Esdec Solar Group breidt verder uit met overname Solarstell

12.10.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Esdec Solar Group breidt verder uit met overname Solarstell

Esdec Solar Group, wereldwijd leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, heeft vandaag de overname van Solarstell bekendgemaakt. Solarstell is ontwikkelaar en producent van montagesystemen voor zonnepanelen op het dak.

De Zwolse onderneming is met 48 medewerkers sinds 2014 actief in de solarsector. In deze relatief korte tijd heeft de onderneming met een sterke focus op de installateur, kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkeld met een groeiend klantenbestand. Solarstell wordt onderdeel van de groep in Nederland waartoe ook Esdec en Solar Construct behoren, en zal vanuit Zwolle onder eigen naam blijven opereren.

Verbreding
Stijn Vos, CEO Esdec Solar Group: “De focus van Solarstell, waarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel staan, sluit naadloos aan op onze kijk op dienstverlening. De overname van Solarstell draagt bij aan Esdec Solar Group’s verdere invulling van de groeiambities waarbij we tegelijkertijd ons marktaandeel in de Benelux vergroten. Ik ben erg onder de indruk van de kennis en kunde die Solarstell op het gebied van marktbewerking, innovatie en productontwikkeling laat zien en kijk er naar uit om samen met het team van Solarstell onze propositie te verbreden.”

Behoud teams
“In de afgelopen jaren hebben we als relatief kleine organisatie al flinke stappen kunnen maken. De bundeling van krachten met de partijen binnen de Esdec Solar Group, biedt de mogelijkheid om met gebruikmaking van gedeelde sterke Research, Development and Innovation, financiële ondersteuning en schaalvoordelen, onze groeiambities verder te verwezenlijken. Tevens bevordert het onze innovatiekracht. Met behoud van onze uitvoerende teams, een eigen unieke productlijn, go-to-marketstrategie en verkoopkanalen, kunnen we optimaal gebruik maken van de synergievoordelen. We kijken er naar uit om als onderdeel van de Esdec Solar Group verder te groeien”, aldus Albert Assen en Jacques Smeer, de directie van Solarstell.

Esdecsolarstellovernameuitbreidingmontagesysteem

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu