Is het solar? Is het kunst? Het is solarkunst!

12.04.2022 Nina Groot

Is het solar? Is het kunst? Het is solarkunst!

De organisatie van Solar Solutions had een gek idee, en Krannich Solar zei ja. Een obelisk opgebouwd uit zonnepanelen, waar verschillende groene draden uitsteken. Een object dat je moet zien om te geloven. Maar hoe kwam dit idee tot stand?

Opslag is een van de snelst groeiende markten in de sector, iets wat ook de organisatie van vakbeurs Solar Solutions niet is ontgaan. Er is daarom zelfs besloten om een smart storage paviljoen op te zetten, waar alle smart storage bedrijven samenkomen.

En in plaats van een gewoonlijke banner die dit paviljoen aanduidt, bedacht de organisatie een unieke oplossing: een kunstwerk. Zo staat er in het midden van het paviljoen een obelisk dat is opgebouwd uit een twaalftal zonnepanelen.

En het idee van de vorm is niet helemaal willekeurig gekozen, een obelisk is namelijk het symbool van de zonnegod Ra, en staat voor een versteende zonnestraal. De organisatie besloot hier een moderne twist aan te geven. Uit de obelisk groeien namelijk een aantal groene lichtdraden dat de energie vanuit de panelen symboliseert. Deze lichtdraden leiden de bezoekers naar de desbetreffende storage stands.

Toen de organisatie van Solar Solutions Krannich Solar, de groothandel voor de PV-installateur, opbelde en hen het idee voorlegde, zeiden zij direct volmondig ‘ja’. Twee weken later en het idee kwam tot leven en pronkt de obelisk nu midden op de grootste solar beurs van de Benelux.

Benieuwd geworden? Bewonder het object dan van 12 tot 14 april op Solar Solutions International in de Expo in Haarlemmermeer.