Huis op wielen op zonne-energie

30.03.2021 Simone Tresoor

Huis op wielen op zonne-energie
Solar Team Eindhoven

Het studententeam van de TU Eindhoven was teleurgesteld dat de World Solar Challenge niet doorging, maar de tranen zijn gedroogd. Als het aan hun ligt gaat in september hun op zonne-energie rijdende camper de weg op, schrijft maakindustrie.nl.

Het voertuig heet SHOW wat staat voor Self-Sustaining House on Wheels en moet voldoende natuurlijke energie opwekken om er onderweg laptops en mobieltjes mee op te laden en koffie te zetten. Ook het water voor de douche wordt ermee verwarmd.

Bewust omgaan met je energieverbruik

“SHOW geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik zodat je bewust omgaat met de energie die je hebt”, aldus teammanager Kjell Revenberg van Solar Team Eindhoven. “De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als voor het dagelijkse leven. Alles komt samen in een onafhankelijk energiesysteem.” De SHOW oogt als een sportieve middenklasser met een in hoogte verstelbaar dak en onder meer een keukentje en een kleine zithoek.

World Solar Challenge

Het studententeam van de TU Eindhoven won de afgelopen vier edities van het wereldkampioenschap voor zonneauto’s: de World Solar Challenge. De volgende editie van de World Solar Challenge stond voor dit jaar op de planning. De organisatie kondigde onlangs echter aan dat het event met het oog op de COVID-19 pandemie geen doorgang kan vinden. Daarom besloot het Solar Team Eindhoven het over een andere boeg te gooien en zich te richten op de ontwikkeling van een rijdend huis op zonne-energie.