Huis & Energie slaat een brug tussen producent en consument

03.06.2022 Nina Groot

Huis & Energie slaat een brug tussen producent en consument

Op 10, 11 en 12 juni vindt de tweede editie van de grote verduurzamingsbeurs voor de consument plaats: Huis & Energie. De Nederlander is klaar om met de eigen woning een verduurzamingsstap te maken en daarin heeft PV een essentieel aandeel.

Huis & Energie slaat een brug tussen PV bedrijven en de consumenten, niet perse om direct het product te verkopen maar vooral om hen te vertellen over het merk en de verschillende verduurzamingsopties.

Huawei, Landport Energy en Zelfstroom namen al deel aan de eerste editie van Huis & Energie, en zijn ook de tweede editie weer van de partij om de duurzame consument in te lichten over haar producten en diensten.

Henriëtte Vrisekoop, directeur Huis & Energie: “De consumentenmarkt, met de huidige gasprijzen en energietransitie, kan je wel beschouwen als een groeimarkt. Fabrikanten willen de consument bereiken door kennis te delen, zodat zij voor de juiste installateur kiezen.”

Veel belangstelling seminars
Vorige editie heeft een groot aantal belangstellenden de diverse seminars bezocht. Met regelmaat waren de ruimtes volledig vol. Vooral de seminars over het plaatsen van zonnepanelen en over toekomstig batterijgebruik waren in trek.

Maar ook de verhalen van ervaringsdeskundigen die met hun huis van het gas af zijn gegaan konden rekenen op veel belangstellenden die vol vragen zaten. Wat wel liet zien dat er publiek van allerlei pluimage rond liep. Zij die net begonnen zijn met verduurzamen en zij die al wat stappen hebben gemaakt.

Duurzaam Droomhuis
In het hart van het beursterrein staat het Duurzaam Droomhuis waarin de bezoekers alle duurzame snufjes die je maar bedenken kunt in een woning kunnen aanschouwen. Van inductiekookplaat tot duurzame meubels, van zonnepanelen tot batterijen en van warmtepomp tot vloerverwarming en isolatie.

Huis & Energie is dé grote landelijke consumentenbeurs voor duurzame energie en duurzaam wonen. De beurs vindt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2022 plaats in de zeer centraal gelegen Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Het hart van de beurs is het levensechte Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis waar bezoekers alle aspecten van duurzaam wonen live kunnen ervaren. Bij meer dan 120 stands kunnen zij nieuwe producten ontdekken en in gratis workshops bieden onafhankelijke experts praktische kennis.

Lezers van Solar365 krijgen met behulp van de kortingscode SOLAR365 op www.huisenenergie.nl 7,50 euro korting op een kaartje.