Geit in de tuin: Chantal Ferdinandus, Wouter van Strien & Sonny Solar

27.10.2020 | 't Hoekje Joyce Beuken

Geit in de tuin: Chantal Ferdinandus, Wouter van Strien & Sonny Solar

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen. Dit werd een gevleugelde uitdrukking die betekent: een bijzondere persoonlijke interesse waar je tijdens professioneel contact niet zo snel achter komt. In deze rubriek vragen wij mensen met een nieuwe functie in de solar-wereld wat zij gaan doen... en wat hun geit in de tuin is!

Wie: Chantal Ferdinandus
Waar: Esdec
Wat: Projectmanager

"Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik begonnen als Research Engineer bij Micronit, een bedrijf wat zich specialiseert in DNA chips. Hierna heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt in het oosten van het land, zowel als werktuigbouwkundige als bedrijfskundige. De afgelopen 7 jaar heb ik in Silicon Valley gewoond, waar ik bij Apple en Sony Playstation heb gewerkt, en waar ik ervaring heb opgedaan als projectmanager. Één van de grootste voordelen van het werken bij internationale bedrijven was voor mij om op deze manier pas echt goed te zien hoe culturele verschillen doorwerken op de werkvloer. Nederlanders zijn vrij direct, Sony is een erg Japans bedrijf dat veel waarde hecht aan hiërarchie, in Nederland is dat heel wat minder. Vooral bij Esdec, waar een CEO rondloopt die je naam kent en een praatje maakt, dat zou je bij een groot internationaal concern niet zo snel zien. Ik heb superveel geleerd van mijn tijd in de Verenigde Staten, maar ik vind het ook heerlijk om weer in ons kleine kikkerlandje te wonen."

"Tijdens het eerste sollicitatiegesprek bij Esdec voelde het meteen al heel goed. Vooral de informele sfeer spreekt mij enorm aan! Ik kende de solar industrie nog niet goed, maar gelukkig ben ik daarin niet de enige, omdat het een relatief nieuwe markt is. Vooral onze producten moet ik echt nog beter leren kennen. Het leuke aan mijn integrale functie is dat ik over alle afdelingen heen kan kijken; het is echt een overkoepelende rol waarbij ik anderen verbind om zo sneller en efficiënter ons gezamenlijke doel te bereiken."

"Toen ik 7 jaar geleden met mijn partner naar de Verenigde Staten vertrok waren we nog niet in Nederland getrouwd en hadden bedacht dat het leuk was om dat daar te doen. We wilden graag in Las Vegas trouwen heel cheesy in zo’n kapelletje, maar hebben uiteindelijk besloten om in een helikopter te trouwen. Vliegend over ”the Strip” hebben we elkaar het ja-woord gegeven, de ambtenaar zat ook in de heli. Onze twee dochters zijn ook in de VS geboren en hebben dus zowel de Amerikaanse als Nederlandse nationaliteit."

Wie: Wouter van Strien
Waar: Solar Visuals
Wat: CEO

"Ik ben sinds 1 september CEO van Solar Visuals, een bedrijf dat werkt aan esthetische zonnepanelen. Ik heb lange tijd gewerkt bij ECN & TNO Solar Energy en de laatste 8 jaar in business development. Ik ben dan ook zeer betrokken geweest bij de opstart van Solar Visuals, dat mede door hen is opgestart. Ik ben uiteindelijk weggegaan bij TNO om me te focussen op Roofon, een andere startup dat zich specialiseerde in het dakrenovaties met geïntegreerde zonnepanelen zoals zonnedakpannen. Door de coronacrisis kwam dit project helaas ten einde. Via mijn netwerk ben ik toen gaan rondvragen of iemand een baan voor mij wist, zo ben ik bij Solar Visuals terechtgekomen. Iedereen vond dat een goede match."

"Voor mijn vorige baan heb ik de hele wereld rondgereisd. Ik ben in maar liefst 58 landen geweest. Maar die wanderlust komt niet alleen voort uit mijn werk. Tijdens mijn studententijd heb ik gebackpackt in Australië. Ik heb ook een tijdje in Noord-Noorwegen gewoond, en heb langere periodes in China doorgebracht. Dat is misschien wel wat tegenstrijdig met de ambitie van de sector waarin ik werk. Ik ben natuurlijk veel bezig met de verduurzaming, maar zat  wel regelmatig in een vliegtuig. Het doel heiligt de middelen, en tegenwoordig reis ik ook niet meer zoveel. De partners van Solar Visuals nemen het internationale gedeelte op zich. Daar ben ik ook wel blij mee. Toen mijn oudste dochter net geboren was, was ik nog veel op reis. Iedere keer dat ik thuis kwam merkte ik dat ik het toch wel erg moeilijk vond."

Wie: Sonny Solar
Waar: Solar365
Wat: Mascotte en Superheld van Solar365.nl

"Solar365 is mijn eerste echte werkgever. Ik heb een passie voor hernieuwbare energie, en met name zonne-energie. Wist je dat er iedere dag meer dan genoeg zon op onze planeet valt om de gehele bevolking van energie te kunnen voorzien? Nu nog maar eens opvangen die handel. Het is aan mij om te zorgen dat al het belangrijke nieuws bij het publiek terechtkomt. Ik houd de website dan ook goed in de gaten. Naast nieuwtjes zijn er ook exclusieve interviews, analyses en andere rubrieken te vinden op Solar365. Wie affiniteit heeft met zonne-energie, kan hier dan ook zijn hart ophalen. Dat doe ik ook de hele dag."

"Ik heb een bijzondere loopbaan achter de rug, bestaande uit een hoop losse flodders. Ik heb bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan als bizon-verzorger. Dat zijn bijzondere beesten, hoor. Daarna heb ik een grasmaaier op zonne-energie laten ontwikkelen, waarmee ik in het Oosten van het land gazonnen heb bijgehouden. Vervolgens heb ik een tijd lang gewerkt in een pizzeria, waar de calzone mijn specialiteit was. Hoe ik uiteindelijk bij Solar365 terechtgekomen ben? Lopend. Een gezonde levensstijl vind ik belangrijk. Af en toe pak ik een zonnebankje voor de vitamine D."

geit in de tuinsolarmarktWouter van StrienSonny SolarChantal Ferdinandus

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu