HalloStroom ontvangt 35 miljoen euro financiering van ASN Bank en Nationaal Groenfonds

11.01.2023 Brendan Hadden

HalloStroom ontvangt 35 miljoen euro financiering van ASN Bank en Nationaal Groenfonds

De zonnepanelenverhuurder hoopt in de komende drie tot vijf jaar richting de 100.000 klanten te gaan, meldt het bedrijf. HalloStroom verhuurt zonnepanelen vanuit hun missie om “duurzame energie betaalbaar en toegankelijk te maken”. De 35 miljoen euro die het van de financierders ontvangt moeten een vertienvoudiging van de tienduizend klanten die het nu heeft mogelijk maken.

HalloStroom verhuurt zonnepanelen tegen een maandelijkse vergoeding, waardoor er geen grote investering vooraf nodig is en de besparingen van duurzame energie direct voelbaar zijn. Het bedrijf meldt dat de hoge energieprijzen in 2022 de groei van hun aantal klanten snel heeft doen toenemen.

Voor ASN Bank maakt de financiering van HalloStroom deel uit van hun ambities om klimaatpositief te zijn en bij te dragen aan de energietransitie. Marc Brito (ASN Bank): “Het huren van zonnepanelen helpt particuliere huiseigenaren met de verduurzaming van hun woning en heeft als gevolg maandelijks meer financiële ruimte. Twee zaken die wij als duurzame bank belangrijk vinden.”

Het Nationaal Groenfonds is een groene investeringsinstelling die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van onze “groene leefomgeving”. Emile Peters, investment manager bij het Nationaal Groenfonds: “Nationaal Groenfonds steunt HalloStroom met funding, die het mogelijk maken de eigen kapitaalinbreng te beperken. Daarmee kan HalloStroom haar werkkapitaal inzetten voor versnelde verdere doorgroei van haar activiteiten. Op die manier vergroten we, gezamenlijk, de impact van HalloStroom.”