Eerste extreem snelle batterij

20.01.2021 | Nieuws Anje Hoogland

Eerste extreem snelle batterij

Voor het eerst zijn er batterijen gefabriceerd die in vijf minuten volledig kunnen worden opgeladen, zo meldt The Guardian. Dit is een belangrijke stap voor bijvoorbeeld elektrische auto's die dan net zo snel kunnen worden opgeladen, als dat je er met een benzine- of dieselauto over doet om te tanken.

De oplaadtijd van elektrische auto’s staat veel kopers in de weg, maar hiermee moet dat struikelblok verholpen zijn. De nieuwe lithium-ionbatterijen zijn ontwikkeld door het Israëlische bedrijf StoreDot en geproduceerd door Eve Energy in China. StoreDot heeft haar "extreem snelladende" batterij eerder al gedemonstreerd in telefoons, drones en scooters. De 1.000 nieuwste batterijen worden gedemonstreerd aan autofabrikanten en andere bedrijven.

Laadstations met hoog vermogen

De batterijen kunnen in vijf minuten volledig worden opgeladen en het streven is hier in 2025 dan 160 kilometer mee te kunnen rijden. Maar hiervoor zijn wel laders met een veel hoger vermogen nodig dan standaard wordt gebruikt. Om de laadstations en netten die de batterijen van stroom voorzien op te waarderen, werken ze samen met BP. 

StoreDot laat weten dat hun batterij klaar is voor massaproductie en verwacht in de toekomst betaalbare varianten uit te kunnen brengen, mede door het gebruik van silicium.

batterijelektrische autoStoreDot

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
8 maart 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
9 maart 2021
15:00 - 16:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
9 maart 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: FlatFix Wave

Logo Esdec
10 maart 2021
14:00 - 15:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu