ondanks deze groei blijft de tweede helft van 2020 onzeker. Wij zullen dit goed in de gaten houden."

De onzekerheid over de tweede helft wordt veroorzaakt doordat sommige gevolgen van de coronacrisis nu pas zichtbaar worden. "Werk dat stil lag tijdens de 'intelligente lockdown' leidt tot vertraging bij projecten die in de tweede helft van het jaar opgeleverd worden," aldus Steven Heshusius, onderzoeker bij DNE. "Mocht ons land echt geraakt worden door een tweede coronagolf, dan zouden de effecten hiervan waarschijnlijk juist weer pas in 2021 zichtbaar zijn."

Dutch New Energy Research is het leidende en snelst groeiende onderzoeksbureau voor de groene sector. In de Dutch Solar Quarterly biedt het bureau licentiehouders een diepgravende analyse van de Nederlandse zonne-energiemarkt en een compleet inzicht in de economische, financiële, beleidsmatige en technologische ontwikkelingen.