Geit in de tuin: Marit Goossens, Simone Tresoor en Maura Stalpers

24.11.2020 | 't Hoekje Joyce Beuken

Geit in de tuin: Marit Goossens, Simone Tresoor en Maura Stalpers

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen. Dit werd een gevleugelde uitdrukking die betekent: een bijzondere persoonlijke interesse waar je tijdens professioneel contact niet zo snel achter komt. In deze rubriek vragen wij mensen met een nieuwe functie in de solar-wereld wat zij gaan doen... en wat hun geit in de tuin is!


Wie: Marit Goossens
Waar: Exasun
Nieuwe functie: Verkoop en Marketing

"Ik ben in juli gestart bij Exasun. Ik houd me bezig met sales en marketing. Daarvoor heb ik ook in de solarbranche gewerkt, maar daar was het maar een onderdeel van het bedrijf. Exasun groeit hard. Er zijn in september ook nog drie nieuwe collega’s gestart, op andere afdelingen. Op lange termijn ga ik ook leren om te tekenen met de software. Zo ga ik wat meer de technische kant op. Ik wilde graag in de solarbranche blijven omdat ik het een prettig wereldje vind."

"Daarnaast vind ik duurzaamheid belangrijk, dat is mij met de paplepel ingegoten. Er liggen nog veel kansen wat betreft zonne-energie en duurzaamheid. Het ei van Columbus moet nog uitgevonden worden. Ik heb ook in de sanitaire markt gezeten en daar vind je nog maar hele kleine innovaties en creativiteit. Iedereen weet inmiddels wel hoe je een wasbak moet monteren, maar een zonnepaneel of een warmtepomp is een heel ander verhaal. Het is bovendien een technische branche waar je steeds meer vrouwen tegenkomt, een ontwikkeling die mij zeker zint."

"Ik ben een echte thrillseeker. Zo ben ik een keer uit een vliegtuig gesprongen met een parachute weliswaar. Ik heb ook een keer gebungeejumpt. Maar iets minder heftigs als een obstakelrun geeft me ook energie. Ik heb een aantal keer meegedaan aan Strong Vikings, een pittig parcours vol hindernissen. Bij dat soort uitdagingen vind je mij. "


Wie: Simone Tresoor
Waar: Solar365
Nieuwe functie: Redactie & communicatie

"Sinds 1 november werk ik bij Solar365, waar ik artikelen schrijf voor de website. Hiervoor heb ik lange tijd als marketeer gewerkt in dezelfde regio. Ik heb bijna twintig jaar bij de VVV gewerkt als marketing manager redactie. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo kwam ik terecht bij Solar365. Ik ben dan ook nog niet geheel thuis in de branche, maar dat komt gaandeweg vanzelf."

"In mijn vrije tijd speel ik bij een theatergezelschap op locatie. Met deze club zetten we op uiteenlopende locaties stukken van Shakespeare neer. Daarnaast ben ik weg van zingen. Ik sta altijd open voor een karaokeavond. Hopelijk is dit snel weer mogelijk!"


Wie: Maura Stalpers
Waar: Solar Clarity
Nieuwe functie: HR-manager

"Ik ben onlangs begonnen als HR-Director bij Solarclarity. Na mijn studie Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gewerkt bij een bedrijf dat parkeermeters verzorgt. Ik deed daar de HR voor vijf verschillende bedrijven, als een soort ‘shared service’. Ik zag op Facebook een enthousiaste post langskomen van de medeoprichtster van Solarclarity. Het bedrijf is een snelgroeiende en innovatieve scale-up met duurzame ambities waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de organisatie te helpen groeien in de dynamische Solarmarkt. Die uitdaging nam ik maar al te graag aan! Ik kom uit Weesp, waar Solarclarity ook gevestigd is dus ik kan ook lekker duurzaam op de fiets naar kantoor."

"Wat ik altijd leuk vind om te vertellen, is dat ik al 25 jaar aan handbal doe. Ik ben daarmee begonnen op mijn zesde en er vervolgens nooit meer mee gestopt. Het is een echte teamsport, net zoals bij Solarclarity. Normaal spelen we iedere zondag een wedstrijd maar momenteel is dat door corona natuurlijk niet mogelijk."

"Ik kijk erg uit naar 2021 waarin we onze groei voortzetten en onze nieuwe strategie gaan lanceren als online distributeur en volop aandacht voor onze eigen merken Denim Solar & Bliq. Ik vind het leuk om meer mensen uit de branche te leren kennen dus neem gerust contact met me op."

Heb jij een nieuwe collega die zich wil introduceren via deze rubriek? Stuur een mailtje naar pers@solar365.nl.

geit in de tuinSolar Solutions InternationalSolar SolutionsExasunSolarClarity

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu